Ziua Logo
  Nr. 4077 de sambata, 3 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Dosarul "Privatizarilor" blocat la ICCJ
Solutionarea unor cereri si inceperea judecatii de fond in procesul "Privatizarilor strategice", la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), sunt blocate deoarece dosarul se afla inca la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La termenul de ieri, avocatii lui Stancev si Donciu au solicitat ridicarea interdictiei de a parasi tara pentru clientii lor, considerand ca le sunt prejudiciate drepturile, insa instanta nu a putut solutiona aceasta cerere deoarece dosarul se afla inca la instanta suprema. Totodata, avocatii au cerut suspendarea judecatii pana la solutionarea conflictului de competenta in aceasta cauza, cerere care a fost respinsa de instanta. Avocata lui Stancev a declarat ca, in curand, CEDO va da o solutie la plangerea clientului sau impotriva statului roman. Urmatorul termen in acest proces a fost stabilit pentru 27 noiembrie. Procesul "Privatizarilor" a inceput in 20 aprilie cu acuzatii Stamen Stancev, Dorinel Mucea si Radu Donciu, trimisi in judecata pentru tradare prin transmitere de secrete. (A.G.)
Comisarul-sef Rus, urmarit penal
Adjunctul sefului Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (DGCCOA), Toma Rus, este urmarit penal de procurorii DNA Cluj intr-un dosar privind fapte de coruptie. Avocatul lui Rus, Gheorghita Mateut a sustinut despre clientul sau, la iesirea de la DNA Cluj, ca este urmarit pentru trafic de influenta si alte infractiuni conexe. "Este un vorba de un dosar inceput in 2006, nu ni s-a spus despre ce este vorba, cand vom afla va urma sa pegatim apararea", a spus avocatul. De asemenea, Mateut a precizat ca rezolutia privind inceperea urmaririi penale nu este bine motivata, procurorii neprecizand nici calitatea, nici perioada in care Rus ar fi savarsit faptele. In 15 octombrie, comisarul-sef Toma Rus a fost numit director adjunct al DGCCOA. Numirea a fost facuta pentru o perioada de trei luni, de catre seful politiei Romane, Gheorghe Popa. Toma Rus este fostul sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Cluj, post pe care l-a ocupat pana in 18 decembrie 2006. (A.G.)
Politisti retinuti pentru mita
Doi politisti ilfoveni prinsi in flagrant in timp ce luau mita de la un barbat, pentru a nu promova un dosar penal in care acesta era cercetat pentru furt, au fost retinuti, ei fiind prezentati ieri instantei, cu propunere de arestare preventiva. Potrivit Mediafax, pe 24 octombrie, la linia telefonica gratuita anticoruptie, un barbat reclama ca i s-au cerut 600 euro pentru a i se rezolva favorabil un dosar penal. In urma sesizarii, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Ilfov, cu sprijinul colegilor din Giurgiu, au organizat un flagrant in urma caruia agentii de politie Vasile P. si Marian C., ambii din cadrul Postului de Politie Chiajna au fost prinsi in timp ce primeau 200 de euro de la barbat pentru a nu promova dosarul penal in care acesta era cercetat pentru un furt dintr-un supermarket. In urma flagrantului, a fost inceputa urmarirea penala impotriva lui Vasile P., pentru luare de mita, iar in cazul lui Marian C. pentru complicitate la luare de mita. (A.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Pacepa-o noua carte   de Mos_Tautu
A r h i v a
  Asalt la bancomate    
  Biletele de adio    
  Sotia lui Mantog trimisa in judecata    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Auschwitz pentru romani (5596 afisari)
 Romania lovita din Romania (4725 afisari)
 Camelia Sucu nu isi numara banii pentru ca are multi (3545 afisari)
 Caz incredibil in Politia Romana (2798 afisari)
 Evreii in anii regimului Antonescu (2237 afisari)
 Chipul lui Tutankamon, expus in premiera pentru public in Valea Regilor (535 afisari)
 Ion Iliescu: "Vor sa lege fedeles PSD-ul si sa il dea pe mana lui Basescu" (510 afisari)
 Basescu acuza: "Romanilor repatriati nu li s-a dat dreptul de a apela la Justitie" (458 afisari)
 Mailat ii baga in sedinta pe Basescu si pe Tariceanu (209 afisari)
 Adrian Mutu a fost insultat de italieni (199 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00899 sec.