Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Analize si comentarii
Moldoveneasca, Mona Lisa si Boii
Rene Parsan 
-- Parca ne-am mai linistit, acum ca PLD si-a anuntat candidatii pentru europarlamentare, adica pe Stolojan, iar dialectul basarabean a devenit limba europeana cu diploma in regula.
O sa spuneti ca cele doua evenimente n-au nici o legatura, asa cum nu exista nici o asemanare intre Mona Lisa si "Boii" lui Grigorescu, dar va inselati.
In timp institutiile statului ard gazul filmand niste devoratori de caltabosi si palinca, cateva judete de peste Prut, date in arenda Rusiei, au reusit sa ne dea cu tifla. Si parca nu am auzit-o pe Daciana urland de indignare pe la Strasbourg, si nici nu am vazut-o dandu-si foc la poseta in semn de protest in plenul Adunarii. Adevarul este ca toamna este prea frumos in estul Frantei, n-am fost, dar mi-a povestit o vecina, ca sa-ti bati capul cu asemenea nimicuri, in plus, este si sezon de reduceri. Dragii nostri trimisi in delegatie la cumparaturi au aflat si ei de pocinogul pe care ni l-au facut vecinii de scara de la televizor. Ca Cioroianu, reincarnarea lui Ponta, zis si urmasul din flori al lui Titulescu (Nastase a spus, nu eu!) a reactionat dupa o saptamana este de inteles. Ca nici nu i-a trecut prin cap sa faca de rost de un pietroi si o sfoara si sa plece in cautarea Prutului, este chiar de admirat. In paranteza fie spus, problema teritoriilor de peste Prut nu este una externa, este o galceava (in romaneste galceava) interna, si ar fi mai degraba problema lui, cum il cheama pe ala de la Interne?, Cristian David, Troaca pe numele lui de fata mare, mi se sopteste de la masa vecina. Dar ajungem deja prea departe, la faptul ca Romania nu ar fi trebuit niciodata sa recunoasca statul moldovenesc, pentru simplul motiv ca nu exista. In esenta este aceeasi speta ca in cazul caselor nationalizate, adica furate. Si cele cateva hectare amarate ne apartin. Voronin si bourii lui rusofoni s-au instalat abuziv pe proprietatea altuia. Statul Roman ar trebui, in cel mai bun caz sa le repartizeze o patrie sociala, in nici un caz sa discute de la egal la egal cu niste hoti bolsevici. Argumentul ca in momentul actual doar studentii si curvele sunt de acord cu realipirea la Romania este inacceptabil. Ca Stalin a umplut tara de rusi si gagauzi, nu este problema Romaniei. La fel ca la chiriasii ticalosi nu exista "eu ce ma fac, unde ma duc?". De unde ai venit, boule.
Si revenim la alegerile pentru Parlamentul European. Stolojan, T�kes, Renate Weber, Frunzaverde, Frunda (Frundo in moldoveneste) ma cheama la vot. Ca sa ce, domnilor? De ce sa va trimit cu manuta mea la Strasbourg si la Bruxelles? Ca sa am ce taia? Nu este de ajuns ca, vrand-nevrand, va dau bani de drum si eugenii? Sa invatati sa vorbiti corect limba lu' Voltier si Diecart?
Este o mare problema cu alegerile, in general. Nu poti sa votezi impotriva. Sa-i spui direct impostorului care iti cere votul: "Ba Corlatean, tu nu te misti de aici, nu te cari la nici un Bruxelles. Am un plan cu tine, te duci in alta parte". Singurii care ar pierde ar fi bisnitarii chinezi din Europa, n-ar mai avea cui sa vanda Saniel la kil. Colac peste pupaza mai vine si Basescu cu referedumul lui pentru uninominale. Parlamentul domestic, de acum vorbim de doua legislative, ca boierii, nu s-a obosit sa treaca legea, iar Tariceanu tace malc pe lista lui, nu se aude nimic de vreo ordonanta, asa ca presedintele este fortat sa ne consulte pe toti. Este drept, mai invioreaza sectiile de votare, in cazul in care se vor vota simultan si una si alta. Ca, de cand Iliescu nu mai candideaza, nici nu mai ai pe cine sa votezi.
Am ramas dator cu "Boii". Doua destepte, nici mai blonde, nici mai doamne ca Daciana: "Am fost fata la Luvru, la Mona Lisa. Nu-i cine-stie-ce. Un tablouas mic, se uita lumea la el". "Da fata, da tu stii ca oriunde te-ai afla se uita la tine. La fel ca ochii boilor lui Grigorescu, te urmaresc peste tot".
Are dreptate, parca simt in ceafa o rasuflare calda de europarlamentar.
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Ochii boilor si coada vacii   de voyager
"Un' va'ceti boilor ?!"   de Liviu2002j
Nea Parsane   de neamtu tiganu
BRAVO ,ZIUA,EXCEPTIONAL D-LE RENE PARSAN.   de ursu livia
Firtatii Parsanii esti grozav ca taliemt literar si umour, risei bre cu lacremi!   de Huhu extraterestrul
Splendid ! Auzi,parca simte in ceafa o rasuflare calda de parlamentar! Pai baietti   de Razvratitul
A r h i v a
  Dumitru Staniloae cu cartile pe masa    25 comentarii
  Despre imoralitatea recunostintei (I)    6 comentarii
  Prioritatile Guvernului Tariceanu    10 comentarii
  DECLARATIA ZILEI    
  La judecata zilei    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.87147 sec.