Ziua Logo
  Nr. 4083 de sambata, 10 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Sfaturi AVAS pentru pagubitii FNI
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) recomanda persoanelor pagubite de Fondul National de Investitii (FNI) sa transmita dosarele de solutionare prin posta, intrucat depunerea actelor la sediul institutiei poate genera cozi si "evenimente nedorite", a anuntat, ieri, institutia. Documentele vor putea fi transmise la sediul institutiei din strada Promoroaca, numarul 9-11, sector 1, Bucuresti, se arata intr-un comunicat al AVAS. Autoritatea arata ca depunerea dosarelor se poate face si direct, la sediul AVAS, in zilele de luni, miercuri si vineri, intre orele 10:00 si 13:00. "Comisia institutiei roaga pagubitii sa opteze pentru trimiterea prin posta a dosarelor, avand in vedere ca depunerea documentelor direct la sediul AVAS nu confera pagubitilor nici o facilitate suplimentara, din contra, se pot crea cozi si diverse evenimente nedorite", se mentioneaza in
comunicat. (G.M.)
Scad pierderile Cosmote
Cosmote Romania, membra a Cosmote Grecia, si-a redus pierderile operationale, in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cu 40%, la 27,4 milioane de euro, iar compania estimeaza ca va trece pe profit anul viitor. Pierderile operationale in cel de-al treilea trimestru s-au mentinut, comparativ cu acelasi interval din 2006, la 8,8 milioane de euro.
"Compania estimeaza ca va atinge EBITDA (profit operational, n.r.) pozitiv in 2008", se arata intr-un comunicat al companiei. Veniturile companiei au crescut in primele trei trimestre cu aproape 300%, la 105,2 milioane de euro. Compania a ajuns la aproximativ 3 milioane de clienti. Cosmote Romania a atras cele mai multe investitii dintre companiile membre ale grupului elen, respectiv 132 de milioane de euro in primele noua luni. (G.M.)
Investitii in crestere
Soldul total al investitiilor straine directe a fost de 34,512 miliarde euro, la 31 decembrie 2006, in crestere cu 58%, fata de 31 decembrie 2005, a anuntat, ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR), intr-o cercetare statistica. Participatiile la capitalul social au totalizat 27,016 miliarde euro, iar creditul net primit de la investitorii straini a totalizat 7,496 miliarde euro, in crestere cu 22%. Fluxurile nete de investitii straine directe au totalizat 9,059 miliarde euro, la aceeasi data fiind in crestere cu 74%, fata de anul 2005. Participatiile la capital au totalizat 4,159 miliarde euro, in crestere cu 46%, profitul net reinvestit a fost de 2,673 miliarde euro (crestere de 30%), iar creditele nete primite de la investitorii straini au reprezentat 2,227 miliarde euro (plus 24%). (G.M.)
Teodorovici in locul lui Vladescu
Eugen Teodorovici, director in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, va fi numit secretar de stat in functia ramasa vacanta dupa plecarea lui Sebastian Vladescu, daca premierul Calin Popescu Tariceanu accepta nominalizarea facuta de ministrul Varujan Vosganian, au declarat surse oficiale.Teodorovici este director general al Autoritatii de Management Ex-ISPA din Ministerul Economiei si Finantelor, unde activeaza din 2004. Anterior, el a lucrat in Ministerul Integrarii Europene si in Ministerul Afacerilor Externe. In varsta de 36 de ani, Teodorovici a absolvit Academia de Studii Economice (Facultatea de Comert) si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. El va prelua atributiile lui Sebastian Vladescu, respectiv coordonarea Trezoreriei si a directiilor din MEF care gestioneaza fondurile europene. (F.B.)
A r h i v a
  Economia nu se vede roz de la Bruxelles    
  Salariile cresc de doua ori mai repede decat productivitatea    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Cioroianu (2607 afisari)
 Romani Criss cheama la anarhie in Bucuresti (2536 afisari)
 "Schisma" nationalista este definitiva (2513 afisari)
 Fals la Tantum (2338 afisari)
 Ministrii Interpol (2334 afisari)
 Dezastru ecologic in Marea Neagra (768 afisari)
 Bogdan Chireac a demisionat de la ziarul "Gandul" (734 afisari)
 Roman impuscat in Italia (576 afisari)
 Trei ani de la moartea lui Yasser Arafat (167 afisari)
 Presedintele pakistanez desfiinteaza Parlamentul (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00953 sec.