Ziua Logo
  Nr. 4057 de joi, 11 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Impotriva votului multiplu
Seful statului a semnat ieri decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr.34/2007 pentru completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, a anuntat Administratia Prezidentiala. Actul normativ prevede ca listele electorale suplimentare, centralizate la nivelul Biroului Electoral Central, sa fie inaintate Autoritatii Electorale Permanente, abilitata sa le verifice, pentru a depista eventuale existente ale unor voturi multiple, in termen de 60 de zile de la data referendumului. Adoptarea acestui act normativ va permite identificarea si sanctionarea persoanelor care voteaza multiplu. (A.H.)
PIN ofera cadouri cu talc
Mai multi studenti din PIN au adus ieri, la Arad, doua exemplare din "Codul Penal", pentru a le oferi drept cadou finilor presedintelui Traian Basescu si premierului Calin Popescu Tariceanu, cu aluzie la problemele cu DNA ale acestora. Alaturi de vicepresedintele partidului, Lavinia Sandru, acestia au adus cadouri pentru primarul Gheorghe Falca, finul de casatorie al lui Traian Basescu, dar si pentru directorul regiei locale de drumuri, Caius Parpala, care este finul de casatorie al lui Tariceanu. "Pentru cei doi fini de la Arad avem cadouri speciale. Despre problemele lui Falca cu DNA nu mai e cazul sa amintim, dar am citit pe Internet si despre afaceri mai mult sau mai putin legale ale lui Parpala. Le oferim cate un exemplar din Codul Penal si speram sa fie studiate cu mare atentie si sa aiba pentru ei efect profilactic", a spus reprezentanta studentilor PIN, Teodora Radulescu. (D.I.)
Strategia de securitate, la Camera
Presedintia a trimis, ieri, Strategia de securitate nationala a Romaniei, spre informare, Camerei Deputatilor, conducerea acestui for legislativ decizand sa o distribuie tuturor deputatilor. "Am primit Strategia de securitate nationala a Romaniei, o transmitem tuturor deputatilor. Comentariul ar fi fost ca aceasta trebuia trasmisa in iunie 2005, dar ce mai conteaza ca suntem acum in octombrie 2007?", a precizat, ieri, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, secretarul Ion Munteanu. El a aratat ca, potrivit Constitutiei, seful statului era obligat sa prezinte Parlamentului Strategia in sase luni de la preluarea mandatului, adica cel tarziu pana in iunie 2005. Administratia prezidentiala a trimis, in 9 octombrie, Strategia de securitate, in 400 de exemplare in limba romana, Camerei Deputatilor. In adresa trimisa Camerei, Presedintia precizeaza ca exemplarele in limba engleza urmeaza a fi transmise la un moment ulterior. (R.I.P.)
Preot argentinian, condamnat
Justitia argentiniana l-a condamnat ieri pe preotul catolic Cristian von Wernich la inchisoare pe viata pentru violari ale drepturilor omului, comise in timpul dictaturii militare (1976-1983), ceea ce constituie o premiera in istoria tarii, informeaza Rompres. Verdictul a fost salutat cu strigate de bucurie si aplauze in sala tribunalului din La Plata, unde acest proces incepuse in 5 iulie. Membre ale asociatiei mamelor argentiniene ai caror copii au "disparut" in anii dictaturii, Mamele din Piata Mai, si-au exprimat astfel satisfactia. Cristian von Wernich a fost acuzat de complicitate in sapte omoruri, 31 de cazuri de tortura si 42 de rapiri in provincia in care oficiase. Fostul preot, refugiat la un moment dat in Chile, a fost colaboratorul si confesorul sefului politiei din aceasta provincie, Ramon Camps, unul dintre principalii tortionari ai dictaturii militare. (D.E.)
A r h i v a
  Maior apeleaza la Vadim    
  Senatorii baga viteza    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Lucratura (4898 afisari)
 Traian si procurorii politici (3792 afisari)
 Marturisirile unui criminal in serie (2644 afisari)
 Pacatul CNSAS cu Arhiepiscopul Andrei (2548 afisari)
 Chipul lui Tutankamon (2415 afisari)
  Ministrul Decebal Traian Remes a demisionat (631 afisari)
 Rodica Culcer: Sassu ne-a spus ieri ca, daca avem asemenea imagini, nu putem sa nu le dam (565 afisari)
 Un baiat de 15 ani din Chisinau a angajat un asasin ca sa-i ucida parintii (413 afisari)
 Basescu: Guvernul vrea sa desfiinteze DNA (319 afisari)
 Vin ninsorile! (281 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00910 sec.