Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Un teatru pentru tinerii de orice varsta
-- Bucurestiul are inca o institutie in care "timpul se masoara cu alt fel de ceasornice"
Teatrul Metropolis s-a deschis oficial in prima zi a acestei luni cu un spectacol special care a reunit scene din premiera "Jazzy Tarot", un recital al actritei Maia Morgenstern, alaturi de muzicianul AG Weinberger, si un moment artistic sustinut de soprana Leontina Vaduva si tenorul Nagy Robert. Mari personalitati ale teatrului au venit sa ia parte, alaturi de directorul institutiei, George Ivascu, la intrarea in scena a noului teatru, a carui panglica a fost taiata de Radu Beligan, care a subliniat ca, desi este subintitulat teatrul tinerilor, Metropolis este totusi deschis tinerilor de orice varsta "pentru ca in arta timpul se masoara cu alt fel de ceasornice".
Gala de deschidere s-a intins insa pe parcursul a patru seri speciale, pe 2 noiembrie avand loc spectacolul "Eseuri despre banalitatea raului" in regia lui Mihai Maniutiu, avandu-i in distributie pe Mariana Mihut, Mircea Albulescu, Marian Ralea si Claudiu Bleont. In cea de-a treia zi, s-au desfasurat doua spectacole "Nijinski" realizat de Ema Nicola si Malina Andrei, si "Peste cu mazare" recitalul extraordinar al Olgai Tudorache si al Tamarei Cretulescu. "Jocul de-a adevarul" regizat de Lia Bugnar si Dorina Chiriac a pus punct Galei de deschidere a primului teatru de proiect din Romania, asa cum s-a autointitulat. Un spectacol despre cunoastere si despre autocunoastere, "Jocul..." Liei Bugnar este un motiv serios pentru ca in aceasta stagiune sa faceti o vizita pe strada Eminescu, la nr. 89.
Deschis cu un joc de tarot, in care fiecare spectator si-a tras cartea sa, Metropolis a pregatit pentru aceasta toamna peste zece premiere. Una dintre ele, desfasurata aseara pe scena din strada Eminescu, "Jazzy Tarot" propune publicului o combinatie de jazz, dans si teatru, cateva dintre momente fiind dezvaluite chiar in prima seara a Galei. Pe texte de Saviana Stanescu, muzica lui Mircea Tiberian si in regia Luminitei Anton, spectacolul este realizat in coproductie cu Interzone si Muzeul Literaturii Romane, avandu-i drept invitati speciali pe muzicienii Horst Nonnenmacher (bass), Liviu Butoi (saxofon si flaut) si Horatiu Iliescu (vioara).
In aceasta seara, la ora 19.00, pe scena de la Metropolis va avea loc spectacolul "In rolul victimei" de Vladimir si Oleg Presniakov, in regia lui Felix Alexa, spectacol inclus si in selectia oficiala a Festivalului National de Teatru care se desfasoara in Bucuresti in aceasta perioada, avandu-i in distributie pe Razvan Vasilescu, Marius Manole, Dana Dogaru etc.
Monica ANDRONESCU 
 Afisari: 160  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Nevoia de Maia    
  Artisti romani la Bruxelles    
  "Farnesina" la MNAC    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01068 sec.