Ziua Logo
  Nr. 4077 de sambata, 3 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Marile dosare
Auschwitz pentru romani
-- Crima tiganului Mailat (foto) reinvie fascismul la Roma. Un banner afisat in Piata Venezia indemna la Holocaust impotriva romanilor
"Redeschideti Auschwitz-ul pentru romani". Asta spunea un banner scris in limba italiana care a fost afisat in urma cu doua zile, pentru scurt timp, in Piata Venezia din Roma. Potrivit unor surse ZIUA din Italia, banner-ul a fost repede inlaturat de politistii italieni, care au inregistrat evenimentul incercand sa-i identifice pe autori. "Deoarece s-a intervenit rapid, iar fortele de ordine italiene au inlaturat bannerul, incidentul nu a fost mediatizat, neajungand in presa italiana", ne-au declarat surse din Italia. Comisarul European Franco Frattini avertizeaza Italia sa nu puna semnul de egalitate intre romani si infractori.
Mailat nu recunoaste decat jaful
Judecatorul italian care l-a audiat ieri pe Nicolae Romulus Mailat, acuzat pentru uciderea, la Roma, a italiencei Giovanna Reggiani, a emis mandatul de arestare preventiva pentru tentativa de omor, agresiune sexuala si jaf. Interogatoriul a inceput ieri dimineata, in jurul orei 10.00, in prezenta judecatorului Claudio Mattinoli si a procurorului Maria Bice Barborini. Mailat, asistat de avocatul din oficiu Piero Piccinni, a recunoscut ca a jefuit-o pe victima, dar a respins celelalte acuzatii. Mailat era tinut ieri la izolare in penitenciarul Regina Coeli, din Roma, de teama represaliilor altor detinuti, care l-au amenintat.
Apar semnele de intrebare
Violarea Giovannei Reggiani de catre Romulus Mailat ar putea fi doar o exagerare a presei italiene, intrucat victima a fost descoperita imbracata, dar acest aspect va fi stabilit dupa autopsie, a declarat atasatul de interne in Italia, comisarul sef Marian Mandroc. "O romanca l-a vazut pe Mailat aplecat asupra victimei si a oprit un microbuz care trecea prin zona. Soferul microbuzului a vazut acelasi lucru. Totusi, femeia a declarat ca victima era imbracata cu pantaloni, acestia erau incheiati si ca ii lipsea numai un pantof. Asta ne duce cu gandul ca violul despre care se tot vorbeste nu a avut loc, el fiind doar o exagerare a presei", a declarat comisarul sef Marian Mandroc. Atasatul de interne al Romaniei in Italia a mai spus ca rezultatele finale si oficiale vor fi cunoscute abia dupa necropsia efectuata la Universitatea Sapienza din Roma. Potrivit ofiterului, martora a fost deja inclusa intr-un program de protectie a martorilor si dusa intr-o locatie secreta, situata la aproximativ 30 de kilometri de Roma, pentru ca ar fi primit cateva amenintari cu moartea. Femeia a declarat unuia din ofiterii romani trimisi in Italia ca victima era imbracata. Marian Mandroc a mai spus, citat de Mediafax, ca, speriat de aparitia femeii si a soferului microbuzului, agresorul a incercat sa se refugieze intr-o baraca, unde a incercat sa isi schimbe hainele. "La venirea autoritatilor, reusise sa isi schimbe doar pantalonii. Camasa si sosetele erau patate cu sangele victimei, iar in baraca a mai fost gasita si geanta femeii, in care se aflau obiectele ei personale", a precizat politistul roman. Acesta a mai spus ca doi dintre politistii romani trimisi in Italia au fost repartizati sa lucreze la acest caz, alti doi au fost repartizati la o unitate din Roma care se ocupa de combaterea gruparilor de crima organizata, iar alti doi participa la actiunile de "curatare" a taberelor de nomazi romi de origine romana. (Bogdan GALCA )
Cazul Mailat a ajuns in presa din SUA
Cazul italiencei ucise de un roman, la Roma, si reactia prompta a autoritatilor italiene, de adoptare a unei ordonante privind expulzarea cetatenilor comunitari, a fost prezentat ieri pe larg atat in presa din Peninsula, cat si in cele mai importante publicatii britanice si americane.
"Riposta data fricii", a titrat ieri ziarul La Repubblica, mentionand solutia gasita de Guvernul italian ca urmare a cresterii delincventei in care sunt implicati din ce in ce mai multi straini - in special romani. Cotidianul Il Messagero a titrat "Adio, Giovanna, nu trebuie sa se mai intample", aratand ca femeia agresata de romanul de etnie roma nu a supravietuit si citand un apel al sotului ei catre autoritati: "Faceti astfel incat sacrificiul ei sa nu fi fost zadarnic". Si ziarul La Stampa a anuntat, pe prima pagina, decesul italiencei, precum si faptul ca s-a dat startul primelor expulzari.
Demersul Executivului de la Roma dupa incidentul provocat de un roman nu a trecut neobservat nici de alte publicatii importante. "Mania impotriva imigrantilor din UE explodeaza pe fondul arestarii unui roman pentru viol", a scris The Times, notand ca "atacul brutal asupra unei femei, de care este acuzat un imigrant fara locuinta, in timp ce aceasta se intorcea acasa, a scos la suprafata mania latenta din Italia fata de venirea a zeci de mii de romani saraci". "Atacul oribil i-a ingrozit pe italieni, care dau vina pe imigrantii romani pentru valul de crime din cele mai mari orase, inregistrate incepand din ianuarie, cand Romania a devenit membra a UE". La randul sau, "The Guardian" a titrat "Uciderea unei femei italiene a condus la amenintari cu expulzarea romanilor", comentand ca multi dintre romanii din Italia sunt de etnie rroma, inclusiv Nicolae Romulus Mailat, cel acuzat de crima si viol. Conform municipalitatii din Roma, adauga cotidianul britanic, in capitala Italiei sosesc pana la 1.000 de romi pe saptamana si majoritatea sfarsesc prin a trai in conditii mizerabile. "The Guardian" comenta ca decizia Guvernului italian de a adopta un pachet de masuri de securitate vine pe fondul ingrijorarii publice, al presiunilor crescande din partea presei si a opozitiei de dreapta, precum si al presiunilor din partea majoritatii guvernamentale, respectiv din partea primarului Romei, care pare sa fie succesorul premierului Prodi, fiind ales sa conduca o noua miscare unita de centru-stanga.
Ziarul american Washington Post a comentat, de asemenea, incidentul de la Roma, titrand "Italia permite expulzarea cetatenilor UE dupa mai multe atacuri", amintind valul de violente cu care s-a confrunat, in ultima vreme, acest stat european, dar si faptul ca cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au dreptul de a-i scoate pe teritoriul lor anumiti oameni daca acestia reprezinta o amenintare. (L.P.)
Mutu: cei care incalca legea isi merita soarta
Fotbalistul Adrian Mutu, desemnat de presa din Peninsula cel mai bun jucator din Serie A in sezonul trecut, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca romanii care incalca legile in Italia isi merita soarta, dar a adaugat ca este incorect ca o tara sa sufere si sa-si piarda onoarea din cauza unor criminali. "Imi pare rau pentru ceea ce se intampla in Italia. Sunt atat de multi romani care muncesc cinstit si isi vad de treaba lor, respectand modul de viata si legile italiene. Suntem multi sportivi care reprezentam tara cu cinste si incercam prin rezultatele noastre sa schimbam impresia atat de urata pe care o au despre noi aici. Cei care au incalcat legile din Italia isi merita soarta. Nu e corect ca o tara intreaga sa sufere si sa-si piarda onoarea si imaginea din cauza unor criminali", a afirmat atacantul Fiorentinei si al nationalei Romaniei, aflat la al saptelea sezon in Italia. (D.E.)
Hot roman impuscat de carabinieri
Politia italiana a arestat ieri doi romani surprinsi in timp ce furau tigari si goleau un aparat de jocuri electronice dintr-un bar din Verolanuova (Brescia), dupa ce a deschis focul asupra lor, zarindu-l pe unul dintre ei cu un pistol in mana. Romanii au fost observati in jurul orei 04.00 dimineata de o patrula de politie care supraveghea barul "La Piazzetta" din Verolanuova, cunoscut ca fiind un loc frecventat de delincventi. Ei au fost surprinsi in flagrant delict, dupa ce fortasera usa de la intrarea in bar, in timp ce goleau un aparat de jocuri video si furau cartuse cu tigari. In momentul descinderii carabinierilor, unul dintre hoti a inceput sa arunce cu scaune in directia acestora, dupa care a scos un pistol care ulterior s-a dovedit a fi o jucarie. Pentru a se apara, unul dintre carabinieri a tras doua focuri de arma, ranindu-l pe roman la un picior. Intre timp, complicele acestuia a reusit sa fuga, refugiindu-se in gradina unei vile din apropiere, fiind ulterior capturat. Carabinierii sunt in cautarea unui al treilea roman, fratele celui ranit, care a fugit cu un autoturism marca Fiat. (B.C.G.)
Corlatean sustine ca se incalca Conventia Europeana
Titus Corlatean (PSD) a declarat, ieri, la Sibiu, ca decretul semnat de presedintele Italiei privind expulzarea imigrantilor periculosi incalca Articolul 1 din Protocolul 7 al Conventiei Europene "care prevede anumite garantii procedurale atunci cand se pune problema expulzarii strainilor", iar acest aspect "ar trebui analizat in primul rand de reprezentantii romani si discutat cu autoritatile italiene". "Asa cum este gandit acest decret exista un risc de abuz, la o expulzare care merge spre o comunitate, spre grupuri mult mai numeroase. In cazul lui Romulus Mailat este vorba de o raspundere personala", a declarat Corlateanu, intr-o conferinta de presa. (G.D.)
Liste negre
Politia italiana a inceput ieri dimineata daramarea taberei de la Tor di Quinto. Oamenii care locuiau in casele de carton incepusera sa plece din tabara inca de joi, de frica reactiilor violente din partea italienilor.
Ei s-au intors ieri dimineata pentru a-si lua cateva lucruri, inainte ca autoritatile sa le darame adaposturile. Autoritatile din Roma, Milano, Napoli, Torino si Florenta au inceput sa alcatuiasca listele cu numele romanilor care ar putea fi expulzati din motive de siguranta publica, numarul persoanelor aflate in aceasta situatie ridicandu-se la aproximativ 5000.
Ministerul italian al Justitiei ia in calcul posibilitatea transferarii in penitenciarele din Romania a circa 100 de detinuti romani care isi ispasesc pedepsele in Italia, in cadrul procedurilor de expulzare a infractorilor straini. Seful politiei italiene, Antonio Manganelli, a dispus aplicarea imediata a decretului-lege, cerand chesturilor si prefecturilor sa-i monitorizeze pe romanii si romii prezenti pe teritoriul italian. Mii dintre acestia risca sa fie expulzati din Italia in urmatoarele zile. Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) nu a primit inca nici o informare din partea autoritatilor italiene cu privire la posibilitatea ca unii dintre cetatenii romani aflati pe teritoriul italian sa fie repatriati. Autoritatile romane ar trebui anuntate cu cel putin 24 de ore inainte ca cetatenii romani sa fie repatriati, pentru a avea timp sa se pregateasca. De asemenea, potrivit ofiterilor romani aflati in Italia, expulzarile vor incepe la inceputul saptamanii viitoare, fiind sanse minime sa se petreaca mai devreme.
Bariere fotoelectrice
La Roma, politia a efectuat descinderi in taberele ocupate de romi, de la periferiile orasului, retinand mai multe persoane. Politia italiana a descoperit munitie si circa 30 de kilograme de hasis si marijuana intr-o tabara de romi de la Altamura (provincia Bari, sud-est), arestand o persoana, in cadrul controalelor efectuate ieri pe intregul teritoriu italian, pentru identificarea strainilor fara drept de sedere. Autoritatile italiene efectueaza investigatii, pentru a stabili cine a adus si ascuns in tabara munitia si substantele stupefiante. Tabara de romi de la Altamura este compusa din patru-cinci baraci in care locuiau circa 20 de persoane. In timpul controalelor, politia a folosit bariere fotoelectrice ale serviciilor de pompieri. Autoritatile italiene au demarat, joi, potrivit Mediafax, ample operatiuni de control si evacuare a taberelor de romi de la periferiile oraselor, in urma adoptarii, miercuri seara, in regim de urgenta, a unui decret-lege al Consiliului de Ministri, referitor la inlesnirea procedurilor de expulzare a cetatenilor comunitari. (Bogdan GALCA)
Romanii nu sunt cei mai rai
Paolo Sartori (foto), atasatul italian de Interne, declara ca romanii nu sunt cei mai rai dintre cei care comit infractiuni in Italia. El spune insa ca acestia sunt in topul infractionalitatii, dar trebuie avut in vedere faptul ca romanii reprezinta si ca mai mare comunitate din Peninsula.
"Situatia este foarte complexa, iar aspectul politienesc este doar o parte. Restul tine si de considerente sociale, etnice, culturale, iar aceasta problema nu poate fi rezolvata doar din punct de vedere politienesc. Situatia romanilor din Italia trebuie rezolvata si cu alte instrumente, nu numai cele politienesti. Si aici ma refer la interventii din punct de vedere social, politic, cultural", spune Sartori. Intrebat de ce autoritatile italiene nu au luat masuri inainte de crima comisa in urma cu trei zile, avand in vedere ca acele tabere nu au aparut peste noapte, Sartori a spus: "E o intrebare buna". "Probabil ca asta este motivatia pentru care ei (romanii si alti cetateni care nu sunt italieni-n.r.) se duc din ce in ce mai mult in Italia. Care este o tara primitoare, iar, daca nu se intampla ceva grav, de obicei accepta persoane daca nu fac infractiuni. De exemplu, in decembrie anul trecut 14 avioane speciale au ajuns in Romania cu expulzati. Cred ca si autoritatile italiene au tolerat aceasta situatie a taberelor. Fiecare oras are regulile lui. In unele orase din Italia s-a tolerat aceasta situatie, in altele nu a fost acceptata. Dar acestea sunt aspecte politice", declara Sartori. Acesta arata ca nu se poate spune ca romanii sunt cei mai rai. "E o afirmatie care nu are nici un fundament juridic. O evalure subiectiva. O crima nu poate fi baza pentru a declara asa ceva. Romanii sunt intr-adevar in topul infractionalitatii pentru ca este si cea mai mare comunitate straina din Italia. Din ceea ce stiu eu, sunt cam 550.000 de romani care sunt in Italia cu forme legale, care muncesc legal. Nu cred ca romanii din Italia care muncesc cinstit si nu comit ilegalitati vor avea probleme. Italia mereu s-a purtat bine cu strainii. Sunt si cateva zeci de mii de italieni in Romania. Sa nu uitam ca noi (cetatenii italieni-n.r.) am fost primii care am emigrat in anii '20-'30 in America. Stim bine ce inseamna a emigra. Normal, daca cineva se poarta rau, e greu sa accepti si sa nu reactionezi". Sartori a mai spus ca este foarte multumit de colaborarea cu autoritatile romane. "Politistii romani care au plecat in Italia fac anchete impreuna cu colegii lor de acolo legate de infractionalitatea in randul romanilor". (Bogdan GALCA)
Frattini avertizeaza Italia
Italia nu poate considera toti imigrantii romani drept infractori, la fel cum nici statele membre UE nu pot fi acuzate ca stimuleaza infractionalitatea,
a declarat, ieri, comisarul european pentru Justitie si Afaceri Interne, Franco Frattini, pentru cotidianul "Il Sole 24 Ore".
"Vreau sa fie foarte clar. Comisia Europeana si guvernele nationale nu pot considera un alt stat membru UE drept factor al infractionalitatii. Romanii sunt o comunitate numeroasa in Italia. Sunt romani care muncesc si sunt integrati si altii care comit infractiuni, care erau infractori si in tara de origine si care au profitat de aderarea Romaniei la UE pentru a veni in Italia. In nici un caz nu poate fi pus semn de egalitate intre romani si infractori", a spus oficialul european. Fost membru al Cabinetului Berlusconi, comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, a precizat, totodata, ca Italia ar fi putut impiedica venirea necontrolata a imigrantilor romani daca ar fi aplicat o directiva europeana adoptata in 2006. "Este o grava imprudenta sa nu existe masuri care sa permita expulzarea imediata" a celor care nu se pot intretine sau care pun in pericol siguranta publica", a opinat Frattini, conform "Il Messagero", apreciind ca decretul adoptat de urgenta de Guvernul italian dupa crima savarsita de un imigrant roman reprezinta doar "o masura partiala". Textul, care permite expulzarea cetatenilor comunitari din ratiuni de siguranta publica, "trebuie completat cu masuri care sa permita aplicarea directivei UE din 2006", a mai spus Frattini, explicand ca documentul european prevede expulzarea tuturor strainilor care nu se pot intretine sau care comit infractiuni. (A.M.L.)
Organizatiile pentru drepturile romilor acuza mass-media de "crearea premiselor Holocaustului"
Doua organizatii care apara drepturile romilor sustin ca evenimentul de la Roma a dus la blamarea intregii comunitati de romi, fapt la care a contribuit si o parte din mass-media. Potrivit unui comunicat de ieri al European Roma Grassroots Organisation si Romani Criss, "blamarea unei intregi comunitati pentru faptele unor indivizi este o practica prin care s-au creat premisele Holocaustului si a numeroase alte genocide".
Membrii organizatiilor adauga ca, nesanctionarea "anti-tiganismului" promovat de unele posturi de televiziune, de catre Consiliul National al Audiovizualului, "se reflecta si in atitudinea publicului larg si in mesajele rasiste venite de la cele mai inalte niveluri ale clasei politice romane si italiene". Reprezentantii organizatiilor reclama faptul ca o parte a mass-media din Romania atribuie direct sau implicit diverse infractiuni unui intreg grup etnic. Totodata, semnatarii comunicatului se arata ingrijorati si de atitudinea "supusa" a Guvernului roman si de lipsa reactiei din partea acestuia privind discursurile rasiste ale unor politicieni italieni. "Este inacceptabil ca statul roman sa fie partas la blamarea colectiva a cetatenilor romani sau sa aiba o abordare servila deghizata in diplomatie fata de comentariile xenofobe ale politicienilor italieni", se arata in comunicat. Autorii comunicatului afirma ca discrepantele majore intre atentia si mediatizarea acordata crimelor savarsite de romani si cele savarsite de italieni nu pot fi explicate decat de un "sentiment profund xenofob, care ar trebui sanctionat de Guvernul de la Bucuresti". "Este greu de imaginat ca oricare dintre crimele savarsite de cetateni italieni in Romania, Statele Unite sau oricare alt stat din lume ar putea sa duca la expunerea italienilor, in general, ca un popor de criminali si mafioti si ca lideri politici ai oricarui stat si-ar permite sa il sune pe premierul italian pentru a-l trage la raspundere", conchid semnatarii comunicatului. (C.S.)
Cioroianu preocupat de mumii
Ministerul Afacerilor Externe a reactionat la 24 de ore de la izbucnirea scandalului. Aflat, in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, intr-o vizita oficiala in Egipt, seful diplomatiei romane "a luat act cu indignare si profund regret de actul criminal savarsit (miercuri, n.red.) la Roma" abia joi seara, potrivit unui comunicat expediat de Directia de Comunicare a Ministerului Afacerilor Externe in jurul orei 20. In timp ce situatia creata de fapta cetateanului roman de origine roma inrosea telefoanele intre Palatele Victoria si Chigi, Cioroianu se afla intr-o vizita oficiala in Egipt insotit, in premiera, de logodnica sa, soprana Alexandra Coman. Cei doi au vizitat Muzeul de egiptologie din Cairo, prilej cu care ministrul de Externe, profesor universitar de istorie, a facut pe ghidul, explicandu-i viitoarei sotii diverse lucruri despre mumii, sarcofage, piramide, mitologia si dinastiile egiptene, relata Rompres. (A.M.L.)
Varianta unui complice
Ziarul Il Tempo nota ieri ca romanul arestat pentru agresiunea feroce comisa asupra Giovannei Reggiani nu era singur in momentul comiterii crimei si ca este posibil sa fi avut un complice. "Un alt barbat ar fi participat la cumplitul episod petrecut la doi pasi de statia Tor di Quinto", sustine Il Tempo, precizand ca anchetatori au fost convinsi sa urmeze pista posibilei participari a unui complice de marturia soferului unui autobuz, alertat de o romanca, potrivit careia Mailat o ducea in spate pe Giovanna Reggiani. "Am vazut doua persoane indepartandu-se de locul unde a fost aruncat corpul femeii", ar fi spus barbatul.
PC vrea sa-i tina acasa pe infractori
Dan Voiculescu a declarat ieri ca PC va depune in Parlament un proiect de lege, conform caruia persoanelor condamnate pentru fapte grave, sa le fie interzisa parasirea tarii zece ani dupa ispasirea pedepsei. "Dorim sa diminuam riscul ca romanii sa se faca de ras in afara granitelor si sa salvam onorabilitatea celor care lucreaza in afara tarii", a precizat liderul conservator. El a spus ca saptamana viitoare PC va avea intalniri bilaterale cu toate partidele parlamentare pentru a se asigura de un vot unanim in Parlament, in procedura de urgenta. De asemenea, conservatorii doresc ca aceasta initiativa sa fie pusa in aplicare si in celelalte tari europene, pentru a se opri exportul si importul elementului infractional. Senatorul Sergiu Andon a dat asigurari ca proiectul de lege nu contravine Constitutiei, deoarece cetatenii pentru care se aplica interdictia de parasire a tarii au savarsit o fapta grava pentru care au primit o sentinta definitiva si irevocabila. (C.A.)
In Romania exista 3919 italieni inregistrati
Potrivit Oficiului Roman pentru Imigrari (ORI), in prezent pe teritoriul Romaniei se afla inregistrati 3919 de cetateni italieni. Dar, numarul acestora este mult mai mare. Cei 3919 de italieni sunt cei care sunt luati in evidenta de autoritatile romane. Legea prevede ca cetatenii straini au un termen de 90 de zile de la intrarea in tara pentru a se inregistra. De asemenea, potrivit ORI, numarul cetatenilor straini proveniti din state terte (non UE) care au un drept de sedere (temporara sau permanenta) in Romania este de 41.015. Numarul strainilor proveniti din state membre ale UE si Spatiului Economic European care au rezidenta inregistrata pe teritoriul Romaniei este de 15.752. Dintre acestia, 3919 sunt cetateni italieni. (D.E.I.)
Alte articole
  Capcana pentru romi    (Economic, 2007-12-21)
  Expulzari in masa    (Eveniment, 2007-11-07)
  Tinte pentru infractorii romani    (Anchete, 2007-10-17)
  Bombe si gloante pentru romanii din Italia    (Anchete, 2007-10-08)
  Tiganii Europei    (Eveniment, 2007-10-03)
  Ion Iliescu: Mai ales tiganii din Romania au creat probleme in Italia    (2009-06-12 17:47)
  El Pais: Rromii fug din Italia, de frica amprentarii    (2008-09-12 11:18)
  Ministerul italian de Interne vrea sa amprenteze copiii tigani    (2008-06-26 18:20)
  Tăriceanu: Alimentarea unor atitudini xenofobe poate să afecteze relația bilaterală intre Romania și Italia    (2008-05-12 16:13)
  Protest al Noii Drepte in fata Ambasadei Italiei la Bucuresti    (2007-11-09 17:00)
 Comentarii: 77 Afiseaza toate comentariile  
Cititi aici   de Mario
BOMBA   de spaiu'
VATICANUL VA SALVA ROMA SI RROMA   de cercetas
DEOCAMDATA SA NU DAM ITALIA AFARA DIN EU pt reinstaurarea fascismului de stat si pt ura de rasa   de cercetas
Pentru ARP ! Are dreptate Alessandra Mussolini !   de Maldini
Opera de trei parale a lui B.Brecht realizata sub mana regizorului Traian Basescu.   de ionion
Fostii colaboratori actualii criminali continue denigrarea Romaniei   de Doro
DAR SA PUNEM CA GIOVANNA ERA TZIGANCA SI SOTIE DE AMIRAL TZIGAN... se mai zbuciuma Italia, ha?   de cercetas
MARE BRANZA !!! Nero si-a facut calu senator..ete fleosc! Da acu cu atatia guzgani facuti prefecti?   de cercetas
MA CHE FAI? Acest Craciun, sa fie un Craciun de expulzari, de lacrimi, si purtari neomenose?   de cercetas
DA, LUPOAICA LE-A DAT SA SUGA, dar lupii traiesc in perechi, de unde intrebarea DAR LUPU CE FACEA?   de cercetas
ALLO ACOLO IN ITALIA !!! Imediat sa dati inapoi Columna lui Decebal, facuta de jefuitorul Traian   de cercetas
Un dement comite o crima   de Giuseppe Cocos
In ajutorarea rromilor autoritatile islandeze s-au decis in   de ionion
Stai linistiti, banii nu se vor schimba se va adauga numai r dublu.   de ionion
Buratino, citind comentariile tale sint din ce in ce mai convins ca esti din Caracal de unde sa   de Huhurianu
Smecherilor , deabia acuma inteleg de ce nu L-ati acceptat pe MS Regele !   de ionion
In statul rromilor va fi limba romana permisa sa se vorbeasca in locuri publice ?   de ionion
"turistii" cu pasaport romanesc de sarbatorile de iarna veti fi cum se cuvine "primiti"-   de ionion
Iata realizarile regimului Basescu-Tariceanu in strainatate :   de ionion
De astazi va exista programul de televiziune RROMANES 1   de ionion
La granitele de stat ale Romaniei se formeaza pichete mixte formate din   de ionion
Se pune problema reintoarcerii la casa strabuna si a celor 3 milioane de rromi din Germania.   de ionion
Presedintele Basescu cere imediat celor 5 milioane de romani si rromi din Italia sa   de ionion
Natiunea romana trebuie sa recunoasca ca rromii au invins si Bucurestiul   de ionion
Citeva intrebari, cred io, de bun simtz   de paraipan
Ce face presedintele in aceasta criza grava a Romaniei ??   de georgems
Cioara cu corbul nu se imperecheaza si atunci singura solutie este ca   de ionion
Ce nashte din pisica ementhal maninca , dar se va aplica regula sa manince si tofu   de ionion
Consiliul Mondial Suprem de Salvgardare a civilizatieii si culturii rrome propune :   de ionion
Mi se pare Korect.............   de Mos Grigore
IARTA-NE GIOVANNA PENTRU CRIMA care t-ea ... nu mai am cuvinte DRAGA NOASTRA SCUMPA!   de Huhurianu
pe langa   de eusicumine
vedeti un video incendiar !   de Maldini
Nea cercetas, uite un subiect pentru 'mneata...   de Chris
cuvantul "mafia" a infectat toate limbile cu IDEI SCARBOASE SI ANTIUMANE   de cercetas
Lucretia Borgia calarea bine, si pe cal si pe sub cal, uneori chiar si fara sa, DAR NU BAGA VITEZA   de cercetas
RUSINE ITALIEI PT. MENTINEREA COLOSSEUMULUI simbol al sclaviei, al barbariei, si dezumanizarii   de cercetas
Cine suge la titza de lup are un pic de ADN de caine?   de cercetas
TARE MI-E FRICA DE DECRETUL REGELUI CIOABA, sa nu cumva sa-i neindreptatesca majoritatea   de cercetas
HALLOWEN LA TOT POPORUL......UE....MAI VENIM!   de everest_555
Prea tarziu!   de Mache
Aici va putei dumiri ... Studiul domnului VASILE ZARNESCU .   de gili
Re: un idiot, scrie o tampenie // D-lui Simion   de moroianu
Ma mir cum anumite persoane de Forum pizmuiesc pe rromi ca folosesc limuzine   de ionion
"Auschwitz pentru romani"? imediat trebuie   de ionion
Sigur ca am remarcat titlul, insa nu l-am subliniat..   de Atamild
Faptul ca nimeni nu contesta titlul articolului   de california
Katty1, pe cine vrei sa pacalesti ? pe mine ?   de Maldini
Isterie bananiera   de Sorin
Apararea imaginii Romaniei   de Vasile Zarnescu
Cate demagogie din partea Alessandrei care este logodita de   de ionion
Atentiune pentru inexistenta Politie a Romaniei : ancheta originei cetateniei trebuie facuta pe   de ionion
Lasati-o mai ushurel cu Aschwitzul ca asta nu-i cuvant care sa fie declinat ! Ce legatura are   de ionion
un roman descriminat   de adi_man1
O parere....   de Cristina_L
Intrebare   de nys
draga Giovanna!   de alexandru bogdan
In 2002 guvernul nastase a gratiat mii de infractori ,printre care si pe mailat.   de ursu livia
Auschwitz pentru romani   de anakin
un idiot, scrie o tampenie   de simiondan
Cinci in branci, gogonata inainte, un proverb spune: sa nu-i bagi pe toti in aceeasi oala.   de Atamild
Rasism??   de Catalina Neculau
toate chestiile astea sunt nimic comparativ cu   de CHIORU
Ochi pentru ochi dinte pentru dinte   de Ionescu2007
Garzile de aparare trebuie sa fie fondate in fiecare localitate.   de ionion
pt zwilling carol din israel (...@012.net.il)   de ionion
La expulzarie masive care vor urma Politia Romana ar trebui in mod colegial sa ajutePolitia Italiana   de ionion
In Romania trebuiesc formate grupe de aparare civile a populatiei locale impotriva   de ionion
Felicitari Politiei Romaniei ca incepe sa faca lumina in catunul romanesc.   de ionion
Nu e fica e nepoata.   de Aladin
Vezi , katty...   de evreu mandru din israel
la Roma ca la Roma, dar in Romania sa vedeti...   de CID
Delicventa exportata trebuie tratata in primul rand in tara ,prin:   de traian lazar
Interviu cu doamna Alessandra Mussolini ! Are dreptate !!!!!   de Maldini
Cineva IUBESTE a se Juca cu FOCUL! Oare cine?   de LucaRO
Exagerat   de zwilling carol
A r h i v a
  Evreii in anii regimului Antonescu    6 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Auschwitz pentru romani (5596 afisari)
 Romania lovita din Romania (4725 afisari)
 Camelia Sucu nu isi numara banii pentru ca are multi (3545 afisari)
 Caz incredibil in Politia Romana (2798 afisari)
 Evreii in anii regimului Antonescu (2237 afisari)
 Chipul lui Tutankamon, expus in premiera pentru public in Valea Regilor (535 afisari)
 Ion Iliescu: "Vor sa lege fedeles PSD-ul si sa il dea pe mana lui Basescu" (510 afisari)
 Basescu acuza: "Romanilor repatriati nu li s-a dat dreptul de a apela la Justitie" (458 afisari)
 Mailat ii baga in sedinta pe Basescu si pe Tariceanu (209 afisari)
 Adrian Mutu a fost insultat de italieni (199 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02821 sec.