Ziua Logo
  Nr. 4057 de joi, 11 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Scolile vor avea "nota" la vedere
-- Toate unitatile de invatamant preuniversitar si-au publicat pe site-urile proprii, la aviziere sau in alte locuri vizibile raportul anual de evaluare interna a calitatii pe anul scolar 2006-2007.
Aceasta este o evaluare proprie, insa ele vor trece si prin filtrul Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), care le va controla, esalonat, in urmatorii trei ani. Primele care trebuie sa trimita raportul catre Agentie, in urmatoarele 5 zile, sunt unitatile particulare acreditate, precum si cele carora li s-a cerut acest lucru in mod expres, prin inspectoratele scolare, in functie de prioritatile stabilite impreuna cu Ministerul Educatiei.
Marian Banu, inspector de imagine in cadrul ISMB, ne-a explicat intreaga operatiune: "Este primul an in care se face acest raport, in conformitate cu prevederile art. 18 si 19 ale OUG nr. 75/2005, privind asigurarea calitatii invatamantului. Practic, intra in functiune ARACIP-ul, incepe sa-si faca treaba singura institutie acreditata sa evalueze calitatea in invatamantul preuniversitar, care poate sa spuna: v-ati facut treaba sau nu v-ati facut treaba. Sunt mai multi indicatori pe baza carora se stabileste acest lucru. Si inspectoratul scolar facea asta pana acum, dar noi nu aveam anumite masuri de clasificare a unitatilor de invatamant. Evaluarea interna este facuta de unitatea de invatamant si presupune rezultatele institutiei intr-un an de zile - rezultatele la Testele Nationale, la bacalaureat, rezultatele la invatatura, dotarile cu material didactic, situatia disciplinara, relatiile cu comunitatea, contractele care s-au incheiat pentru modernizarea bazei materiale etc."
Magda SEVERIN 
 Afisari: 261  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Videanu recunoaste ca ne-a blocat in trafic    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Lucratura (4898 afisari)
 Traian si procurorii politici (3792 afisari)
 Marturisirile unui criminal in serie (2644 afisari)
 Pacatul CNSAS cu Arhiepiscopul Andrei (2548 afisari)
 Chipul lui Tutankamon (2415 afisari)
  Ministrul Decebal Traian Remes a demisionat (631 afisari)
 Rodica Culcer: Sassu ne-a spus ieri ca, daca avem asemenea imagini, nu putem sa nu le dam (565 afisari)
 Un baiat de 15 ani din Chisinau a angajat un asasin ca sa-i ucida parintii (413 afisari)
 Basescu: Guvernul vrea sa desfiinteze DNA (319 afisari)
 Vin ninsorile! (281 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00886 sec.