Ziua Logo
  Nr. 4087 de joi, 15 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Ambasadorii UE, la Cotroceni
Seful statului a sustinut, intr-o intrevedere cu ambasadorii acreditati la Bucuresti ai tarilor UE, ca Guvernul trebuie sa dovedeasca ca este capabil de un efort sustinut pentru a continua consolidarea independentei justitiei si pentru a continua lupta impotriva coruptiei, a anuntat Administratia Prezidentiala. Un alt subiect de preocupare il constituie cheltuirea cat mai eficienta a fondurilor comunitare, a aratat Traian Basescu. Referindu-se la prioritatile post-aderare ale Romaniei, presedintele a accentuat obligatia ca cetatenii romani sa se bucure de drepturi egale cu toti ceilalti cetateni europeni, referindu-se la dreptul fundamental de libera circulatie in spatiul UE. Basescu a exprimat interesul Romaniei pentru succesul Summit-ului UE - Africa care urmeaza sa aiba loc la Lisabona in perioada 8-9 decembrie si a reiterat pozitia Romaniei pe marginea dosarului Kosovo. (A.H.)
Lac rusesc - lac american
SUA vor reusi sa controleze integral regiunea Marii Negre cat de curand, prin eliminarea prezentei militare ruse nu numai din Crimeea, dar si din Transnistria (Republica Moldova), Osetia de Sud si Abhazia (cele doua regiuni separatiste din Georgia), s-a declarat convins pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol, Valeri Litkai, intr-un interviu acordat marti publicatiei ucrainene Glavred, la cateva zile dupa ce, intr-un interviu pentru presa rusa, se declarase deranjat de bazele americane din Romania si Bulgaria, transmite Rompres. "Logica americana arata in felul urmator: Marea Neagra este marea noastra interna. Americanii instaleaza un lant de baze in perimetrul Marii Negre si in curand o vor transforma in mare interna. Marea Neagra are iesire spre Transcaucazia, regiunea Marii Caspice etc. In Romania si Bulgaria americanii se instaleaza fara probleme, iar dorinta lor este sa ia locul militarilor rusi in Crimeea, Transnistria si Georgia, incheind cercul, in timp ce Rusia va ramane pe un petic de pamant de la Novorossiisk si nu va putea sa pluteasca decat spre Istanbul", a reluat Litkai tezele expuse si pentru presa rusa. (D.E.)
Fundatia Gojdu isi cauta dreptatea
Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, presedinte al Fundatiei Gojdu, cu sediul la Sibiu, a declarat pentru Rompres, ca va da in judecata Guvernul Romaniei, daca nu se va ajunge la o intelegere care sa apere interesele fundatiei. "Vrem ca Guvernul sa apere interesele acestei fundatii romanesti. Eu plec la Viena, nu am fost invitat sa discut cu premierul roman si sper sa gasim intelegere, altfel nu ne ramane decat sa dam in judecata Guvernul, pentru a apara interesele Fundatiei Gojdu", a precizat mitropolitul Ardealului, presedintele fundatiei Gojdu. Mitropolitul Ardealului s-a adresat si presedintelui Traian Basescu, solicitand respingerea Acordului dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare privind infiintarea Fundatiei publice romano-ungare "Gojdu". (D.E.)
A r h i v a
  Basescu accepta si uninominalul Guvernului    8 comentarii
  Cresc salariile diplomatilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Prima imagine de inalta definitie a Pamantului (3327 afisari)
 Frauda (3242 afisari)
 "Cutremurele nu au fost nimic pe langa ce s-a intamplat!" (2959 afisari)
 Afacerile lui Cartianu (2725 afisari)
 Sfaturile Lordului Giddens (2071 afisari)
  Dan Mihoc, suspectat de organizarea "coletelor ucigase" trimise la "Europa Libera" (1135 afisari)
 Actrita Laura Vasiliu, bruscata de carabinieri, la Torino (1021 afisari)
 Traseul fugarului Omar Hayssam, reconstituit de procurori (890 afisari)
 Leul, nou minim istoric fata de euro (802 afisari)
 Rusia si-a retras trupele din Georgia (777 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.