Ziua Logo
  Nr. 4093 de joi, 22 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Alegerile bramburesc scoala
-- Autoritatile bucurestene nu au putut cadea de acord, ieri, daca sa suspende sau nu orele de curs, in zilele de vineri si luni, la scolile si liceele unde vor fi amenajate sectiile de votare.
Marian Banu, inspector de imagine la ISMB, ne-a declarat ca Inspectoratul Scolar a trimis o circulara conducerilor institutiilor de invatamant prin care le cerea evacuarea claselor de vineri de la pranz pana luni seara, urmand ca recuperarea lor sa fie facuta ulterior. "In unitatile de invatamant unde se organizeaza sectii de votare trebuie sa permitem - evident, la parter - amenajarea lor. De obicei, in editiile precedente actiunea de amenajare incepea la ora 12.00", ne-a declarat Banu. La aflarea vestii, ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a dispus neintreruperea sub nici o forma a orelor de curs. In jurul orei 15.00, insp. Banu a revenit cu decizia finala a ministerului, care insa nu a lamurit lucrurile. Astfel, conform comunicatului oficial al ministerului, orele de curs din salile evacuate se vor desfasura in mod obligatoriu in laboratoare. Totusi, "in cazuri cu totul si cu totul speciale", Consiliile de Administratie ale scolilor vor putea decide suspendarea cursurilor. Cu alte cuvinte, hotararea a fost lasata la latitudinea fiecarui director de scoala, care, evident, cunoaste exact situatia de la fata locului.
Seful institutiei responsabile cu organizarea alegerilor, prefectul Catalin Deaconescu, ne-a declarat ca amenajarea sectiilor de votare in scoli va incepe vineri dimineata: "Recomandarea mea catre directori a fost sa organizeze activitati didactice in afara institutiilor, astfel incat sa lase neocupat spatiul destinat alegerilor. Avem de amenajat 2700 de sectii, si nu avem capacitatea sa facem acest lucru de vineri seara pana sambata dimineata la prima ora".
Magda SEVERIN 
 Afisari: 190  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Statul plateste pentru Sebastian    1 comentariu
  Tratamentele in strainatate    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Feuda lui Patapievici (3414 afisari)
 Operatiunea Dragonul (2786 afisari)
 Si-a dat sotul in judecata ca a castigat la loterie (2766 afisari)
 Boicot prezidential (2622 afisari)
 Presedintele Elodia (2286 afisari)
 Lagarele staliniste din Kazahstan, "Auschwitz-ul" militarilor romani (1875 afisari)
 Rudele Elodiei chemate la Parchet (1470 afisari)
 Traficul din Bucuresti are o harta online (1206 afisari)
 Criza economica din Transnistria poate determina o revolta populara (1082 afisari)
 Amenintarea fisticului si criza nucleara iraniana (952 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01021 sec.