Ziua Logo
  Nr. 4101 de luni, 3 decembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Stiri pe scurt
Trufa secolului, vanduta pentru 330.000 de dolari
O trufa alba, care cantareste 1,5 kilograme, a fost adjudecata pentru pretul record de 330.000 de dolari la o licitatie organizata simultan la Londra, Florenta si Macau, informeaza BBC News on-line. Trufa a fost cumparata de un proprietar de cazinou din Macau. "Cea mai mare si cea mai scumpa trufa a secolului. Nu ai ce sa spui mai mult", a declarat Luciano Savini, unul dintre cei care au licitat. Pentru trufa au mai licitat artistul britanic Damien Hirst si seicul Mansour Bin Zayed din Abu Dhabi, conform South China Morning Post. Fondurile obtinute din licitatie au fost donate unor organizatii caritabile. In urma cu doua saptamani, o trufa alba care cantarea 750 de grame a fost adjudecata pentru suma de 143.000 de euro, la o licitatie organizata la Alba, in nordul Italiei. (D.M.)
Bal la Academia de Politie
Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti a organizat la sfarsitul saptamanii trecute, traditionalul "Bal al bobocilor",fiind desemnati Miss si Mister Academia de Politie 2007. Cele opt perechi participante la concurs s-au intrecut in frumusete si eleganta pe parcursul a doua probe, in cadrul carora uniforma de politist sau tinutele de seara au jucat un rol important in jurizarea acestora. Nu a lipsit nici proba de spontaneitate, in care cei 16 boboci care au ravnit la titlul de Miss si Mister au avut de infruntat situatii nu tocmai usoare. De asemenea, intre probele de concurs, au avut loc momente de muzica si divertisment sustinute de studentii Academiei sau de catre invitati. Atmosfera incendiara si plina de voie buna a fost intretinuta de catre elevii institutiei de invatamant, dovedind ca Academia de Politie are cu ce se mandri. (O.R.)
Bataie pe parcari la Oslo
O batranica de 82 de ani din Oslo, care a acuzat un barbat de 29 de ani ca a batut-o, a fost gasita viovata, judecatorii considerand ca, de fapt, ea l-a agresat prima pe acuzat. Batranica spunea ca barbatul i-a provocat o rana foarte dureroasa cand a prins-o de brat, dupa o cearta despre un loc de parcare, relateaza publicatia Toensberg Blad. Procurorul cerea 18 zile de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, o amenda de 10.000 de coroane (1230 de euro) si pana la 30.000 de coroane pentru prejudiciile aduse reclamantei. Insa procedurile au adus o alta interpretare a cazului. Dupa ce batrana a refuzat sa isi mute masina care i-o bloca pe cea a tanarului, octogenara a avut o reactie foarte violenta si i-a spus acestuia ca isi doreste ca bunica lui sa moara. Foarte surprins, barbatul i-a cerut femeii sa repete ce a spus, dar in schimb ea l-a lovit de doua ori in fata si pentru a evita a treia lovitura, el a prins-o pe bunica colerica de brat. Tribunalul din Toensberg (sud) l-a absolvit de orice vina pe tanarul reclamat. (D.M.)
A r h i v a
  Yeti se intoarce    3 comentarii
  Si-a impuscat sotia din dragoste    3 comentarii
  Ploua in nord si vest    
 Top afisari / comentarii 
 Potlogaria Roman - Basescu (3840 afisari)
 Falimentul lui Ionescu (2656 afisari)
 Yeti se intoarce (2177 afisari)
 Berisha: "Am vandut meciul cu Romania!" (1983 afisari)
 Voronin continua sa atace Romania (1851 afisari)
 Bomba in centrul "reabilitat" al Capitalei (2771 afisari)
 Proiectul Nabucco, in atentia UE (1172 afisari)
 "Basescu - 10%" sau deturnarea banului public in buzunare private (1144 afisari)
 PSD, de la ''sa-mi dai chilotii sa ti-i pozez'', la Ana Cosanzeana (998 afisari)
 Venezuelenii au respins prin referendum reformele lui Hugo Chavez (805 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00812 sec.