Ziua Logo
  Nr. 4092 de miercuri, 21 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
FEN in a opta zi de greva
Greva de avertisment inceputa saptamana trecuta de Federatia Educatiei Nationale a ajuns in a opta zi, cand sunt programati sa participe la protest profesorii din sindicatele afiliate FEN din Prahova, Brasov, Dolj, Buzau si sindicatele din unitatile scolare CFR (Oradea (si S.L. Beius), Cluj Napoca - SLI Grup Sc, MR Unirea, SLI CTT Transilvania, Arad, Brasov - SLI Colegiul Tehnic Feroviar, S.Gaudeamus, Iasi - SLI Grup Scolar Tehnic Transporturi CF, SL Colegiul National - O. Bancila", Pascani - SL Grup Scolar Transporturi CF, Buzau - S L. Grup Scolar Transporturi, Constanta - S.L. Grup scolar -Gh. Duca", Rosiorii de Vede - S L Colegiul Tehnic -A. Saligny", Craiova - S.L. Grup scolar Transporturi CF). La greva de avertisment din perioada 12 - 16 noiembrie au participat peste 25.000 de membri de sindicat FEN. Luni au protestat 3500 de membri ai Sindicatului Invatamantului Preuniversitar (SIP) Botosani - afiliat FEN - , iar ieri - 800 de cadre didactice afiliate SIP Arges. (M.S.)
Tumora gigant operata la Constanta
O femeie cu o tumora de 50 la kilograme la sold a fost operata, ieri, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, deoarece nici un medic din Capitala nu a vrut sa realizeze o astfel de interventie chirurgicala. "Pacienta are o tumora gigantica, de aproape 50 de kilograme, care este benigna. Aceasta interventie este extrem de periculoasa, pacienta fiind in pericol chiar sa isi piarda piciorul. Chiar daca operatia este riscanta, vom incerca sa facem totul sa o salvam, sa-i redam o viata normala", a declarat, inaintea interventiei, seful Clinicii de Chirurgie Cardiaca, prof. univ. dr. Mircea Patrut, coordonatorul echipei de medici care a efectuat operatia. Zeci de constanteni, care au aflat din presa locala despre acest caz, s-au prezentat in ultimele zile la Centrul Regional de Transfuzii pentru a dona sange necesar in timpul interventiei. (C.P.)
Cresteri Arctic
Producatorul de electrocasnice Arctic Gaesti, detinut de grupul turc Arcelik, a raportat in primele noua luni o cifra de afaceri de 164 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara din 2006, estimand pentru sfarsitul anului atingerea nivelului de 217 milioane de euro. Cresterea cifrei de afaceri este sustinuta de lansarea de noi produse, interesul din ce in ce mai crescut al consumatorilor pentru produse incorporabile si sofisticate, care, in consecinta, au preturi mai mari, dar si cresterea pietei in general, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, directorul de marketing si vanzari al companiei, Monica Iavorschi. Ugur Kayali, directorul general al companiei romane, a declarat ca Arctic exporta numai frigidere, ajungand la 612.000 unitati in primele noua luni ale anului, cu 17% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. El a precizat ca au fost deschise noi piete, precum cele din Albania, Insulele Feroe, Irlanda, Kuweit si Yemen. "Cea mai importanta destinatie ramane UE, cu 65% din volumul total al exporturilor", a completat Ugur Kayali. (L.M.)
A r h i v a
  Varujan Vosganian: 2008 va fi anul privatizarii in energie    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 De ce nu suntem nemti? (2493 afisari)
 Hemoragia (2362 afisari)
 Motocicleta "monstru" (2133 afisari)
 Basescu si... poporul (2130 afisari)
 Afaceri cu Palatul (1988 afisari)
 Rusia emite pretentii teritoriale in privinta Transnistriei (2488 afisari)
 Prezentator TV, batut in fata camerelor de propriul invitat (2224 afisari)
 Mioara Roman citeste in stele caderea lui Basescu (2081 afisari)
 Microbi "super-rezistenti" in spitalele din intreaga Europa (982 afisari)
 Colegiul Medicilor da vina pe legislatie in cazul bebelusului de la Universitar (743 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00969 sec.