Ziua Logo
  Nr. 4062 de miercuri, 17 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Targul Condominium la Bucuresti
Peste 23.000 de apartamente cu o valoare totala de 3,3 miliarde de euro vor fi prezentate la a III-a editie a Targului International Imobiliar Condominium, care se va desfasura de maine pana duminica la Sala Palatului din Bucuresti, au anuntat organizatorii. Cu aceasta ocazie vor fi prezentate 83 de ansambluri rezidentiale din Romania, la care se adauga oferte pentru investitii imobiliare in Bulgaria, Grecia si Germania. Apartamentele vor avea preturi cuprinse intre 47.000 de euro fara TVA pentru o garsoniera si 1 milion de euro pentru un apartament tip penthouse, cu patru sau cinci camere. Condominium va gazdui, pe langa targul imobiliar, si un targ de decoratiuni interioare si o conferinta de real estate la care vor participa dezvoltatori, agentii imobiliare de top, firme de consultanta, investitori interesati de partea romaneasca, institutii bancare si reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale. (F.B.)
Nou director BERD Romania
Noul director pentru Romania al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Claudia Pendred, va prelua atributiile la 26 noiembrie, dupa ce Hildegard Gacek a parasit functia, la inceputul lunii septembrie, pentru conducerea biroului institutiei financiare de la Belgrad, transmite Mediafax. In prezent, interimatul este asigurat de directorul adjunct al biroului BERD in Romania, Serban Ghinescu. BERD este unul dintre cei mai mari investitori din Romania, concentrandu-se asupra proiectelor din domeniul infrastructurii si energiei. Investitiile se situeaza in jurul valorii de 3,5 miliarde de euro. (F.B.)
Ministerul Economiei largeste strazile
Ministerul Economiei si Finantelor intentioneaza sa contracteze, prin licitatie deschisa, lucrari de largire a unor strazi si trotuare din Bucuresti si de reorganizare a intersectiilor, pentru o suma totala de 1,19 milioane de euro, din care 75% va fi asigurata din fonduri PHARE, transmite Mediafax. Lucrarile vor fi efectuate pe arterele Calea Grivitei (intre strazile Ion Mihalache si Nicolae Titulescu), Constantin Brancusi (intre strazile Baba Novac si Lucretiu Patrascanu) si pe bulevardul Constantin Brancoveanu (intre strada Nitu Vasile si soseaua Oltenitei). Vor fi finantate in proportie de 75% din fonduri Phare, iar restul de 25% din valoarea contractului va fi asigurat de la bugetul de stat si local al Primariei Bucuresti. Durata de realizare a lucrarilor este de 12 luni de la atribuirea contractului, iar criteriul de atribuire va fi cel mai mic pret. Termenul limita pentru primirea ofertelor a fost stabilit in 7 noiembrie, acestea urmand sa fie deschise in aceeasi zi. (F.B.)
A r h i v a
  Belgia asteapta turistii romani    
  Investitorii straini nu au ce angaja    
 Top afisari / comentarii 
 Vaticanul dezvaluie secretele Templierilor (6069 afisari)
 Aparitie-minune a Papei Ioan Paul al II-lea (4844 afisari)
 Inginerii Mircea Badea si Dan Diaconescu (4606 afisari)
 Hagi il face praf pe Gigi (2813 afisari)
 Fericiti cei cu dosarul ars (2725 afisari)
 Parlamentul turc a aprobat interventia militara in Irak (232 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti a decis eliberarea lui Petru Nica (223 afisari)
 Claudiu Saftoiu, amendat de agentii rutieri (168 afisari)
 Marea Britanie ar putea ridica restrictiile impuse romanilor si bulgarilor (158 afisari)
 Britanicii revendica un milion de metri patrati din Antarctica (153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00795 sec.