Ziua Logo
  Nr. 4083 de sambata, 10 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Deraiere cu uraniu
Cinci vagoare pline cu minereu de uraniu de la mina Crucea au deraiat, ieri, in zona liniei de transport de la Uzina de Preparare si Prelucrare a Minereului de Uraniu Feldioara, a anuntat Comisia Nationala de Control al Activitatilor Nucleare (CNCAN). Cele cinci vagoane fac parte dintr-un transport de minereu autorizat de CNCAN. Vagoanele deraiate in zona liniei uzinale sunt intacte, aflate in aceeasi situatie ca la expeditie, carligele vagoanelor fiind in pozitie "inchis", se arata in comunicatul CNCAN. Acesta precizeaza ca este asigurata etanseitatea vagoanelor. "Nu exista nici un fel de material radioactiv ce ar putea produce contaminarea persoanelor sau a mediului inconjurator, precizeaza CNCAN. Potrivit conditiilor de autorizare a transportului, CNCAN a dispus paza vagoanelor incarcate pana la repunerea lor pe linie si izolarea zonei la limita corespunzatoare fondului
natural. (L.M.)
Unitatea 2 a fost repornita
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavoda a fost repornita, dupa oprirea neplanificata de acum doua zile. Conectarea la Sistemul Energetic National (SEN) s-a realizat ieri, la ora 4:35, urmand sa se atinga puterea nominala in urmatoarele 24 de ore, se arata intr-un comunicat al companiei Nuclearelectrica, operatorul centralei. Pe durata opririi nu au fost emisii sau deversari periculoase pentru public, personalul centralei si mediul inconjurator, se specifica in comunicat. Reamintim, reactorul s-a oprit automat, miercuri, in jurul orei 10:44, din cauza unei defectiuni la un contact electric. Unitatea 2 a fost conectata pentru prima data la SEN in 7 august. (G.M.)
Mega-mall la Cluj-Napoca
Cel mai mare mall din Romania, Iulius Mall, cu o suprafata construita de 155.000 de metri patrati, a fost inaugurat oficial, vineri la Cluj-Napoca, investitia ridicandu-se la 70 de milioane de euro, transmite corespondentul Mediafax. Presedintele Iulius Group, Iulian Dascalu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca se ateapta la un trafic anual de 10 milioane de persoane si o cifra de vanzari de 100 de milioane de euro. Din totalul firmelor care au inchiriate spatii in Iulius Mall, 71 la suta sunt clienti internationali. Lucrarile la noul mall au durat 16 luni, iar centrul cuprinde si o cladire de birouri pe cinci etaje. Noul mall ofera peste 3500 de locuri de munca si asigura 2200 de locuri de parcare. Firma Iulius Group a mai deschis doua mall-uri, la Iasi si Timisoara. (F.B.)
Anunt
Consiliul Local Sector 6 se intruneste in sedinta ordinara in data de 13.11.2007, ora 17.00, la sediul Primariei Sector 6 avand in cuprinsul ordinii de zi proiecte de hotarare privind: rectificarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli pe anul 2007; stabilirea destinatiei taxei de acord unic; aprobarea listelor cu ordinea de prioritate a solicitantilor indreptatiti sa primeasca locuinta sociala, fond de stat sau de necesitate in baza Legii nr. 114/1996, republicata cu modificarile si completarile ulterioare pentru anul 2007; reluarea depunerii cererilor/dosarelor petentilor indreptatiti sa beneficieze de locuinte pentru tineret; aprobarea scutirii de impozit pentru cladirile utilizate pentru activitati social-umanitare de catre asociatii, fundatii si culte; modificarea art. 1 si a Anexei nr. 1 a Hotararii Consiliului Local Sector 6 nr. 11/07.02.2005 privind constituirea Comisiei de evaluare si selectionare a asociatiilor si fundatiilor in vederea acordarii subventiilor conform Legii nr. 34/1998, stabilirea grilei de evaluare a persoanelor juridice mentionate si a termenului de depunere a documentatiilor de solicitare a subventiilor si P.U.D.-uri.
A r h i v a
  Agricultura spera sa nu recolteze clauza    
  Fondurile de pensii au adunat aproape un milion de euro    1 comentariu
  Statul roman nu va detine nici 1% din proiectul Rosia Montana    
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Cioroianu (2607 afisari)
 Romani Criss cheama la anarhie in Bucuresti (2536 afisari)
 "Schisma" nationalista este definitiva (2513 afisari)
 Fals la Tantum (2338 afisari)
 Ministrii Interpol (2334 afisari)
 Dezastru ecologic in Marea Neagra (768 afisari)
 Bogdan Chireac a demisionat de la ziarul "Gandul" (734 afisari)
 Roman impuscat in Italia (576 afisari)
 Trei ani de la moartea lui Yasser Arafat (167 afisari)
 Presedintele pakistanez desfiinteaza Parlamentul (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00930 sec.