Ziua Logo
  Nr. 4069 de joi, 25 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Demisie incerta la Teheran
Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a dezmintit ieri informatiile privind demisia ministrului de Externe Manouchehr Mottaki, acuzand ca "acest gen de informatie face parte dintr-un razboi psihologic impotriva Guvernului". Doi importanti deputati iranieni au anuntau anterior ca seful diplomatiei de la Teheran si-a prezentat, marti, demisia presedintelui Ahmadinejad, informatie pe care ministerul de Externe a refuzat sa o comenteze. Zvonurile privind demisia lui Mottaki au circulat de mai multe zile. Sambata, Guvernul de la Teheran anunta demisia lui Ali Larijani din functia de secretar al Consiliului suprem al securitatii nationale insarcinat cu dosarul nuclear si inlocuirea sa cu Said Jalili, un apropiat al presedintelui iranian.
(D.E.)
Negocieri pentru Guvern la Varsovia
Liberalul Donald Tusk, liderul Platformei Civice (PO), invingator in alegerile legislative din Polonia, de duminica, a inceput ieri negocierile pentru formarea noului guvern, in cadrul caruia spera sa coopteze Partidul Taranesc Polonez (PSL) condus de Waldemar Pawlak. Tusk a fost nominalizat marti pentru functia de premier. Pe de alta parte, premierul Jaroslaw Kaczynski a anuntat ca va prezenta demisia Cabinetului sau la 5 noiembrie, in cadrul primei reuniuni a noului Parlament, dupa ce formatiunea sa conservatoare, Lege si Justitie, a fost invinsa fara drept de apel de liberalii din Platforma Civica. Jaroslaw Kaczynski a precizat ca partidul sau va ramane in opozitie pentru urmatorii patru ani.
(D.E.)
Datorii recuperate mai repede
Guvernul a adoptat ieri o Ordonanta de Urgenta cuprinzand masuri pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, apreciind ca, astfel, comerciantii isi pot recupera mai repede datoriile necontestate.
Potrivit lui Chiuariu, prin adoptarea OUG privind combaterea intarzierii platilor, comerciantii au la indemana o procedura mai simpla si mai rapida pentru recuperarea datoriilor necontestate. Prevederile Ordonantei de urgenta se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contractele comerciale. Actul normativ stabileste conditii mai stricte, favorabile creditorului, in materia curgerii dobanzii, in cazul contractelor incheiate intre comercianti si o autoritate contractanta. In opinia lui Chiuariu, noile reglementari vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, creand premise pentru respectarea termenelor de plata in tranzactiile comerciale, consolidand predictibilitatea si disciplina circuitului comercial. (D.I.)
 Afisari: 324  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  UDMR sare calul    9 comentarii
  Despagubiri pentru imobilele confiscate    1 comentariu
  Azi e Ziua Regelui    24 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Falimentul selectionerului Gigi (3506 afisari)
 Un baptist orthodox (3314 afisari)
 Misterul mortii lui Edgar Allan Poe (2855 afisari)
 Constitutia, hartia igienica a presedintelui tarii (2787 afisari)
 Azi e Ziua Regelui (2581 afisari)
 George Bush avertizeaza: Romania, in raza rachetelor iraniene (648 afisari)
 Isteria Elodia: Inarmat, a intrat la un procuror sustinand ca are probe despre caz (465 afisari)
 Surprize, surprize: Basescu s-a dus la lansarea candidatilor PSD pentru euroalegeri (436 afisari)
 AC Milan - Sahtior 4-1 (315 afisari)
 Martirii nasaudeni din secolul al XVIII-lea vor fi canonizati (279 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00854 sec.