Ziua Logo
  Nr. 4089 de sambata, 17 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Start anticipat la parlamentarele din Rusia
Alegerile parlamentare din Rusia, programate pentru data de 2 decembrie, au debutat, ieri, in regiunile indepartate ale tarii. Votul anticipat va avea loc intre 16 noiembrie si 1 decembrie in 32 dintre cele 85 de regiuni ale Rusiei, "pentru a le oferi locuitorilor din regiunile greu accesibile posibilitatea de a-si exercita dreptul la vot", a precizat Comisia Electorala Centrala. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a anuntat, ieri, ca a renuntat la planurile de a monitoriza scrutinul legislativ de la 2 decembrie din Rusia, citand "amanari si restrictii", in special in ceea ce priveste obtinerea vizelor. Guvernele occidentale au criticat Rusia pentru limitarea, la 70, a numarului de reprezentanti ai institutiei, aratand ca Moscova creeaza obstacole birocratice. Rusia insa a negat ca ar incerca sa boicoteze procesul de monitorizare. (D.E.)
CFE, oficial suspendat
Consiliul Federatiei, Camera superioara a Parlamentului rus, a aprobat, ieri, suspendarea participarii Rusiei la Tratatul privind Fortele Conventionale in Europa (CFE), care ar urma sa intre in vigoare de la 12 decembrie, au anuntat agentiile ruse. Suspendarea a fost aprobata in unanimitate de senatorii prezenti. Aprobata deja de Duma de Stat (Camera inferioara) la 7 noiembrie, decizia este astfel validata definitiv de Parlament. Moscova a anuntat in iulie, anul acesta, ca isi va suspenda participarea la Tratatul CFE, care limiteaza armamentul de pe continentul european. Printre motivele invocate de partea rusa in sprijinul deciziei sale figureaza extinderea NATO la frontierele Rusiei si instalarea unor baze americane in Romania si Bulgaria, precum si faptul ca statele membre NATO nu au ratificat versiunea revizuita a CFE, conditionand aceasta de retragerile trupelor si munitiilor rusesti stationate in Georgia si Republica Moldova. (D.E.)
Pavelescu: PNTCD va supravietui lui Basescu
Prim-vicepresedintele PNTCD Aurelian Pavelescu critica declaratia presedintelui Traian Basescu referitoare la renuntarea la partidele mici prin aplicarea uninominalului majoritar, asigurand ca PNTCD va supravietui "acelora care n-au respectat toata viata lor nici principii, nici oameni". "Zilele trecute, Basescu ii dadea dreptate lui Ion Ratiu, care in anii '90 se opunea politicii FSN. Ion Ratiu facea parte atunci din PNTCD, un partid mic in procente, dar care e autorul programului politic al Romaniei din ultimii 17 ani. Atacul lui Basescu impotriva partidelor mici e acelasi cu atacul realizat de FSN in anii '90, pentru ca cei 2000 de nomenclaturisti PCR, dintre care face parte si Basescu, nu pot accepta adevarul: PNTCD a supravietuit si va supravietui acelora care n-au respectat toata viata lor nici principii, nici oameni. Partidul lui Ion Ratiu si Corneliu Coposu va supravietui atacurilor acestui pigmeu politic care este Traian Basescu", ne-a declarat Pavelescu. (O.B.)
A r h i v a
  Basescu plesnit de fostii aliati    14 comentarii
  Soprana Mariana Nicolesco despre evenimentele de la Brasov    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Originea tiganilor, teorii contradictorii (7716 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy - pista sovietica (5260 afisari)
 Basescu plesnit de fostii aliati (3094 afisari)
 Cinci romani au devastat un bar in Italia (3014 afisari)
 Presedintele uman (2236 afisari)
 Serviciile secrete ne "spioneaza" calculatoarele (680 afisari)
 Ambasadorul Doru Costea: Etnia roma, discriminata in Romania (362 afisari)
 Regizorul Bernando Bertolucci a semnat un manifest in apararea romanilor (332 afisari)
 Ploi din plin si vant puternic (272 afisari)
 Basescu ataca dur "o anumita parte" a clasei politice (256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00803 sec.