Ziua Logo
  Nr. 4098 de miercuri, 28 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
CEC schimba brandul
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) isi va schimba brandul, noua imagine urmand sa fie lansata in martie-aprilie 2008, a declarat, ieri, vicepresedintele CEC Mihaela Popa, transmite Mediafax. "Se lucreaza la acest proiect, toate informatiile aferente si noul brand urmand sa fie facute publice in martie-aprilie 2008", a afirmat Popa. Ea nu a precizat ce presupune schimbarea brandului. CEC a raportat, in primele noua luni, un profit net de 70 milioane de lei, in crestere cu 112,1% fata de rezultatele consemnate in intervalul ianuarie-septembrie 2006. (F.B.)
Bancile tintesc IMM-urile
Bancile isi vor concentra activitatea tot mai mult pe finantarea intreprinderilor mici si mijlocii, pe masura ce piata creditelor pentru segmentul de retail se va satura, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea. "Retailul se va satura, intrucat cererea se egalizeaza cu oferta, iar bancile vor fi in cautare de noi nise si urmatoarea este cea a IMM-urilor", a afirmat Ghetea, prezent la conferinta Comunicare-Bani-Dezvoltare, organizata de Asociatia Romana a Profesionistilor in Relatii Publice. "Bancile sunt interesate sa intre pe nisa IMM-urilor, in special a celor din provincie, respectiv in localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori", a adaugat Ghetea. (F.B.)
Reducerea emisiilor scumpeste curentul
Reducerea de catre CE a cotei anuale de emisii de dioxid de carbon a industriei din Romania cu 20,7% va determina cresterea pretului de productie a electricitatii in medie cu 16%, respectiv o majorare cu 5%-6% a pretului platit de populatie in 2008, a declarat deputatul PSD Iulian Iancu, transmite Mediafax. "Reducerea de catre Comisia Europeana (CE) a cotei anuale de emisii poluante cu 20,7% va determina cresterea pretului de producere a energiei si va afecta si consumatorii, si unele industrii precum cea a sticlei, ingrasaminte, aluminiu, lemn", a declarat presedintele Comisiei pentru Industrie si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, la un seminar pe teme de energie. Reamintim, CE a redus, in octombrie, cotele anuale de emisii de dioxid de carbon (CO2) in industria romaneasca, pentru perioada 2008-2012, cu 20,7%, de la 95,7 milioane de tone cat ceruse statul roman pentru toate activitatile economice, la 75,9 milioane de tone. Totodata, CE a redus cu 10% plafonul emisiilor Romaniei pentru anul 2007. (G.M.)
Sensieroii copiilor
Sensiwoman si Sensiman, doi super-sensieroi vor porni intr-o calatorie prin Romania pentru a-i invata pe scolari cum sa lupte impotriva virusilor si a microbilor. Astfel, in perioada 29.11.2007 - 12.12.2007, cei doi vor vizita 10 orase: Constanta, Ploiesti, Pitesti, Craiova, Timisoara, Oradea, Cluj, Tg. Mures, Iasi si Galati, vor sta de vorba cu mii de elevi despre cum pot lupta cu microbii. Fiecare copil va primi o carticica cu benzi desenate cu cei doi supereroi si o "trusa magica" de protectie a sanatatii cu o "periuta de dinti isteata", "o pasta de dinti fermecata" si "servetele nazdravane". Pentru cei mai isteti, Sensiman si Sensiwoman au pregatit costume de sensieroi si multe surprize. Baza lui Sensiman si Sensiwoman poate fi vizitata cu usurinta de cei mici la adresa "www.vreausafiusupererou.ro". Aceasta campanie este derulata de lantul farmaceutic Sensiblu (din grupul A&D Pharma) sub sloganul "De 10 ani invatam sa luptam pentru superprotectia ta!". (C.S.)
A r h i v a
  Mancarea ne mananca    4 comentarii
  Taxa auto ar putea fi modificata pana la vara    
  Conflict AVAS-Petrom pe tema investitiilor    
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura de pedeapsa (3492 afisari)
 Telefoanele otravite II (3247 afisari)
 "Top 300" aduna 27% din PIB (2600 afisari)
 Tabula Peutingeriana - comoara romanilor (1924 afisari)
 Mireasa terorista (1813 afisari)
 Carlos Sacalul: Iliescu nu a uitat nimic (2817 afisari)
 Actorul George Ivascu si sotia sa au divortat tinandu-se de mana (2144 afisari)
 NASA a dat publicitatii o noua harta a Antarcticii (1569 afisari)
 Cele mai bune fotografii ale anului (1127 afisari)
 Azerbaidjanul ar putea reporni razboiul cu Armenia (1063 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00942 sec.