Ziua Logo
  Nr. 4084 de luni, 12 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Spion rus arestat in Anglia
Barbatul arestat de autoritatile britanice si banuit ca ar fi spionat pentru serviciile ruse de informatii este un fost militar britanic, relateaza publicatia Sunday Telegraph, transmite Mediafax. Peter Hill, fost militar in Armata britanica, a fost retinut in conformitate cu Actul privind secrete oficiale, fiind banuit ca ar fi incercat sa vanda documente militare clasificate Rusiei. Hill, in varsta de 23 de ani, descris ca fiind un "oportunist", s-a aflat mai mult timp sub supraveghere, fiind arestat la Leeds miercurea trecuta, la cateva minute de la efectuarea presupusului schimb de informatii. Bresa de securitate care a permis obtinerea documentelor respective ar fi fost la o institutie guvernamentala, nu la o companie militara sau la un furnizor. Conform Sunday Telegraph, MI5 (Serviciul de securitate britanic) considera ca in prezent 30 de ofiteri de informatii lucreaza "sub acoperire" in cadrul Ambasadei Rusiei, incercand sa sustraga secrete militare si politice britanice. (D.E.)
Rasismul ucide in Rusia
Cel putin 60 de persoane au murit in urma celor 200 de agresiuni cu caracter rasist comise in 2007 in Rusia, iar presedintele Vladimir Putin a cerut politiei sa combata manifestarile xenofobe, a anuntat ieri Asociatia Rusa pentru Drepturile Omului, relateaza Mediafax. "Cei care propaga idei nationaliste si xenofobe si intoleranta religioasa trebuie sa fie exclusi ferm, iar politia dispune de toate mijloacele pentru a face acest lucru", a declarat Putin sambata, in cursul unei intalniri cu ofiteri de politie. "In perioada ianuarie - octombrie, au avut loc circa 200 de agresiuni si atacuri cu caracter xenofob. Cel putin 60 de persoane au fost ucise si 280 au fost ranite", a declarat liderul organizatiei pentru apararea drepturilor omului, Aleksandr Brod. In 2006, 56 de persoane au murit in atacuri rasiste, iar in 2005 au fost inregistrate 25 de victime, a adaugat el. Cel mai adesea, victimele acestui tip de agresiune sunt persoanele originare din fostele republici sovietice Azerbaidjan, Uzbekistan, Armenia si Georgia, dar si cetateni nord-coreeni sau africani, a precizat Brod. (D.E.)
Olteanu, o scrisoare pe zi
Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu (PNL) i-a trimis si ieri o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu pentru a-i cere promulgarea Legii votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. "Esenta vietii politice si a dezbaterilor electorale o constituie schimbul permanent de idei, programe si proiecte ce au in vedere viitorul cetatenilor si al tarii. Prin Proiectul de lege privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, adoptat de Parlament in urma asumarii raspunderii Guvernului, cetatenii Romaniei castiga dreptul de a alege uninominal reprezentantii lor in Parlament. Asadar, va scriu din nou, domnule presedinte, pentru a va solicita promulgarea legii in cauza, finalizand in acest fel reforma clasei politice romanesti", se arata in scrisoare. (R.G.)
Chirieac a demisionat
Directorul ziarului "Gandul", Cristian Tudor Popescu, a anuntat ieri, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca jurnalistul Bogdan Chirieac a demisionat din toate functiile pe care le detine la publicatia respectiva. Popescu a adaugat ca toti ziaristii din redactia "Gandul" vor depune la conducere o declaratie de afaceri, pentru a preveni cazuri similare cu cel al jurnalistului Bogdan Chirieac, care a fost acuzat ca s-a folosit de pozitia sa in presa pentru a-si sprijini propriile afaceri, noteaza realitatea.net. "Cred ca este un gest salutar pe care Bogdan Chirieac l-a facut pentru ziarul Gandul, cat si pentru presa romaneasca", a spus Popescu. (O.B.)
A r h i v a
  Presedintele se crede obstructionat    8 comentarii
  Lista lui Gusa    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Submarin chinez in inima flotei americane (4900 afisari)
 Cine ne pune la zid (2976 afisari)
 Am gasit-o pe Elodia la Roma (2740 afisari)
 Doua solutii pentru o problema (romaneasca devenita europeana) (2598 afisari)
 Delirul antiromanesc are o rezolvare atat de simpla: inteligenta (2214 afisari)
 Zece nave scufundate in stramtoarea Kerci din Marea Neagra (687 afisari)
 Satu Mare: Politistii de frontiera au prins o retea ucrainiana de contrabanda cu tigari (507 afisari)
 Romanul ucis sambata la Napoli este din judetul Dolj (422 afisari)
 Un sfert din miliardarii Forbes au afaceri de succes in Romania (411 afisari)
 Cioroianu: Trimiterea infractorilor in desert nu se va intampla prea curand (379 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00891 sec.