Ziua Logo
  Nr. 4098 de miercuri, 28 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Limbaj de procuror
-- Procuroarea Sasa Cercel, din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea, a fost reclamata la Parchetul General si la CSM, fiind acuzata ca i-a facut pe mai multi politisti "prosti" si "pasarici".
Seful Politiei municipiului Salonta, comisarul Alexandru Roxin, impreuna cu alti opt politisti din subordinea sa, au reclamat "comportamentul nedemn" pe care magistratul l-ar fi avut fata de ei, intr-o ancheta in care i-a audiat ca martori, respectiv invinuiti. Potrivit sesizarii, Sasa Cercel i-ar fi jignit pe oamenii legii, facandu-i "prosti", "nesimtiti", "obraznici", "pasarici", "smecheri" si "fitosi", ar fi urlat la ei si i-ar fi pus sa stea aliniati, timp de trei ore, in biroul sau, in fata unor infractori, pentru recunoastere din grup. Potrivit Mediafax, politistii au fost audiati in doua dosare in care seful Politiei Salonta este cercetat pentru purtare abuziva. "Am fost ingramaditi ca ultimii borfasi culesi de pe strada, intr-un birou de trei pe patru metri, noua politisti in fata unor infractori", a spus seful Politiei Salonta.
Martor "obraznic"
Seful Politiei Salonta a sustinut ca, desi initial procuroarea ii citase ca martori, agentii Florin Vida si Petru Bobis au fost invinuiti pentru marturie mincinoasa, iar ultimul chiar amendat cu 50 de milioane de lei vechi pentru "obraznicie". "Pe parcursul audierii, martorul s-a comportat ireverentios cu procurorul, a vorbit concomitent cu acesta, a folosit ton ridicat, ceea ce l-a determinat si pe procuror sa ridice tonul, a cerut sa se consemneze in mod obraznic unele aspecte neesentiale pentru ancheta", se arata in ordonanta prin care Cercel isi justifica decizia. In sesizarea depusa de politisti se mai arata ca Sasa Cercel a folosit cuvinte necorespunzatoare la adresa agentului Ramona Borodan, etichetand-o "pasarica" si "gaita". Si agentul Florin Vida pretinde ca a fost supus unui tratament jignitor. "In timpul audierii mele, domnisoara procuror a avut un comportament total necorespunzator fata de mine in ceea ce priveste demnitatea mea ca om. A urlat la mine ca la un animal si nu si-a putut stapani ura si dusmania pe care o are fata de politisti, sau poate fata de barbati. Si-a batut joc de studiile mele la Drept si a facut unele trimiteri la originea familiei mele", se arata in declaratia agentului. In plangerile lor, politistii cer ca procuroarea Cercel sa fie cercetata pentru purtare abuziva si sa fie scoasa din ancheta. Procuroarea a negat acuzatiile ce i se aduc, in timp ce CSM a confirmat declansarea unei anchete in cazul Sasei Cercel. (Andrei GHICIUSCA)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Procuror obraznic   de Olga Khan
A r h i v a
  Explozii devastatoare    
  Moarte in picaj    1 comentariu
  A lasat Politia Panciu pentru Congo    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Cozma la Curtea Constitutionala    
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura de pedeapsa (3492 afisari)
 Telefoanele otravite II (3247 afisari)
 "Top 300" aduna 27% din PIB (2600 afisari)
 Tabula Peutingeriana - comoara romanilor (1924 afisari)
 Mireasa terorista (1813 afisari)
 Carlos Sacalul: Iliescu nu a uitat nimic (2817 afisari)
 Actorul George Ivascu si sotia sa au divortat tinandu-se de mana (2144 afisari)
 NASA a dat publicitatii o noua harta a Antarcticii (1569 afisari)
 Cele mai bune fotografii ale anului (1127 afisari)
 Azerbaidjanul ar putea reporni razboiul cu Armenia (1063 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.