Ziua Logo
  Nr. 4088 de vineri, 16 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Exclusiv ZIUA Online
David: S-a demarat procedura de extradare a lui Argint
Cristian David
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, pentru ZIUA Online, ca s-a inceput procedura de extradare a interlopului Costica Argint, liderul romilor din Italia, in baza unui mandat european de arestare. Potrivit oficialului, sarcina punerii in aplicare a mandatului cade in responsabilitatea autoritatilor italiene, ele considerand legala sederea lui Argint, ca urmare a faptului ca beneficiaza de statutul de refugiat politic. ''Nu putem face nimic mai mult. Trebuie sa folosim mecanismele uzuale, de cooperare politieneasca internationala. Cele care trebuie sa puna in aplicare mandatul sunt autoritatile din Italia'', a precizat David.
"Tot ce va pot spune este ca am demarat procedururile de extradare. Subliniez insa ca, potrivit legislatiei, cele care sunt chemate sa duca la indeplinire respectivul mandat sunt autoritatile italiene, din punctul carora de vedere prezenta lui Argint in Italia este legala ca urmare a faptului ca acesta beneficiaza de un statut de refugiat politic pe care tot italienii i l-au dat", a spus ministrul.
Totusi, in cazul in care oficialii italieni vor invoca o baza legala pentru a nu pune in aplicare mandatul de arestare, problema va fi reglementata pe alte cai, juridice: ''Nu ar fi corect sa-i acuzam pe italieni, dar sunt convins ca pe cale juridica putem rezolva aceasta chestiune''.
Intalnirea Adrian Cioroianu - Costica Argint, de saptamana trecuta din Italia, a generat un adevarat scandal de presa dupa ce s-a aflat ca Argint face obiectul unui mandat de arestare emis de autoritatile romane prin Interpol. Desi, initial, Cioroianu a negat ca s-ar fi intalnit cu el, RealitateaTV a difuzat imagini in care apar discutand Costica Argint si ministrul de Externe, cei doi imbratisandu-se, iar Cioroianu spunand: "Sa traiasca domnu' Argint!".
In 1997, Costica Argint a fost cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, dupa ce a distrus mai multe bunuri si a ranit grav doua persoane insa a fugit in Italia pentru a scapa de pedeapsa. Cinci ani mai tarziu, la solicitarea Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, pe numele lui Costica Argint a fost emis mandat de urmarire internationala. Dupa alti cinci ani, in iunie 2007, la solicitarea Tribunalului Vrancea, a fost emis mandat international de arestare, barbatul fiind condamnat la un an si sase luni de inchisoare pentru fapta sa. Insa, in anul 2006, Argint a reusit sa obtina statutul de azilant politic in Italia, pe motiv ca a fost persecutat etnic in Romania.
A.E. , P.C. 
Alte articole
  David:S-a demarat procedura de extradare a lui Argint    (2007-11-15 22:18)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Tiii, dracie !   de alwis46
mai bine mai tarziu decat niciodata   de soferulamator
Argint in Romania   de demetrius
Nu-ti fie teama, Costica taica....   de costy
A r h i v a
  Strategia terorii    17 comentarii
  Italia infranta in Parlamentul European    1 comentariu
  Presedintele Traian Basescu a incurcat mortii    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
  Parlamentarii dinamiteaza relatiile Romania-SUA    40 comentarii
  Papa la ortodocsi    9 comentarii
  Crimele comunismului in Codul Penal    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Smecheria (4567 afisari)
 Papa la ortodocsi (4146 afisari)
 Strategia terorii (3332 afisari)
 Avionul din adancuri (2020 afisari)
 "Ultimul mohican" din DGIPI a fost debarcat (2002 afisari)
 Rusia ataca din nou Romania cu ajutorul Chisinaului (2401 afisari)
 Cutitul cu care ar fi fost omorata Elodia nu are urme de sange (1223 afisari)
 Tezaur din vremea lui Petru I Musat, recuperat de muzeografii nemteni (1174 afisari)
 Italia 1: Cinci "romani" au devastat un bar din Italia (995 afisari)
 Delfinii din Marea Neagra, ucisi de pacura ruseasca (989 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02019 sec.