Ziua Logo
  Nr. 4083 de sambata, 10 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Statul roman nu va detine nici 1% din proiectul Rosia Montana
-- Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu (foto), a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca statul roman, prin compania Minvest Deva, va fi un actionar insignifiant in proiectul de la Rosia Montana si va avea, dupa realizarea investitiei, o participatie sub 1%, transmite Mediafax.
Teodor Atanasiu a spus ca AVAS este in plin proces de preluare de la Ministerul Economiei si Comertului a mai multor companii miniere, printre acestea aflandu-se si Minvest Deva, care este implicata in proiectul de la Rosia Montana, detinand un pachet de circa 19% din actiunile companiei care vrea sa faca aceasta investitie - Rosia Montana Gold Corporation.
Atanasiu a afirmat ca, in decembrie, aceasta actiune de preluare a companiilor miniere in portofoliul Autoritatii va fi finalizata, insa AVAS nu va adopta nici o pozitie fata de proiectul de la Rosia Montana, ci va astepta deciziile instantei in procesele care sunt deschise impotriva proiectului.
Presedintele AVAS a tinut insa sa precizeze ca statul roman, prin Minvest Deva, nu va incasa 19% din dividendele companiei care implementeaza proiectul, ci va deveni un actionar insignifiant, cu o participatie sub 1%, dupa realizarea tuturor investitiilor.
Rosia Montana Gold Corporation intentioneaza sa exploateze timp de aproape 20 de ani zona de la Rosia Montana, sustinand ca ar putea extrage cateva mii de tone de aur si argint prin procedeul de cianurare. Compania romano-canadiana intentioneaza sa deruleze o investitie de aproape un miliard de dolari, pentru exploatarea celui mai mare zacamant auro-argintifer din Europa. Intentia investitorului a atras protestele organizatiilor ecologiste, dar si ale Academiei Romane sau ale autoritatilor ungare. (G.M.)
A r h i v a
  Agricultura spera sa nu recolteze clauza    
  Fondurile de pensii au adunat aproape un milion de euro    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Repetentul Cioroianu (2607 afisari)
 Romani Criss cheama la anarhie in Bucuresti (2536 afisari)
 "Schisma" nationalista este definitiva (2513 afisari)
 Fals la Tantum (2338 afisari)
 Ministrii Interpol (2334 afisari)
 Dezastru ecologic in Marea Neagra (768 afisari)
 Bogdan Chireac a demisionat de la ziarul "Gandul" (734 afisari)
 Roman impuscat in Italia (576 afisari)
 Trei ani de la moartea lui Yasser Arafat (167 afisari)
 Presedintele pakistanez desfiinteaza Parlamentul (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01027 sec.