Ziua Logo
  Nr. 4057 de joi, 11 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Grigorescu la Academie
Astazi, la ora 10.00, la Sala Ronda a Bibliotecii Academiei Romane se va deschide expozitia comemorativa "Nicolae Grigorescu, permanenta a culturii romanesti", la care vor lua cuvantul Dan Grigorescu si Ion Salisteanu, membri corespondenti ai Academiei Romane. Printre cei care vor sustine conferinte se numara acad. Marius Sala, Dan Haulica, presedinte de onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, Silviu Angelescu etc.
Iar la ora 12.00, in amfiteatrul Heliade Radulescu al Bibliotecii Academiei Romane, se va desfasura sesiunea stiintifica dedicata implinirii a 140 de ani de la infiintarea Bibliotecii Academiei Romane. (D.C.)
Scurtmetraje la Uppsala
Intre 22 si 28 octombrie, la Uppsala se desfasoara cea de-a 26-a editie a Festivalului International de Film de Scurtmetraj, in competitia de anul acesta fiind selectionate doua scurtmetraje romanesti, "Amatorul" in regia lui Marian Crisan si "Lampa cu caciula" in regia lui Radu Jude. Proiectiile vor fi urmate de discutii cu publicul, la care vor participa, la invitatia Institutului Cultural Roman de la Stockholm, regizorul Marian Crisan si producatorul Ada Solomon. Anul acesta, vor putea fi vizionate 300 de scurtmetraje din peste 40 de tari. (M.A.)
Adevar incomod la Rao
Editura Rao lanseaza cartea "Un adevar incomod" de Al Gore, numarul 1 pe lista de bestselleruri, la categoria nonfictiune din "The New York Times. "Un adevar incomod", documentarul lui Al Gore, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film documentar. In paginile acestei carti, Al Gore ne infatiseaza o pledoarie convingatoare, bogat ilustrata cu imagini socante, dar si cu grafice si concluzii stiintifice despre consecintele dezastruoase ale incalzirii globale. (M.A.)
Literatura romana in Belgia
La Ambasada Belgiei va avea loc astazi o seara de literatura romana, incepand cu ora 19.00. In acest an, revista "Deus ex Machina", din Flandra a dedicat un numar special literaturii romane contemporane. Publicatia ofera o premiera pe taramul literar din Flandra si Olanda. Ambasada Belgiei la Bucuresti profita de acest prilej pentru a organiza o intalnire intre autori flamanzi si romani. Ana Chiritoiu, redactor la revista Noua Literatura, ii va prezenta pe Daniel Banulescu, Frans Denissen, Alexandra Fenoghen si Hilde Keteler. (D.C.)
A r h i v a
  Regina Olga    1 comentariu
  Ardealul canta jazz    
  Icoana, intre traditie si avangarda    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Lucratura (4898 afisari)
 Traian si procurorii politici (3792 afisari)
 Marturisirile unui criminal in serie (2644 afisari)
 Pacatul CNSAS cu Arhiepiscopul Andrei (2548 afisari)
 Chipul lui Tutankamon (2415 afisari)
  Ministrul Decebal Traian Remes a demisionat (631 afisari)
 Rodica Culcer: Sassu ne-a spus ieri ca, daca avem asemenea imagini, nu putem sa nu le dam (565 afisari)
 Un baiat de 15 ani din Chisinau a angajat un asasin ca sa-i ucida parintii (413 afisari)
 Basescu: Guvernul vrea sa desfiinteze DNA (319 afisari)
 Vin ninsorile! (281 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01693 sec.