Ziua Logo
  Nr. 4057 de joi, 11 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
Janos Kurko riposteaza
Atacat dur de seful sectiei de hochei Steaua, presedintele FRHG, Janos Kurko, a respins acuzatiile aduse si a afirmat ca a obtinut de la Guvern suma de 1,5 milioane RON pentru renovarea Patinoarului "Mihai Flamaropol" din Capitala. "De ce sa-mi dau demisia? Pentru ca garantez cu firma mea renovarea patinoarului din Bucuresti (n.n. - a garantat ca va plati costul inlocuirii compresoarelor daca banii nu ar fi fost alocati de la buget). In doua-trei zile vom avea gheata la Bucuresti", a mentionat Kurko, reamintind ca atunci cand a preluat conducerea federatiei ambele compresoare de la patinoar erau defecte iar FRHG avea datorii de 200.000 RON la curent. Referindu-se la programul intrecerii interne, Kurko a mai spus ca acceptarea inscrierii SCM 68 Fenestela Brasov si SC Miercurea Ciuc II a provocat o serie de neintelegeri. "Daca echipele nu cad de acord, BF va decide in urmatoarea sedinta care va fi programul. Daca as fi fugit de responsabilitati, nu mai primeam cele doua echipe care s-au inscris tarziu. Ar fi fost mai comod, dar n-am ales aceasta varianta pentru ca am vrut sa avem mai multe echipe", a declarat Kurko, concluzionand si ca nu a sugerat Stelei inscrierea in campionatul maghiar, ci "doar am reamintit intentia pe care Steaua a manifestat-o, nu o data, de a se inscrie in campionatul Ungariei". (T. RIST)
Pugilistii se pregatesc de Mondiale
Lotul national de box al Romaniei, aflat sub bagheta emeritului Relu Auras, a plecat spre Porto Rico pentru a pregati asaltul Mondialelor de la Chicago, programate sa se dispute, in perioada 22 octombrie - 4 noiembrie, cu primele vize de calificare la JO 2008 pe masa. Initial, tricolorii aveau un program de pregatire comuna cu puternica echipa a Cubei, dar neparticiparea pugilistilor de peste Ocean la "Centura de Aur" a atras de la sine schimbarea de macaz spre Porto Rico, unde se mai afla si echipele Germaniei si Frantei. Conform FRB, sapte sportivi au efectuat deplasarea peste Ocean, Constantin Paraschiv (48 kg), Iulian Stan (57 kg), Traian Lupu (60 kg), Ionut Gheorghe (64 kg), Ronald Gavril (75 kg), Constantin Bejenaru (81 kg) si Bogdan Dinu (91 kg), carora li se va adauga direct la Chicago si supergreul Razvan Cojanu. Mentionam ca in SUA se anunta a fi cea mai puternica intrecere mondiala, cu participarea a peste 700 de pugilisti din 120 de tari, dintre acestia urmand ca primii opt sportivi de la categoriile 48-81 kg si primii patru de la categoriile "grele" sa obtina biletele pentru Beijing. (T. RIST)
Un nou asalt in Euroliga
Incepand de azi si pana duminica, bazinul olimpic din Oradea va gazdui meciurile grupei A din cadrul celei de-a doua etape preliminare a Euroligii, campioana poloului romanesc, CSM Leonardo, urmand sa dea piept cu cinci echipe de top in speranta ca-si va continua aventura europeana. Conform tragerii la sorti, elevii antrenorului Cornel Gordan isi vor masura puterile cu galonatele HAVK Mladost Zagreb (Croatia), Sturm 2002 Cehov (Rusia) si Brixia Leonessa Brescia (Italia), principalele favorite la podium, dar si cu incomodele Olympic Nisa (Franta) si NC Chios (Grecia). De altfel, vreme de patru zile, in bazinul din Oradea vor inota numeroase nume mari ale poloului european, in frunte cu "tunarul" Alexandar Sapic, dar si cativa internationali romani, Andrei Iosep de la Mladost urmand sa lupte impotriva colegilor de nationala, oradenii Kalman Kadar, Gheorghe Dunca si Ramiro Georgescu. Si cum batalia pentru primele doua pozitii care permit accesul in faza superioara a Euroligii pare "amanetata" de HAVK Mladost Zagreb si Sturm 2002 Cehov, echipe care pot avea probleme doar in fata Bresciei, ramane de vazut daca CSM Leonardo va reusi sa intre in "careul de asi", ocupantele locurilor trei si patru urmand sa intre in LEN Trophy. (T. RIST)
A r h i v a
  Rednic si Copos si-au jurat iarasi dragoste    1 comentariu
  S-a intors si Bergodi    
  Lucescu sr. il cearta pe "Puriu"    
  Mutu: "Vreau sa fac un meci mare"    
  Bilete la Romania-Olanda, doar la bisnitari    1 comentariu
  Olandezii s-ar multumi cu un punct    
  Pedrazzini platit cu bonusuri    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Lucratura (4898 afisari)
 Traian si procurorii politici (3792 afisari)
 Marturisirile unui criminal in serie (2644 afisari)
 Pacatul CNSAS cu Arhiepiscopul Andrei (2548 afisari)
 Chipul lui Tutankamon (2415 afisari)
  Ministrul Decebal Traian Remes a demisionat (631 afisari)
 Rodica Culcer: Sassu ne-a spus ieri ca, daca avem asemenea imagini, nu putem sa nu le dam (565 afisari)
 Un baiat de 15 ani din Chisinau a angajat un asasin ca sa-i ucida parintii (413 afisari)
 Basescu: Guvernul vrea sa desfiinteze DNA (319 afisari)
 Vin ninsorile! (281 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00923 sec.