Ziua Logo
  Nr. 4076 de vineri, 2 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Deshumarea lui Tinu, contestata
-- Fiica lui Dumitru Tinu sustine ca decizia deshumarii trupului fostului director al cotidianului "Adevarul", dispusa recent de Liviu Tudose, prim procurorul Parchetului Tribunalului Prahova, este o masura abuziva si ilegala, neavand nici o motivatie tehnico-juridica.
Familia fostului director al ziarului "Adevarul" considera cel putin ciudata motivatia care a stat la baza deciziei de deshumare a ramasitelor pamantesti ale lui Tinu. "Filmul realizat la necropsie nu este foarte bun iar fotografiile facute atunci au diverse neclaritati, astfel incat este necesara deshumarea pentru a lamuri mai multe aspecte", i-ar fi justificat procurorul Tudose Anei Maria Tinu. Fiica lui Tinu este de parere ca decizia deshumarii ramasitelor tatalui sau este ilegala in conditiile in care instantele, la toate treptele jurisdictionale, au stabilit clar si fara nici un echivoc ca moartea fostului ziarist a fost urmarea unui accident, pe fondul unei afectiuni de moment.
Dupa cum se stie, la aproape cinci ani de la moartea tragica a fostului presedinte al Clubului Roman de Presa, prim procurorul Tudose a luat decizia deshumarii ramasitelor lui Tinu la cererea lui Andrei Iucinu, fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu. In august 2006, Andrei Iucinu a facut o prima solicitare in acest sens procurorului de caz, Aurelian Mihaila, fiind nemultumit ca, desi s-au dispus o expertiza criminalistica si medico-legala, nu s-a dispus si deshumarea. Cererea sa s-a bazat si pe constatarile medicului legist oficial care trebuia sa reanalizeze primul raport de necropsie si care ar fi stabilit ca informatiile existente ar fi insuficiente pentru pronuntarea unei solutii clare. In 24 august, cererea lui Andrei Iucinu a fost respinsa, ca neintemeiata. Ulterior, Andrei Iucinu a facut plangere fata de ordonanta de respingere a solicitarii sale de deshumare a trupului lui Dumitru Tinu la procurorul ierarhic superior, prim-procurorul Liviu Tudose. Care a admis plangerea si a dispus deshumarea, practic la presiunea lui Andrei Iucinu. Acesta din urma a declarat imediat dupa decizia procurorului ca admiterea cererii sale "este o dovada a faptului ca procurorii au suspiciuni mari ca este vorba despre o crima".
Marian GHITEANU 
Alte articole
  Procurorii au dispus deshumarea lui Dumitru Tinu    (2007-10-24 14:59)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ciudat!   de ecaterina zamfir
A r h i v a
  Scandal la Atac    3 comentarii
  Precizari din partea ANR    
  Modelul spaniol    3 comentarii
  Modificarile Codului penal criticate de Ministerul Public    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Lasul de la Cotroceni (4589 afisari)
 Romulus a aprins Italia (3881 afisari)
 Scandal la Atac (2461 afisari)
 Falimentul discriminarii pozitive (2438 afisari)
 "Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea" (2222 afisari)
 Un posibil complice in cazul Reggiani este cautat de politisti (619 afisari)
 Presa britanica despre dezmatul parlamentarului: "Esti o rusine, Lembit!" (503 afisari)
 Razboiul din Irak, "declansat" de Rafid Ahmed Alwan (364 afisari)
 Trei barbati au atacat sediul unei banci din Capitala (344 afisari)
 Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante (320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01023 sec.