Ziua Logo
  Nr. 4076 de vineri, 2 noiembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Modelul spaniol
-- Cinci barbati mascati au furat un bancomat din Crangasi. Felul in care au actionat acestia aduce aminte de celebra banda de romani din Spania, "Comandoul de Excavatoare"
Modul de actiune al celebrei bande de romani din Spania cunoscuta sub numele de "Comandoul de Excavatoare" a fost preluat si de hotii romani. Dovada este furtul care a avut loc in noaptea de miercuri spre joi cand persoane necunoscute au reusit sa fure un bancomat de pe holul unei banci din cartierul Crangasi (foto).
Jaful a avut loc in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2.30, cinci barbati mascati reusind sa fure un bancomat al bancii Raiffeisen din Crangasi in care se aflau 80.000 de lei. Intreaga operatiune a fost foarte bine planificata, cei cinci hoti reusind sa fure bancomatul in mai putin de cinci minute. Astfel, acestia au acoperit o parte din camerele de supraveghere video, dupa care au inceput sa dizloce bancomatul din suruburi. Urcandu-l apoi in masina cu care au venit, cel mai probabil o dubita.
Furtul a fost descoperit abia ieri dimineata de catre angajatii bancii care au anuntat imediat Politia. La fata locului s-au deplasat lucratori de la Sectia 20 si de la Serviciul Investigatii Criminale al Politiei Capitalei, insa pana in momentul de fata acestia nu au reusit identificarea nici unuia dintre autori. Contactat de ZIUA, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, ne-a declarat ca nu ne poate da amanunte in ceea ce priveste stadiul anchetei, dar a precizat ca exista deja un cerc de suspecti. Politistii au stabilit ca bancomatul care se afla intr-un spatiu deschis pentru public, unde accesul trebuia sa se faca pe o usa care ar fi trebuit deschisa cu o cartela (card), insa aceasta nu a functionat corespunzator, astfel ea deschizandu-se imediat.
Comandoul de Excavatoare
Modul de actiune in cazul jafului din Crangasi seamana cu cel al celebrei bande de romani din Spania cunoscuta sub numele de "Comandoul de Excavatoare". Aceasta a terorizat Spania timp de ani de zile, zeci de banci fiind jefuite de infractorii romani. Banda este considerata a fi una extrem de periculoasa, anchetatorii spanioli sustinand ca unii dintre membrii ei au pregatire paramilitara. "Toti au pregatire paramilitara. Sunt imbracati in negru si poarta cagule, iar modul de operare pare a fi copiat din filme de actiune nord-americane", sustin politistii spanioli. Potrivit acestora, printre infractori sunt si specialisti in electronica. Acestia intrerup sistemele de alarma, apoi smulg bancomatele si se retrag pe drumuri stabilite si studiate cu mult timp inainte. De cele mai multe ori, hotii romani smulg bancomatele cu ajutorul unor excavatoare, dar au existat si cazuri in care au actionat exact asa cum s-a intamplat si la jaful din Crangasi. (D.E.I.)
Alte articole
  Asalt la bancomate    (Anchete, 2007-11-03)
  Bancomat din Blaj, jefuit de 55.000 de lei    (2009-02-21 17:59)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
da daca erau mascati de unde stiti ca erau barbati ? eu cred ca sunt femei.   de CHIORU
Na si?   de Lefter.Popescu
am intrat si depasit !   de Arefu
A r h i v a
  Scandal la Atac    3 comentarii
  Precizari din partea ANR    
  Modificarile Codului penal criticate de Ministerul Public    1 comentariu
  Deshumarea lui Tinu, contestata    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Lasul de la Cotroceni (4589 afisari)
 Romulus a aprins Italia (3881 afisari)
 Scandal la Atac (2461 afisari)
 Falimentul discriminarii pozitive (2438 afisari)
 "Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea" (2222 afisari)
 Un posibil complice in cazul Reggiani este cautat de politisti (619 afisari)
 Presa britanica despre dezmatul parlamentarului: "Esti o rusine, Lembit!" (503 afisari)
 Razboiul din Irak, "declansat" de Rafid Ahmed Alwan (364 afisari)
 Trei barbati au atacat sediul unei banci din Capitala (344 afisari)
 Seful Politiei Capitalei a dat in judecata institutia pe care o conduce ca sa-si recupereze salariile restante (320 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01001 sec.