Ziua Logo
  Nr. 4079 de marti, 6 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
"Marea crapelnita" la Art Jazz
Astazi, la Art Jazz Club, va avea loc, incepand cu ora 20.30, proiectia filmului "Marea crapelnita" (La Grand bouffe) regizat de Marco Ferreri. Din distributie, Marcello Mastroianni, Philippe Noiret, Michel Piccoli etc.
Filmul din aceasta seara a obtinut in 1973, la Cannes, premiul FIPRESCI si va fi prezentat de scriitorul Ioan Grosan. Evenimentul se desfasoara sub egida Muzeului National al Literaturii Romane si a ArCuB si continua seria prezentarilor capodoperelor din filmografia universala. (M.A.)
Porumbelul de la Leipzig
Mediu-metrajul documentar "Nu te supara, dar..." regizat de Adina Pintilie a castigat Marele Premiu, Porumbelul de Aur, la cea de-a 50-a editie a Festivalului International de Film Documentar de la Leipzig - DOK Leipzig, care a avut loc in perioada 29 octombrie-4 noiembrie. Documentarul a fost realizat in cadrul Aristoteles Workshop, Sibiu, 2006 si urmareste existenta unei comunitati marginale, care, desi considerata "nula" din punct de vedere al utilitatii sociale, poseda o valoare umana profunda si nealterata. In competitia de anul acesta au participat 22 de filme documentare din intreaga lume. (D.C.)
Fantome si capricii
"Fantomele lui Goya" a fost deschizatoare de drum in Colectia "Scribum ad notarium" a Pro Editura si Tipografie. Romanul lui Jean-Claude Carriere, ecranizat de Milos Forman, aminteste de cartile lui Alexandre Dumas. Autorul prezinta, prin intermediul principalilor protagonisti - Lorenzo Casamares, unul dintre cei mai puternici dominicani din randurile Inchizitiei, si Ines Bilbatua, fiica unui bogat comerciant de origine basca - destine tragice si absurde care par a fi extrase din cele mai intunecate vise ale marelui pictor al Capriciilor (Los Caprichos). (L.I.)
Nora, emisiune-portret
Astazi, la ora 19.30, postul de radio Deutschlandradio va difuza o emisiune-portret de 30 de minute cu titlul "Fetita cu o mie de riduri" consacrata scriitoarei Nora Iuga, realizata de Dana Ranga si la care vor fi invitati Ernest Wichner si Joachim Sartorius. Dana Ranga, regizoare de origine romana, stabilita de ani buni la Berlin, ea insasi poeta, a mai realizat, in decursul timpului, pentru posturi de radio germane, emisiuni dedicate prezentarii literaturii romane, precum si o serie de filme documentare de referinta (ca, de exemplu, "Story", consacrat cosmonautului Terry Musgrave). (M.A.)
A r h i v a
  Hemingway is back    1 comentariu
  Sfintii din inchisori in "caramizi vii"    2 comentarii
  Spatiul public    1 comentariu
  Cu Magritte in cercul mortii    
 Top afisari / comentarii 
 Batalioanele lui Cioroianu (4074 afisari)
 Ceausescu-jucator (3291 afisari)
 Moartea Giovannei Reggiani si replica fascista (2366 afisari)
 Romanii au rupt pactul european (2022 afisari)
 Kylie Minogue si-a anulat turneul mondial (1862 afisari)
 Italia, comparata cu Rusia sau Zimbabwe (490 afisari)
 Suspecti noi in cazul Elodiei Ghinescu (407 afisari)
 Iuscenko a inspectat insula Serpilor si canalul Bastroe (357 afisari)
 Basescu: Cele mai mari probleme in diaspora sunt create de etnia roma (338 afisari)
 Primarul Romei "pune gaz pe focul rasismului antiromanesc" (294 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01581 sec.