Ziua Logo
  Nr. 4089 de sambata, 17 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Copii disparuti fara urma
Un elev din Vatra Dornei, in varsta de 13 ani, a disparut de doua saptamani, dupa ce a plecat spre scoala unde invata, dar la care nu a mai ajuns. Potrivit politistilor suceveni, Marius-Traian Sfabu a plecat in 5 noiembrie de acasa spre Scoala de Arte si Meserii din Campulung Moldovenesc, dar nu a ajuns, iar pana in prezent nu a fost gasit. Acesta nu este singurul caz de disparitie in randul copiilor, iar fenomenul ia amploare in Romania.
O fetita de noua ani din localitatea Berbesti, judetul Valcea, a disparut in urma cu aproape opt luni. De atunci nimeni nu mai stie nimic de soarta ei. Elvira Loredana Ghioca era eleva in clasa a II-a. Ultimul care a vazut-o, pe 21 februarie, a fost fratele ei mai mic. Un alt caz, mediatizat in urma cu aproape doi ani este legat de disparitia unei fetite de noua ani din Miercurea Ciuc. Simona Andreea Simon a disparut in seara de 15 decembrie 2005. Fetita a fost cautata de politisti in tot judetul, in rapele din munti si in subsolurile blocurilor, insa fara nici un rezultat. (A.G.)
Accidente grave
O persoana si-a pierdut viata si alte sase au fost grav ranite intr-un accident rutier produs in urma cu doua zile, pe DN 1, in judetul Sibiu, cand microbuzul in care se aflau a cazut intr-o groapa de la marginea unui drum in lucru. Potrivit politistilor, victimele erau din Bacau si incercau sa ajunga in Anglia. De vina pentru producerea accidentului a fost soferul microbuzului. Iar ieri, un barbat a fost internat in stare grava in spital, dupa ce a fost ranit intr-un accident de circulatie. Barbatul, care circula cu masina pe bulevardul Ghencea, dinspre strada 13 Septembrie catre stadionul Ghencea, a incercat sa intre in incinta complexului sportiv, dar nu a acordat prioritate unei autocisterne care venea din sens opus. In urma impactului, autoturismul a fost proiectat in fata unui tramvai care circula pe linia 41, fiind lovit in plin. Soferul, un barbat in varsta de aproximativ 30 de ani, a fost ranit grav si a fost transportat la Spitalul de Urgenta Universitar Bucuresti. (A.G.)
Urmarit international capturat
Un barbat condamnat in Franta la inchisoare pe viata, pentru talharie urmata de moartea victimei, a fost prins de politistii din Campia Turzii si arestat de Curtea de Apel Cluj. Politistii din Campia Turzii l-au depistat miercuri seara pe Alexandru Cristian Bartus, in varsta de 25 de ani, urmarit international. Potrivit Mediafax, pe numele acestuia exista un mandat de arestare european emis la 14 mai 2007 de catre Tribunalul de Mare Instanta din Besancon - Franta - pentru talharie urmata de decesul victimei, fiind condamnat in lipsa, la inchisoare pe viata. Barbatul a fost prezentat, joi, instantei, care a dispus arestarea lui pe o perioada de 30 de zile. Acesta a fost dus in arestul Politiei Judetene Cluj, iar autoritatile judiciare au declansat demersurile pentru extradarea in Franta.n (D.E.I.)
Angajat al ambasadei belgiene, ranit
Un angajat al Ambasadei Belgiei in Romania a fost grav ranit, in urma cu doua zile, cand autoturismul in care se afla a lovit un stalp de pe bulevardul Beijing din Bucuresti. Potrivit politistilor, autoturismul Lancia, apartinand ambasadei, circula dinspre Piata Charles de Gaulle spre Ambasada Chinei. In noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 23.30, conducatoarea auto a pierdut directia masinii si a lovit un stalp de pe marginea drumului. In urma impactului, insotitorul acesteia a fost grav ranit, fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca. Conform Mediafax, barbatul, care a suferit un traumatism cranio-cerebral grav, a fost internat la Sectia Anestezie, Terapie Intensiva. (A.G.)
A r h i v a
  Aviz favorabil pentru Cozma    2 comentarii
  Tortura cu "sare pe rana"    1 comentariu
  Legislatia romaneasca, "instabila si lacunara"    1 comentariu
  Acuzatiile unui fost agent    
  Crime in serie    
 Top afisari / comentarii 
 Originea tiganilor, teorii contradictorii (7716 afisari)
 Asasinarea lui Kennedy - pista sovietica (5260 afisari)
 Basescu plesnit de fostii aliati (3094 afisari)
 Cinci romani au devastat un bar in Italia (3014 afisari)
 Presedintele uman (2236 afisari)
 Serviciile secrete ne "spioneaza" calculatoarele (680 afisari)
 Ambasadorul Doru Costea: Etnia roma, discriminata in Romania (362 afisari)
 Regizorul Bernando Bertolucci a semnat un manifest in apararea romanilor (332 afisari)
 Ploi din plin si vant puternic (272 afisari)
 Basescu ataca dur "o anumita parte" a clasei politice (256 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01008 sec.