Ziua Logo
  Nr. 4059 de sambata, 13 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
"Rascoala" lui Ontanu
-- Primarul Neculai Ontanu va marca duminica, printr-un spectacol organizat in Parcul Florilor din cartierul Pantelimon, implinirea a o suta de ani de la cea mai mare rascoala a taranilor romani.
Cu aceasta ocazie, edilul Sectorului 2 al Capitalei va dezveli si statuia "Rascoala de la 1907", pe care a mutat-o de la Obor in momentul inceperii lucrarilor de construire a actualului sediu al primariei. Inaugurarea va avea loc la ora 11.00 si va fi urmata de un moment artistic emotionant, regizat de maestrul Geo Saizescu, in care actorii Eusebiu Stefanescu, Lucia Muresan, Alecu Croitoru si Ruxandra Sireteanu vor spune versuri din literatura clasica romana despre dureroasele evenimente de la inceputul secolului XX. La eveniment vor lua cuvantul academicianul Dan Berindei si presedintele Fundatiei Nationale pentru Civilizatie Rurala "Niste Tarani", Dinu Sararu, scriitor de romane din lumea satului. O orchestra va canta "Rapsodia romana", apoi Maria Dragomiroiu va canta Ciuleandra, secondata de un grup de dansatori.
Partea a treia a evenimentului va cuprinde un spectacol de muzica populara de exceptie, sustinut de Maria Dragomiroiu, Stefania Rares, Irina Loghin si Gheorghe Turda. "Implinirea unui veac de la marea rascoala a taranilor romani mi-a prilejuit posibilitatea de a reda istoriei nationale monumentul inchinat evenimentului sangeros in care si-au gasit moartea sute de semeni de-ai nostri ce si-au cerut drepturile. Pentru o palma de pamant ceruta sa aiba din ce trai, s-au ales doar cu pamantul care i-a ingropat pe vecie. Ca semn de inalta pretuire pentru sacrificiul lor suprem, am reconditionat in totalitate monumentul si l-a reamplasat in Parcul Florilor, pentru a fi admirat in adevarata sa splendoare", ne-a declarat edilul.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Scoala securistilor   de FB
STITI CE SE SPUNEA DESPRE ACEASTA STATUIE IN PERIOADA LUI PINGELICA?   de GICA CONTRA
Un titlu denigrator la adresa taranului roman care pentru mult tim a reprezentat in totalitate popo,   de Virgil Ciuca
La asa o veselie,   de the
A r h i v a
  PD stapan pe Capitala    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Noul Ku Klux Klan (4384 afisari)
 Boierii Europei (2555 afisari)
 Crima de la Nisa, rezolvata dupa 30 de ani (2384 afisari)
 Doua muste in ciorba (2170 afisari)
 Conducatorul pe care il meritam? (2113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01028 sec.