Ziua Logo
  Nr. 4099 de joi, 29 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
RomTelecom pe bursa
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) a initiat si va intreprinde in perioada imediat urmatoare toate demersurile necesare pentru reluarea procedurii de listare a actiunilor RomTelecom SA, ca urmare a unei oferte publice de vanzare, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului. Astfel, MCTI a initiat procedurile de actualizare a actelor normative necesare pentru reluarea listarii, care vor fi urmate de initierea procedurilor de selectie a consultantului juridic, precum si a consultantului care va presta serviciile de investitii financiare necesare. Deciziile strategice cu privire la piata sau pietele pe care urmeaza a fi listate actiunile RomTelecom, precum si cele referitoare la succesiunea etapelor vor fi adoptate de MCTI pe baza studiului realizat de consultantul selectat, studiu care va avea in vedere atat evolutia performantelor RomTelecom, cat si conjunctura de ansamblu a pietei de capital nationale si a pietelor internationale. (G.M.)
Medicii la zid
Conducerea Colegiului Medicilor din Romania (CMR) protesteaza fata de campania de denigrare lansata impotriva medicilor de catre o parte a mass-media si de catre autoritati si invita asiguratii la dialog, in calitate de platitori si beneficiari ai serviciilor, pentru detensionarea situatiei conflictuale. "Am luat act cu mahnire de escalada nemaiintalnita a criticilor, lansate de catre media si autoritati la adresa corpului medical, a profesiei medicale si a sistemului in care ne desfasuram activitatea, de virulenta mimand indignarea celor care le profereaza, de aspectul vadit partizan intr-un interes necunoscut", a declarat, ieri, pentru Mediafax, Gheorghe Borcean, vicepresedinte al CMR, presedinte al Comisiei de Jurisdictie Profesionala a Colegiului Medicilor din Romania. Acesta a adaugat ca in Romania au loc milioane de acte medicale in fiecare an. "Se reclama de catre pacienti, la colegiile judetene ale medicilor, la Consiliul National al Colegiului Medicilor, la instante civile, penale si administrative, sub o mie de "neconformitati" medicale, de cele mai diverse tipuri", a mai spus vicepresedintele CM. (C.P.)
Carduri de sanatate nefolosite
Numarul cardurilor europene de sanatate eliberate, in intervalul 1 ianuarie-28 noiembrie, a ajuns la 177.157, dar din pacate majoritatea documentelor a expirat fara ca posesorul sa fi plecat vreodata in strainatate, a declarat, ieri, pentru Mediafax, Vasile Ciurchea, presedintele CNAS. "Am estimat ca vor fi mai multi doritori de card, dar, pana la 28 noiembrie, au fost eliberate doar 177.157 documente, din care 44.110 au fost eliberate dupa 20 august de catre noul producator, firma S&T. In Bucuresti au fost eliberate in acelasi interval peste 14.200 de carduri europene de sanatate", a precizat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Din 1 ianuarie 2008, contravaloarea eliberarii cardului european de sanatate va fi achitata de catre casele de asigurari de sanatate, intrucat aceasta este reglementarea Uniunii Europene in domeniu. De card pot beneficia, la cerere, doar cei care si-au achitat la zi contributia la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Totodata, cardul nu da dreptul posesorului sa beneficieze de tratamente in strainatate pentru probleme de sanatate pre-existente calatoriei. (C.P.)
A r h i v a
  Chiriasi pana la moarte    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Misterul inmultirii maghiarilor (2596 afisari)
 Kovesi si Morar, numiti ilegal de Basescu (1940 afisari)
 Cu oricine, oricand, numai la distrugere (1904 afisari)
 Santajul (1832 afisari)
 S-a desfiintat Colegiul Electoral Bisericesc (1756 afisari)
 Balcanii, in pragul unui nou razboi (2189 afisari)
 Un barbat a murit dupa ce telefonul mobil i-a explodat in buzunar (2032 afisari)
 Pictorial incendiar: Christina Aguilera cu burtica la vedere (1605 afisari)
 Mircea Dinescu va retroceda crama din Galicea Mare (1415 afisari)
 Cristi Chivu a cerut-o in casatorie pe Adelina Elisei, iar ea a spus "Da" (1224 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00851 sec.