Ziua Logo
  Nr. 4088 de vineri, 16 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Trei sate in unul... imaginar
Unu-i (sat) maramuresean (Sarbi), unu-i bucovinean (Sucevita) si unu-i oltean (Dobrita)..., etnologul francez Jean Cuisenier le-a facut fotografii pe care le-a reunit intr-o expozitie dedicata unui singur sat - imaginar - pe care-l prezinta, de azi si pana pe 29 noiembrie la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti (Sala Irina Nicolau).
Francezul a cercetat satul romanesc incepand din '59, cu o intrerupere in perioada 1979-1989 si apoi reluata in '90. Imaginile din teren dezvaluie mediul rural romanesc vazut de un strain care afla, totodata ce inseamna pentru maramureseni tunsul oilor; cum se contsruieste o casa in Bucovina sau cum se face o pomana in Oltenia. Vernisajul, azi la ora 17.00. (L.D.)
Pedagogia de la Homer, la Platon
A treia intalnire din cadrul serialului "Poeti in spectacol" de la Dalles i-a fost dedicata, miercuri, lui Nicolae Sacalis-Calata si recentului sau volum, aparut la Editura Paideia, "Pedagogia culturii - de la Homer la Platon (Fundamentele culturii europene)". Lansarea a fost insotita de un recital, sustinut de actorii Vernica Anghelescu, Vasile Menzel si Sorin Stratilat, cu interventii muzicale ale Sabinei Dascalu. (L.I.)
Biografii celebre
Teatrul Metropolis propune in perioada urmatoare o serie de spectacole care reinvie momente importante din cultura europeana. Astazi, Razvan Vasilescu in "Profu'" (ora 19.00) propune publicului o demonstratie de virtuozitate actoriceasca, intr-un recital special despre generatia pierduta a societatii contemporane. Pe 18 noiembrie, la ora 20.00, Malina Andrei aduce pe scena povestea lui Edith Piaf. Alte doua productii construite pornind de la biografia unor personalitati sunt "Nijinski", dupa jurnalul lui Vaslav Nijinski, de Ema Nicola si Malina Andrei si "Triunghi epistolar" - corespondenta dintre Tzara, Meriano si Marcel Iancu, in regia Catalinei Buzoianu. (M.A.)
Intalnire in Baobab
Astazi, la ora 18.00, la Centrul Ceh din Bucuresti, va avea loc o intalnire cu cele mai frumoase carti cehesti pentru copii si cu editura lor, Baobab. O editura alternativa, ce publica doar 6-7 carti pe an, intr-un tiraj maxim de 1500 de exemplare. Doi artisti - si tineri parinti - se afla in spatele aparitiilor editoriale cu care va puteti intalni astazi la Centrul Ceh. (D.C.)
Calatoriile geografilor
Institutul Cultural Roman din Paris si Societatea de Geografie din Franta lanseaza, astazi, la ora 18.30, albumul "Calatorie in Romania , realizat de Alain Kerjean si aparut la Editura Glenat. La sediul din Paris al Societatii de Geografie va avea loc, cu acest prilej, o conferinta despre Romania. (D.C.)
 Afisari: 100  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Visul lui Pittis traieste de trei ani    
  "OuiBaDa" merge la Craiova    
 Top afisari / comentarii 
 Smecheria (4567 afisari)
 Papa la ortodocsi (4146 afisari)
 Strategia terorii (3332 afisari)
 Avionul din adancuri (2020 afisari)
 "Ultimul mohican" din DGIPI a fost debarcat (2002 afisari)
 Rusia ataca din nou Romania cu ajutorul Chisinaului (2401 afisari)
 Cutitul cu care ar fi fost omorata Elodia nu are urme de sange (1223 afisari)
 Tezaur din vremea lui Petru I Musat, recuperat de muzeografii nemteni (1174 afisari)
 Italia 1: Cinci "romani" au devastat un bar din Italia (995 afisari)
 Delfinii din Marea Neagra, ucisi de pacura ruseasca (989 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00814 sec.