Ziua Logo
  Nr. 4095 de sambata, 24 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Traducatorii ICR la rampa
Ayako Yamada (Japonia), Lora Nenkovska (Bulgaria), Dorota Sobiak si Joanna Kornas Warwas (Polonia), Tatiana Zharikova (Rusia), Anita Bernacchia (Italia), Domenico Jaconno (Austria), Kevin McCarthy (Irlanda), Stefan Moosdorf (Germania) si Alistair Blythe (Marea Britanie), traducatorii bursieri ai Institutului Cultural Roman, isi vor prezenta azi de la orele 13 la standul ICR de la Targul de Carte "Gaudeamus" rezultatele muncii lor din aceasta toamna, din "cantonamentul" de la Mogosoaia. Printre "beneficiari": Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu, Filip Florian, Cezar Paul Badescu, Ioan Grosan, Radu Paraschivescu. (L.I.)
Marionete la Geologie
Maine, la ora 13.30, la Muzeul National de Geologie va avea loc spectacolul de teatru "7 si-nca una" al trupei Dell'Arte, un spectacol interactiv in care sunt folosite diferite tipuri de papusi si marionete, precum si teatrul de obiecte si este rezultatul unui proiect experimental prin care se incearca aducerea teatrului de animatie inapoi in atentia publicului. Spectacolul este compus din opt povesti din mai multe perioade si colturi ale lumii, surprinzand diferite crampeie de viata si atmosfera lor, cum ar fi � Corid� in "Toreadore"; a artei japoneze Origami in "Cocorii" sau a lumii hazlii in "Ambiguu Bagu". (M.A.)
Film romanesc la Bruxelles
Incepand de pe 22 noiembrie si pana pe 13 decembrie, Centrul Roman de Informare de la Bruxelles, impreuna cu Institutul Goethe din Bruxelles, cu sprijinul ICR si al Centrului National al Cinematografiei organizeaza un ciclu de conferinte si film romanesc intitulat "Istorie, memorie, film". Vor fi proiectate "Trahir" in regia lui Radu Mihaileanu, "O vara de neuitat" de Lucian Pintilie, "Cocosul decapitat" al lui Radu Gabrea si "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" de Catalin Mitulescu, precum si doua filme germane. Proiectiile vor fi urmate de dezbateri. Regizorii Radu Mihaileanu si Radu Gabrea, scriitorul Eginald Schlattner si scenarista Andreea Valean vor dialoga cu publicul de la Bruxelles, alaturi de regizori de film, scenaristi, politologi, scriitori, jurnalisti si reprezentanti ai institutiilor europene de la Bruxelles. (D.C.)
"Oracolul" Manfredi
Astazi, la magazinul Diverta din Bucuresti Mall, scriitorul Valerio Massimo Manfredi, autorul romanului "Oracolul", aparut la Editura ALL, se va intalni cu cititorii din Romania. Iar maine, la ora 13.00, scriitorul italian se va afla la standul Editurii ALL din cadrul Targului de Carte Gaudeamus, unde va avea loc lansarea volumului. Vor fi prezenti la eveniment scriitorul Eugen Uricaru si Radu Gadei, traducatorul cartii. (D.C.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Panseul zilei   de Mos_Tautu
A r h i v a
  "Jidovul ratacitor" era femeie    3 comentarii
  Ciubotarii    1 comentariu
  Din Babadag, spre Europa    
 Top afisari / comentarii 
 Cum au devenit romanii romi (5204 afisari)
 Tiganii, o istorie framantata si enigmatica (4699 afisari)
 Zero barat (1923 afisari)
 De ce il contestam pe presedintele Basescu (1837 afisari)
 Patriarhia Romaniei, intre Moscova si Vatican (1661 afisari)
 "Passion du Brasil" pe catwalk-ul Bucharest Fashion Week (341 afisari)
 Kasparov, condamnat la cinci zile de inchisoare (337 afisari)
 Violente la derbyul Steaua-Dinamo (303 afisari)
 PF Daniel se intalneste cu ambasadorul SUA (255 afisari)
 Tragere delicata pentru "tricolori" (186 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01864 sec.