Ziua Logo
  Nr. 4065 de sambata, 20 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
OTE nu vrea Romtelecom pe Bursa
Compania elena de telecomunicatii OTE, actionarul majoritar al Romtelecom, a cerut Guvernului roman sa amane listarea operatorului telefonie fixa la bursele din Bucuresti si Londra, informeaza Mediafax. Conducerea OTE, companie care detine 54% din actiunile Romtelecom, a aratat ca amanarea listarii are rolul sa asigure un rezultat pozitiv pentru investitori, in conditiile in care exista temeri legate de reducerea numarului de abonati. Reprezentantii OTE au precizat ca listarea nu mai reprezinta un obiectiv pe termen scurt, ci o optiune pentru viitor. Rezultatele la noua luni ale RomTelecom si Cosmote Romania, detinuta de OTE in proportie de 100%, precum si ale Germanos sunt in conformitate cu obiectivele stabilite, in pofida reducerii bazei de clienti si a concurentei ridicate in privinta preturilor, potrivit OTE. (F.B.)
Lansare Konica Minolta
Konica Minolta a lansat o noua serie de echipamente multifunctionale color de ultima generatie din gama bizhub - bizhub C203/C253/C353. Aceasta serie se caracterizeaza prin design si caracteristici comune: functii multiple de copiere, printare, scanare, e-mail, transmisie fax si securitate a accesului si a datelor. Modul alb-negru permite printarea si copierea chiar si atunci cand consumabilelele color trebuie inlocuite. In anul 2006, compania a avut o cota de piata de 41,5% in unitati vandute si 40,5% in valoare. Unitatile vandute in primele 3 trimestre ale anului 2007 au inregistrat o crestere cu 71% fata de perioada similara a anului precedent. (F.B.)
Festival militar in Piata Constitutiei
Ministerul Apararii organizeaza maine, incepand cu ora 10.00, in Piata Constitutiei din Bucuresti, o serie de activitati reunite intr-un eveniment dedicat Zilei Armatei Romaniei si pentru promovarea profesiei militare. Programul "MIL FEST 2007" cuprinde demonstratii de manuire a armamentului, executate de studenti militari din Academia Tehnica Militara si militari profesionisti din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazu", exercitii de arte martiale prezentate de militari din Batalionul 2 Infanterie "Calugareni" si concerte sustinute de Muzica Reprezentativa si de formatii artistice profesioniste si de amatori din armata. Cu acest prilej, publicului ii vor fi prezentate categorii de tehnica, armament, echipamente si uniforme militare.
Intre orele 18.30-22.00, in Piata Constitutiei vor concerta: Holograf, Andreea Banica, Exclussiv si Juke Box. Seara se va incheia cu focuri de artificii, jocuri de lasere si efecte speciale. (D.S.S.)
Aniversare Colgate-Palmolive
Compania Colgate-Palmolive, producator de top in domeniul produselor de ingrijire orala si personala, a aniversat 15 ani de prezenta in Romania, fiind una dintre primele corporatii multinationale care au abordat piata dupa 1990. "Prin calitatea produselor lansate, prin programele de educare a consumatorilor romani si prin colaborarea stransa cu mediile universitare, cu autoritatile si cu profesionistii din domeniul medical, in tot acest timp, am urmarit imbunatatirea parametrilor igienei orale a populatiei in Romania", a declarat reprezentantul Colgate-Palmolive. Compania investeste atat in consolidarea si diversificarea produselor de portofoliu, cat si in educatia publicului larg. (F.B.)
Investitii la Bere Azuga
Bere Azuga estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 10 milioane euro, dublu fata de rezultatul din 2006, si un profit net de 500.000 de euro. Evolutia este sustinuta si de investitiile de 3 milioane euro derulate in acest an pentru retehnologizare si cresterea capacitatii de productie. In primele noua luni din 2007, producatorul a raportat un avans de 56% al cifrei de afaceri, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce volumul vanzarilor a fost de 143.000 hectolitri de bere, in crestere cu 36%. "Actionarii companiei vor aproba in perioada imediat urmatoare o majorare substantiala a capitalului social, cu circa 3,5 milioane euro, prin aport in numerar, pentru a sustine planurile de dezvoltare", a declarat actionarul majoritar al producatorului, Valeriu Moraru. (F.B.)
"La Festa" relansata
Tymbark Maspex Romania a relansat pe piata, sub o noua infatisare, marca La Festa, una dintre cele mai vechi si mai apreciate marci din portofoliu. Compania a inregistrat in al treilea trimestru al acestui an o crestere cu 20% a veniturilor din vanzarea de produse instant, comercializate sub brandul La festa, fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Studiul de piata efectuat de compania noastra ne-a aratat ca este foarte importanta perceptia consumatorilor nostri, nu numai asupra produsului in sine, ci si asupra ambalajului sau imaginii create", senior brand manager pe divizia produselor de instant din cadrul Tymbark Maspex Romania. (F.B.)
A r h i v a
  UE presata sa accelereze pentru Ford    
  Captivii lui Bechtel    1 comentariu
  Amanare pentru romani    
 Top afisari / comentarii 
 Amantul Licai Gheorghiu, exterminat in inchisorile comuniste (5612 afisari)
 Sfarsitul suprematiei americane (3104 afisari)
 Un dezastru al diplomatiei romanesti (3042 afisari)
 FBI i-a stricat magia lui Copperfield (2348 afisari)
 Dumitru Staniloae cu cartile pe masa (2126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01123 sec.