Ziua Logo
  Nr. 4064 de vineri, 19 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Numiri in functie la DGIPI
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, i-a numit ca directori adjuncti ai Directiei Generale Informatii si Protectie Interna, (DGIPI), alaturi de chestorul principal Constantin Dirna, pe procurorul Marcel Sampetru si chestorul de politie Eugen Corciu. Neculae Plaiasu, care era la DGIPI, a fost numit membru al plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, ca reprezentant al MIRA. Totodata, ministrul Cristian David i-a numit in functiile de adjuncti ai sefului Inspectoratului General al Politiei Romane pe comisarul-sef Petre Toba, comisarul-sef Gheorghi Plai si comisarul-sef Gheorghe Dragomiroiu. Noii adjuncti ai Inspectorului General al Politiei Romane ii inlocuiesc pe chestorul de politie Eugen Corciu si pe chestorul principal de politie, Stefan Iancu, cel de-al treilea post, anterior ocupat de actualul sef al Politiei Romane, fiind vacant. (B.C.G.)
Arme in rate
Teodor Melescanu, ministrul Apararii, a declarat, ieri, la Expomil, ca cele sase programe strategice de inzestrare a Armatei Romaniei nu vor putea fi finantate de la buget, fiind vorba despre sume care depasesc 10 miliarde de euro, unica posibilitate fiind un sistem de achizitionare in rate sau pe credit. "Este vorba despre sume care depasesc 10 miliarde de euro, la prima strigare. Singura posibilitate este un sistem prin care noi sa le achizitionam in rate sau pe credit, astfel incat, pe o perioada de 8-10 ani, sa introducem in dotarea armatei romane toate cele sase programe", a precizat Melescanu. (D.S.S.)
Tiriac jr. a fost achitat
Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ieri achitarea lui Ion Alexandru Tiriac pentru toate faptele de care era acuzat in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri". Decizia instantei poate fi atacata cu apel la Curtea de Apel Bucuresti. In acest dosar, Tiriac junior era acuzat de trafic de droguri si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri. In martie 2006, Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul Parchetului in acest dosar si a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti. (A.G.)
Protest la inaltime
Un bucurestean a protestat ieri mai multe ore, dezbracat, pe acoperisul unui bloc din centrul Capitalei, chiar in fata primariei Sectorului 5, barbatul fiind nemultumit ca este evacuat din locuinta. Politisti, pompieri si o ambulanta s-au prezentat imediat la fata locului, un om al legii incercand sa discute cu el si sa-l convinga sa coboare. Barbatul s-a opus oricaror interventii spunand ca nu coboara decat atunci cand va primi o hartie scrisa din partea primarului, prin care sa i se asigure un acoperis deasupra capului. La inchiderea editiei, autoritatile incercau sa-l convinga pe barbatul nemultumit sa coboare pentru a rezolva pe cale amiabila problemele acestuia. (A.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
achitarea oarecare ....   de avarfreson
A r h i v a
  Muresan: "Filmul vine de la Cotroceni"    2 comentarii
  Contestatii privind Legea ANI    
  Dosarul "Zambaccian" se intoarce la DNA    
  Sagha Justitiei    
  Procuror prahovean, retinut pentru luare de mita    
 Top afisari / comentarii 
 Putin catre SUA: Rusia nu e Irak! (3568 afisari)
 Romania a pierdut razboiul "limbii moldovenesti" (2383 afisari)
 Premierul israelian val-vartej la Moscova (2305 afisari)
 Cultura europeana in contextul globalizarii (2034 afisari)
 Holocaustul nu a inceput la Dorohoi (1917 afisari)
 Bataie ca-n filme in redactia de stiri a TVR (1011 afisari)
 David Copperfield, cercetat de FBI (690 afisari)
 Elvetia va livra Romaniei 31 de vehicule blindate (557 afisari)
 Tulus: "Dosarul lui Stolojan este in lucru" (338 afisari)
 Cai mutilati la Caransebes (269 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00889 sec.