Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Pensiile pe primul loc
Majorarea pensiilor si salariilor (48%), lipsa locurilor de munca (25%) si sanatatea (19%) reprezinta, in opinia romanilor, principalele probleme pe care actualul Guvern ar trebui sa le rezolve pana la sfarsitul mandatului sau legal in 2008, releva un sondaj de opinie realizat de Gallup Organization, in septembrie 2007, la cererea Agentiei pentru Strategii Guvernamentale. Potrivit studiului, populatia considera ca domeniile in care Executivul a luat cele mai multe masuri in acord cu asteptarile lor au fost relatiile internationale ale Romaniei (28%) si domeniul pensiilor (27%). Agricultura (22%), sanatatea (21%) si invatamantul (15%) sunt principalele domenii in care, potrivit subiectilor sondajului, Guvernul ar trebui sa isi intareasca controlul pentru a vedea cum merg lucrurile. Referitor la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, aproape jumatate dintre cei intervievati (49%) au raspuns ca sunt absolut siguri ca vor merge la vot, in orice fel de conditii. Cercetarea "Agenda politica si agenda populatiei" s-a efectuat pe un esantion de 1154 de persoane, reprezentativ pentru populatia adulta a Romaniei, cu o marja de eroare de plus/minul 2.9%. (O.B.)
Sandru cere audierea lui Sassu
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, solicita audierea "cat mai urgenta" a sefului televiziunii publice, Alexandru Sassu, si a membrilor CA al SRTV, la Comisia de cultura a Camerei Deputatilor, pentru "evidenta cenzura" la adresa redactiei de stiri a TVR.
Liderul PIN face referire in adresa la stirile difuzate de televiziunea publica joi, 11 octombrie, la ora 19.00 si apreciaza ca asemenea evenimente nu pot fi trecute cu vederea, dat fiind faptul ca rolul TVR este de a sluji interesul public, iar potrivit Legii 41/1994 televiziunea publica trebuie sa asigure "libera comunicare a ideilor si opiniilor, libera comunicare a informatiilor, precum si informarea corecta a opiniei publice". (D.I.)
Geoana: Sa scapam de caltabosari
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a apreciat ca episodul filmat cu ministrul Remes reprezinta parastasul aliantei de dreapta de la guvernare. "Ma gandeam aseara, inca catranit ca nu a trecut motiunea de cenzura, ca Guvernul PNL a ratat astfel o sansa sa plece si a ratat o sansa sa nu mai fie umilit. Caltabosul este simbolul aliantei si puterii de dreapta si episodul filmat cu Remes este a doua inmormantare a CDR si primul parastas al Aliantei", le-a spus pesedistul colegilor sai de partid prezenti la lansarea ofertei politice a PSD pentru alegerile europarlamentare din toamna acestui an. Geoana a acuzat puterea actuala ca a intrat in "faliment moral" si a cerut din nou demisia Guvernului compromis de recentul scandal, liderul PSD apreciind ca un succes al motiunii de cenzura ar fi scutit PNL de umilinta prezentarii la televiziune a spagii lui Remes. "Europa inseamna si un alt fel de a face politica. Sa scapam odata de felul acesta de coruptie, de caltabosari si de palincari", a conchis Mircea Geoana. (A.I.)
 Afisari: 277  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
simplu   de cosor ion
A r h i v a
  Caravana europarlamentarilor PNG-CD    
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00974 sec.