Ziua Logo
  Nr. 4074 de miercuri, 31 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Un deceniu de interdictie in SUA
-- Pugilistii Bogdan Dinu (foto), Ronald Gavril si Iulian Stan nu mai pot intra in SUA in urmatorii zece ani, dupa ce au fost prinsi la furat in magazinul "Nordstrom" din Chicago
Boxul romanesc este obligat sa traiasca in aceste zile o umilinta fara margini din cauza inconstientei pugilistilor Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan, surprinsi de fortele de securitate cand incercau sa fure echipament sportiv din magazinul "Nordstrom" din Chicago. Incidentul, care a patat, din pacate, intreaga imagine a sportului autohton, nu numai pe cea a boxului, a atras de la sine sanctiuni drastice din partea forului international de box amator, cei trei fiind deja suspendati pe viata din activitatea sportiva. Si cum Politia din Chicago a informat autoritatile, desi conducerea magazinului n-a mai depus plangere penala dupa recuperarea prejudiciului, ieri, consulul general al Romaniei la Chicago, Gheorghe Predescu, a anuntat ca Dinu, Gavril si Stan nu vor mai putea intra in SUA in urmatorii zece ani.
Surprinsi de camerele de luat vederi aflate in magazinul "Nordstrom" din Chicago in timp ce incercau sa subtilizeze mai multe materiale sportive (n.n. - caciuli, manusi si adidasi) si retinuti de fortele de securitate, pugilistii Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au provocat un adevarat uragan in SUA, delegatia de box a Romaniei fiind la un pas de a fi exclusa in totalitate de la Mondiale. In cele din urma, presedintele AIBA a acceptat sa faca o exceptie de la regulament, mai ales ca presedintele FRB, Rudel Obreja, este si mana sa dreapta, si a decis sa-i sanctioneze extrem de drastic doar pe cei trei inconstienti care au ajuns pe mainile politiei din Chicago sub acuzatia de tentativa de furt, dar si pe seful delegatiei romane, Vasile Catea, vicepresedintele FRB fiind considerat de catre AIBA responsabil de faptul ca nu i-a supravegheat pe sportivi. Spre norocul celor trei, daca mai putem spune asa, conducerea magazinului n-a mai facut plangere penala iar sportivii nostri au scapat fara o condamnare la o luna de munca in folosul comunitatii sau chiar de o condamnare la inchisoare. Cum intreaga poveste nu putea fi trecuta, insa, cu vederea de catre autoritatile americane, care sunt extrem de intransigente in astfel de cazuri, ieri, consulul general al Romaniei la Chicago, Gheorghe Predescu, a anuntat oficial ca Dinu, Gavril si Stan au primit interdictie de a mai intra in SUA pentru urmatorii zece ani. Totodata, daca dupa acest interval de timp cei trei vor dori sa mai calatoreasca in SUA, vor fi obligati sa faca o cerere, iar autoritatile americane vor face o reevaluare si vor aprecia daca le vor mai acorda acest drept. "Sunt niste prejudicii maxime pentru imaginea Romaniei si pentru imaginea Federatiei Romane de Box. A fost implicit o palma data sportului romanesc", a apreciat Predescu, adaugand ca "este foarte trist faptul ca s-a creat un precedent periculos cu sportivii romani".
Regrete tardive
Campion mondial pe vremea cand era la juniori, Bogdan Dinu era privit ca o mare speranta a boxului romanesc. Acum, dupa incidentul petrecut la Chicago, Dinu isi poate lua adio de la mult visata cariera de la amatori, singura sansa de a mai urca in ring fiind trecerea la profesionism. "Sunt distrus! Tot ce am facut pana acum, toate stradaniile mele de a-mi face un viitor s-au spulberat. Cei de la magazin mi-au spus sa plec pentru ca plasa nu era la mine. Am ramas langa colegi din camaraderie", a baiguit Bogdan Dinu, care a pierdut si contractul pe care-l avea cu CS Dinamo. "Chiar daca as jura cu mana pe Biblie ca n-am vrut sa fur, tot nu m-ar crede nimeni. Voi purta aceasta eticheta toata viata", a punctat si Ronald Gavril, care spera ca la intoarcerea de la Mondiale sa primeasca un apartament de la SC Bacau. Pe de alta parte, presedintele FRB, Rudel Obreja, a declarat ca regreta nespus gestul celor trei si ca la revenirea in tara va dicta sanctiuni dure. "La intoarcerea in tara vom analiza intreaga situatie si vom lua masuri severe", a concluzionat Obreja, care a fost obligat sa-si ceara scuze public in fata tuturor participantilor la Mondialele din SUA.
Tiberiu RIST 
Alte articole
  Proiect european pentru tigani    (Eveniment, 2007-11-05)
 Comentarii: 8 Afiseaza toate comentariile  
Pestele de la cap se impute!   de Petre S
cica ''a ramas cu ceilalti din camaraderie''   de georgems
MAI BINE II BAGA LA PUSCARIE   de dan-gabriel
Multi care nu s-au ajuns ca Presedinte sau macar ca politicieni incearca sa-si faca de-o flota   de cercetas
Cu batausii cartierului pe post de sportivi internationali...   de ingineru
jalnic   de marinus
jale   de marinus
Ce rusine!   de Olga Khan
A r h i v a
  Adrian Marcu: "Vrem sa jucam cu Franta la Sibiu"    
  CSM Leonardo Oradea in elita LEN Trophy    
  Ad. Ilie il contrazice pe Gigi    
  Steaua intra in noul G14    
  Iancu vrea bani de la autoritati!    
  Meme se teme de Zenga    
  Mutu: "Dobrin a fost cel mai bun!"    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 13-A    
 Top afisari / comentarii 
 "Javrele batrane, resturile bolsevice, scursorile" din PSD (3176 afisari)
 Presedintele, tupeu la greu (3145 afisari)
 S-a trezit din coma cu somnifere (2917 afisari)
 Daramarea Garii Regale din Sinaia (2723 afisari)
 Iuscenko - Basescu: 3-0 (2380 afisari)
 Lista deponentilor in "afacerea Dacia" extinsa de Guvern (770 afisari)
 MiG-21 Lancer, la un pas de prabusire (433 afisari)
 Retea internationala de falsificatori de carduri, desfiintata (410 afisari)
 Un tanar si-a omorat cu sange rece iubita, dupa care s-a sinucis (388 afisari)
 Karl Marx suferea de o boala de piele ce provoaca alienare mintala (339 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01430 sec.