Ziua Logo
  Nr. 4093 de joi, 22 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Putin catre Occident: Rusia nu va fi portocalie
-- Adversarii politici ai liderului de la Kremlin, supusi presiunilor
Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile parlamentare din Rusia, presedintele Vladimir Putin isi radicalizeaza discursul electoral, directionandu-si toate atacurile la adresa opozitiei si a puterilor occidentale. In fata a mii de sustinatori adunati ieri intr-un complex sportiv moscovit, pe un ton care a amintit de epoca Razboiului Rece, liderul de la Kremlin i-a calificat pe opozantii rusi drept "sacali" si a denuntat faptul ca specialisti occidentali vor incerca - fara reusita - unele actiuni de genul revolutiilor portocalii si in Rusia. In tot acest timp, opozitia denunta presiunile oficiale tot mai mari exercitate asupra sa.
Intr-un atac extrem de virulent, presedintele Putin i-a acuzat pe politicienii opozitiei ca se comporta precum sacalii pentru a obtine fonduri de la ambasadele straine. "Acesti indivizi conteaza pe sustinerea fondurilor straine pentru o campanie tensionata, menita sa slabeasca Rusia si sa o faca vulnerabila in fata jocurilor murdare. Liderul de la Kremlin a pus, din nou, toate tunurile pe Occident, criticandu-l pentru ca se amesteca in politica Rusiei. "Acesti inamici politici au o viziune diferita asupra Rusiei. Ei au nevoie de un stat slab, au nevoie de o societate dezorganizata si dezorientata, o societate divizata, astfel incat sa isi poata realiza atacurile murdare din spatele ei", a perorat liderul de la Kremlin in fata miilor de sustinatori care i-au cerut sa ramana "liderul lor national".
De altfel, Putin, care nu mai poate candida pentru un nou mandat la Kremlin, in 2008, dar care conduce listele electorale ale partidului pro-Kremlin Rusia Unita pentru alegerile parlamentare de luna viitoare, si-a asigurat sustinatorii ca va ramane in politica, cel mai probabil ca parlamentar, informeaza BBC. Presedintele rus, care a evocat, in repetate randuri, spectrul unor proteste de masa, sprijinite de Occident, similare celor din Georgia si Ucraina, a fluturat ieri, din nou, aceasta amenintare. "Oamenii care au adus Rusia la starea de saracie si coruptie nu s-au retras de pe scena politica. Iata, acum vor iesi in strada sa protesteze. Au fost instruiti de specialisti occidentali, in republicile vecine, si vor incerca si la noi' actiuni de genul revolutiilor portocalii", a afirmat Putin.
In timp ce Putin se dezlantuia impotriva adversarilor politici, partidele de opozitie reclamau ieri cresterea presiunilor oficiale la care sunt supuse, dupa ce, marti noaptea, unul dintre liderii aripii tinere a partidului liberal Yabloko a fost arestat. In paralel, Curtea Suprema a Rusiei a respins un apel al altei formatiuni de opozitie, Uniunea Fortelor de dreapta, care a reclamat faptul ca presedintele rus abuzeaza de pozitia sa candidand la alegerile de luna viitoare. (L.P.)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Tarul cam are....   de Alcor
Rusia nu va fi portocalie dar verde !   de ionion
"ESTUL SALBATIC"..........................   de Mos Grigore
Putin catre Occident: Rusia nu va fi portocalie   de Phil
Se observa evident   de zwilling carol
A r h i v a
  Belgradul imbie Pristina cu autonomia    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Feuda lui Patapievici (3414 afisari)
 Operatiunea Dragonul (2786 afisari)
 Si-a dat sotul in judecata ca a castigat la loterie (2766 afisari)
 Boicot prezidential (2622 afisari)
 Presedintele Elodia (2286 afisari)
 Lagarele staliniste din Kazahstan, "Auschwitz-ul" militarilor romani (1875 afisari)
 Rudele Elodiei chemate la Parchet (1470 afisari)
 Traficul din Bucuresti are o harta online (1206 afisari)
 Criza economica din Transnistria poate determina o revolta populara (1082 afisari)
 Amenintarea fisticului si criza nucleara iraniana (952 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01005 sec.