Ziua Logo
  Nr. 4080 de miercuri, 7 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Steaua s-a resemnat
-- Ros-albastrii infrunta diseara in Ghencea pe FC Sevilla, dar atat antrenorul Marius Lacatus, cat si jucatorii cred ca e nevoie de o zi exceptionala a romanilor si de una mizerabila a spaniolilor pentru a scoate ceva din acest meci
Steaua asteapta Sevilla precum victima calaul. Asta a reiesit din conferinta de presa de ieri, cea oficiala dinaintea partidei de astazi, una care, daca nu se incheie cu o victorie a ros-albastrilor, poate aduce eliminarea matematica din Liga Campionilor a vicecampioanei Romaniei. Lacatus a afirmat clar ca pentru a scoate macar un punct in fata Sevillei, Steaua are nevoie sa prinda o zi de gratie, dar si oaspetii sa nu joace la capacitate maxima, fiind aprobat fara rezerve in aceasta atitudine si de Lovin. Multi ar numi o astfel de declaratie pesimista, insa este una mai degraba realista, fiindca spaniolii, chiar si dupa ce au ramas fara antrenorul Juande Ramos, plecat pe neasteptate la Tottenham, raman o forta, cea mai concreta dovada fiind victoria cu 2-0 din week-end cu Real Madrid, in campionat. Asta in timp ce Steaua a pierdut, cu acelasi scor, la Timisoara, prilej pentru patronul Gigi Becali sa-si faca din nou praf jucatorii. Cum nici fanii nu pareau ieri sa se inghesuie la bilete, singurul aliat al ros-albastrilor in aceasta seara ar putea sa fie vremea foarte rece de la Bucuresti.
"Este un joc foarte important, pentru mine ca antrenor, am onoarea sa stau pe banca alaturi de jucatorii Stelei, dar si pentru ei, este prima mea partida in Liga Campionilor. In cazul unui rezultat pozitiv, acesta va putea schimba total moralul, increderea in jucatori si ne putem astepta la o evolutie mult mai buna. Nu va fi usor, Sevilla e echipa foarte buna, cu jucatori valorosi, va trebui ca toti jucatorii sa aiba o cu totul alta atitudine. Mi-as dori enorm un rezultat bun, in perspectiva meciurilor urmatoare. Sunt sigur ca daca vom face fata jocului ofensiv al Sevillei, vom pune probleme in atac, vom putea obtine un rezultat bun. Fiti siguri ca vom face tot ce depinde de noi sa obtinem un rezultat pozitiv, si, de ce nu, primele puncte. Depinde de evolutia noastra, dar si de o zi mai slabuta din partea adversarului. Toata lumea este constienta de valoarea Sevillei, au demonstrat-o", a spus ieri Marius Lacatus. El a anuntat ca nu se va plange dupa meci, in cazul unei infrangeri, de diferenta mare de bani dintre cele doua echipe. "Nu ma gandesc la buget. Ca au tot doua picioare, maini, ca e acelasi teren, sunt bune lucrurile astea, dar trebuie demonstrat pe gazon. Sunt sigur ca dand dovada de efort, ambitie, concentrare, atitudine, putem spera la un rezultat pozitiv", a spus Lacatus. Acesta a fentat elegant iesirea de luni a patronului Gigi Becali, care a desfiintat cativa jucatori, apreciind ca acestia, desi castiga sute de mii de euro, nu au valoare. "Sunt sigur ca aceste declaratii ale patronului au fost facute mai mult pentru a-i motiva, indiferent de nume. Nu cred ca s-a gandit sa se legitimeze si sa intre in locul lui Iacob. Este un factor mobilizator pentru toti, am vorbit si cu jucatorii. Sa nu credeti ca o declaratie a patronului sau venirea mea poate schimba soarta unui joc, totul depinde de jucatori, cu micul nostru ajutor. Fiecare are particica lui de bucurie la succes si de amar la insucces, dar responsabilitatea maxima cade pe umerii jucatorilor in ce priveste jocul, nu rezultatul. Vom vedea la ora jocului cum va fi cu publicul. O mare parte de vina o avem si noi, cu o victorie la Timisoara, stadionul era arhiplin", a comentat Lacatus. Tot in nota declaratiilor realiste, "Fiara" a admis ca un loc in Cupa UEFA este o palarie mai potrivita pentru Steaua in acest moment. "Cred ca un loc in Cupa UEFA e mult mai usor de obtinut, desi nu e simplu sa castigi cu Slavia si sa astepti rezultate normale cu Sevilla si Arsenal, decat sa te gandesti ca o sa castigi doua meciuri cu Sevilla si Slavia", a spus Lacatus.
Sevilla a venit mai repede
Delegatia lui FC Sevilla a sosit ieri la Bucuresti cu o ora mai devreme decat era prevazut, iar oaspetii au adus declaratii politicoase, apreciind ca Steaua este mai buna decat Slavia Praga. "Cred ca Steaua este mai buna decat Slavia Praga. Steaua a aratat un nivel mai bun decat Slavia la Sevilla", a spus Jose Maria Del Nido, presedintele gruparii andaluze. "E adevarat ca Sevilla e mai bine pozitionata in clasament decat Steaua, dar nu poate fi considerata favorita. Toate partidele de Liga Campionilor sunt dificile, iar maine vom intalni un public foarte zgomotos si partida va fi delicata", a comentat Del Nido despre intalnirea de astazi, precizand ca nu stia ca antrenorul Stelei este Marius Lacatus. Jose Maria del Nido a mentionat ca gruparea spaniola nu este interesata de achizitionarea vreunui jucator stelist. Mijlocasul Adriano era de parere ca pentru jucatorii echipei Steaua numirea lui Marius Lacatus ca antrenor va fi un motiv suplimentar pentru a face o partida buna. "Noi avem un antrenor foarte bun si incercam sa-l ajutam pentru a continua la Sevilla. Nu stiu nimic de Lacatus. Cred ca pentru ei este o motivatie. Respectam echipa, este una foarte buna. Am mai intalnit-o, este foarte buna", a spus Adriano. (B.G.)
GRUPA H
STEAUA BUCURESTI - FC SEVILLA
SLAVIA PRAGA - ARSENAL LONDRA
Clasament
1. Arsenal 3 3 0 0 11- 0 9
2. Sevilla 3 2 0 1 6- 6 6
2. Slavia 3 1 0 2 4-12 3
4. Steaua 3 0 0 3 2- 5 0
S-au mai disputat: Arsenal - Sevilla 3-0, Slavia - Steaua 2-1 (19 septembrie), Steaua - Arsenal 0-1, Sevilla - Slavia 4-2 (2 octombrie), Sevilla - Steaua 2-1, Arsenal - Slavia 7-0 (23 octombrie).
Au mai ramas de jucat: Sevilla - Arsenal, Steaua - Slavia (27 noiembrie), Arsenal - Steaua, Slavia - Sevilla (12 decembrie).
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Steaua maturata din Europa    (Sport, 2007-11-09)
  Steaua, adio Liga!    (Sport, 2007-10-24)
  Steaua, totul sau nimic    (Sport, 2007-10-23)
  Steaua, optimista pentru Sevilla    (Sport, 2007-10-22)
  Ad. Ilie: "Putem castiga la Sevilla!"    (Sport, 2007-10-20)
  UPDATE ORA 15.35 - Steaua va juca impotriva maghiarilor de la Ujpest in Europa League. Gigi Becali: N-am auzit in viata mea de echipa asta    (2009-06-22 15:47)
  Liga Campionilor: Fiorentina-Steaua 0-0    (2008-10-01 07:43)
  Steaua - Bayern un meci de interes maxim    (2008-09-17 19:45)
  Steaua Bucuresti - Galatasaray Istanbul in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor    (2008-08-01 13:21)
  A aparut calendarul meciurilor din UEFA Champions League: Steaua joaca pe 12/13 si 26/27 august    (2008-06-21 11:19)
A r h i v a
  Bogdan Dinu: "Suntem nevinovati!"    4 comentarii
  Asalt olimpic la Gabrovo    
  Amenzi mari pentru scandalagii    
  LIGA CAMPIONILOR - ETAPA A 3-A    
  STEAUA - FC SEVILLA 0-2    
 Top afisari / comentarii 
 CIA si extraterestrii (4444 afisari)
 Teroarea Rosie, la 90 de ani (2605 afisari)
 SIE nu stie (2125 afisari)
 Romania domnului Cioroianu (2097 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (1877 afisari)
 Voronin recunoaste ca Moldova este a lui Stefan cel Mare (453 afisari)
 Romanca agresata la Milano (366 afisari)
 Caini vii aruncati intr-o groapa plina cu lesuri (349 afisari)
 SUA nu mai tin cont de Rusia in privinta scutului antiracheta (321 afisari)
 Viktor Iuscenko si-a tras insula (319 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02373 sec.