Ziua Logo
  Nr. 4092 de miercuri, 21 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Apelul lui Bukovski
Scriitorul anticomunist, Vladimir Bukovski a cerut rusilor sa voteze, la legislativele din 2 decembrie, pentru partidele liberale SPS sau Iabloko, declarandu-se impotriva boicotarii scrutinului. (D.E.)
PNL in Opozitie sau cu PSD
Vicepresedintele PNL Paul Pacuraru a declarat ieri, la Satu Mare, ca PNL va trebui sa gaseasca, pana la sfarsitul acestui an, solutii ca sa-si asigure sustinere in Parlament si ca exista doar doua optiuni, sa treaca in opozitie sau sa negocieze un parteneriat cu PSD. "Va trebui sa gasim o solutie functionala pana la sfarsitul anului, care sa asigure votarea legilor in Parlament. PD nu mai poate fi un partener politic pentru noi, deoarece nu se bazeaza decat pe dictatul presedintelui Traian Basescu. Din pacate pentru PNL singura varianta functionala ar fi cea cu PSD. PNL este ca la o rascruce, avem doua optiuni. Prima optiune ar fi sa mergem in opozitie, iar a doua optiune un parteneriat cu PSD. Precizez ca cele doua optiuni nu au facut obiectul unor discutii interne ori a unor negocieri", a spus vicepresedintele PNL, citat de Mediafax. (R.G.)
Meritul Cultural pentru Print
Printul Matei Cantacuzino a primit ieri, la Bruxelles, de la ambasadorul Romaniei in Belgia, Ion Jinga, ordinul "Meritul Cultural" in rang de comandor, categoria I, "Arhitectura", conferit de presedintele Traian Basescu. La ceremonia de decernare a ordinului, gazduita de Ambasada Romaniei in Belgia, a participat si ministrul de Externe, Adrian Cioroianu. Jinga a evidentiat contributia Printului Matei Cantacuzino la promovarea imaginii romanilor in strainatate, in calitate de arhitect implicat in realizarea unor lucrari reprezentative din Bruxelles - Teatrul "Residence Palace", cladirea "Justus Lipsius" care adaposteste Consiliul UE, sediul Ministerului Afacerilor Externe din Belgia, dar si ca membru al "Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei". (O.B.)
Contestatia lui Pimen respinsa
Surse din cadrul CNSAS au declarat ieri ca a fost respinsa contestatia depusa de IPS Pimen fata de decizia de politie politica. Singurul care a votat in favoarea contestatiei din cadrul Colegiului a fost Laurentiu Tanase, ceilailti fiind de acord cu mentinerea deciziei initiale. Ultima cale de atac a ierarhului ramane justitia, unde isi poate demonstra nevinovatia. CNSAS a stabilit la inceputul lunii octombrie ca IPS Pimen a facut politie politica, el avand legaturi cu fosta Securitate si DIE sub numele conspirative de "Sidorovici" si "Petru". Sursele citate ne-au precizat ca in perioada urmatoare vor fi date verdicte pentru unii membri ai Academiei Romane. (C.A.)
 Afisari: 276  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
PNL   de Mona G.
A r h i v a
  CPP intors la Parlament    1 comentariu
  MIRA stabileste numarul votantilor    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 De ce nu suntem nemti? (2493 afisari)
 Hemoragia (2362 afisari)
 Motocicleta "monstru" (2133 afisari)
 Basescu si... poporul (2130 afisari)
 Afaceri cu Palatul (1988 afisari)
 Rusia emite pretentii teritoriale in privinta Transnistriei (2488 afisari)
 Prezentator TV, batut in fata camerelor de propriul invitat (2224 afisari)
 Mioara Roman citeste in stele caderea lui Basescu (2081 afisari)
 Microbi "super-rezistenti" in spitalele din intreaga Europa (982 afisari)
 Colegiul Medicilor da vina pe legislatie in cazul bebelusului de la Universitar (743 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00839 sec.