Ziua Logo
  Nr. 4093 de joi, 22 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
"Sabotaj" la referendum
Traian Basescu a apreciat ca referendumul pentru suspendarea sa din functie si cel pentru uninominal difera flagrant din punctul de vedere al nivelului prezentei cerut pentru validarea plebiscitului. "Daca citim legea constatam ca presedintele Romaniei putea fi destituit daca se prezentau trei romani, din care doi spuneau <<destituire>> si unul spunea <<nu>>; referendumul din 19 mai era validat. Acum, cand e vorba sa consulti poporul, legiuitorul a introdus o conditie extrem de grea, respectiv, sa fie prezenti 9,1 milioane de alegatori", a declarat seful statului, informeaza Rompres. Presedintele acuza Parlamentul si Guvernul ca incearca sa blocheze validarea referendumului pe motivul prezentei insuficiente la vot. Astfel se explica si numarul redus de sectii de votare deschise pentru romanii din strainatate, unde sunt arondati 13.500 de alegatori la o sectie, fata de Romania unde sunt maxim 1.000 de electori pentru fiecare sectie. (A.I.)
PNTCD vrea mai mult pentru preoti
Liderii PNTCD saluta decizia Guvernului de a mari salariile preotilor de tara, dar apreciaza ca aceste mariri nu sunt insuficiente. "Preotilor trebuie sa li se recunoasca rolul major in lumea rurala, biserica fiind principalul reper intr-o comunitate", a aratat liderul taranist Aurelian Pavelescu. El a accentuat rolul preotilor in lumea rurala, aratand ca biserica reprezinta pilonul renasterii satului romanesc, in conditiile imbatranirii populatiei rurale, exodului tinerilor si lipsei serviciilor sociale elementare sau a infrastructurii, ce pot conduce la colaps. (R.I.P.)
Pandele il critica pe Geoana
Primarul comunei Voluntari, pesedistul Costel Pandele, si-a exprimat ieri "surpriza si mirarea" fata de aprecierea sefului sau de partid, Mircea Geoana, care, luand partea saracilor, a sustinut ca "maine-poimaine vom avea in jurul cartierului Pipera mitraliere si paza armata". "Probabil ca presedintele a facut o confuzie. A confundat Pipera cu Pakistanul", a comentat primarul PSD. El a fost de parere ca Mircea Geoana a facut o greseala si ca nu a avut in intentie sa spuna asa ceva. "A fost probabil o scapare. Pentru ca noi, aici, la Voluntari, luptam cu flori, nu cu mitraliere. Ma intriga si ma surprinde aceasta declaratie pentru ca se doreste sa se castige voturi. Dar cum vor gandi oamenii cand vor auzi asa ceva?", s-a intrebat Pandele. (D.I.)
ATLE vede baraj Basescu-Geoana
Daca maine s-ar organiza alegeri prezidentiale, Traian Basescu ar obtine 41% din sufragii, pesedistul Mircea Geoana, locul doi, ar lua 21,2%, iar Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 11,2%, releva un sondaj ATLE difuzat ieri. Conform acestuia, in cursa pentru alegerile europarlamentare conduce PD (32,1%), urmat de PSD (26%), PNL (9,5%), PRM (6,3%), PLD (5,2%), PC (5,1%), PNG (4,9%) si UDMR (4,6%). Absenteisti ar fi 24,5%. Studiul a fost realizat de ATLE, in perioada 13 - 18 noiembrie 2007, pe un esantion de 1089 de persoane, reprezentativ pentru populatia cu drept de vot si are o marja de eroare de 3%. Autorii sondajului nu precizeaza comanditatul. In legatura cu un studiu anterior realizat de ATLE, Adrian Nastase a spus ca ar fi fost facut de consilierul lui Mircea Geoana. (O.B.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
SCENARITA DAMBOVITEANA !   de ion ion
A r h i v a
  Guvernarea PNL-PSD, speculatie    5 comentarii
  Razboiul ruso-american de la Marea Neagra    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Feuda lui Patapievici (3414 afisari)
 Operatiunea Dragonul (2786 afisari)
 Si-a dat sotul in judecata ca a castigat la loterie (2766 afisari)
 Boicot prezidential (2622 afisari)
 Presedintele Elodia (2286 afisari)
 Lagarele staliniste din Kazahstan, "Auschwitz-ul" militarilor romani (1875 afisari)
 Rudele Elodiei chemate la Parchet (1470 afisari)
 Traficul din Bucuresti are o harta online (1206 afisari)
 Criza economica din Transnistria poate determina o revolta populara (1082 afisari)
 Amenintarea fisticului si criza nucleara iraniana (952 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00888 sec.