Ziua Logo
  Nr. 4056 de miercuri, 10 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Kosovo nu-i ca Transnistria
Statutul provinciei sarbe Kosovo, care face obiectul unor negocieri intre sarbi si etnicii albanezi, sub egida unei troici formate din reprezentantii UE, Rusiei si SUA, nu poate deveni un precedent pentru regiunile separatiste ex-sovietice, a declarat ieri negociatorul european Wolfgang Ischinger in cotidianul rus Kommersant, informeaza Rompres. "Caracterul unic al situatiei din Kosovo tine de faptul ca, in urma cu opt ani, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat Rezolutia 1244 care plaseaza Kosovo sub control international, facand din provincie un protectorat", a declarat Ischinger, adaugand: "De aceea, Kosovo este un caz unic si nu poate fi un precedent nici pentru Abhazia, nici pentru Osetia de Sud". Wolfgang Ischinger, care reprezinta UE in cadrul troicii, a afirmat ca, pentru moment, nu a reusit sa-i convinga pe partenerii rusi in problema Kosovo. (D.E.)
Kurzii finantati din Romania
Serviciile turce de informatii au avertizat Statul-Major al armatei ca organizatia PKK isi finanteaza activitatile teroriste prin intermediul mai multor asociatii stabilite intr-o serie de state europene, printre care si Romania, relateaza The Journal of Turkish Weekly in editia electronica, preluat de Mediafax. In replica, Marius Bercaru, purtatorul de cuvant al SRI, a declarat ca problema sustinerii financiare a PKK de asociatii care activeaza pe teritoriul Romaniei a fost evidentiata in toate rapoartele anuale ale SRI din ultimii ani, contributiile acestor asociatii scazand simtitor in 2007. "Din 2000, aceasta contributie a scazut, in 2007 situandu-se usor peste zero", a precizat Bercaru.
(D.E.)
Popovici, in Parlamentul bavarez
Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici, a participat ieri, la invitatia presedintelui Parlamentului bavarez, Alois Gluck, la alegerea prim-ministrului landului Bayern, Gunther Backstein, care a castigat alegerile cu 60% dintre sufragii. Dupa sedinta de Parlament, vicepresedintele Marius Popovici a multumit fostului prim-ministru, Edmund Stoiber, pentru sprijinul acordat Romaniei si in special Timisului, in ultimii ani de mandat. De asemenea, Popovici l-a felicitat pe noul prim-ministru, oferindu-i in semn simbolic o sticla de vin romanesc. In plus, el i-a acordat vicepresedintei Parlamentului bavarez, Barbara Stamm, o medalie si o diploma de excelenta. (D.I.)
Sefia ANI, neocupata
Niciunul dintre cei doi candidati inscrisi pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) nu a obtinut minimul de 70 de puncte la proba interviului, iar dintre candidatii la functia de vicepresedinte, doar unul singur din patru, Alexandru Macovei, a depasit punctajul minim. Conform regulamentului concursului, Senatul urmeaza sa valideze numirea lui Macovei in functia de vicepresedinte, noteaza Mediafax. Pentru functia de presedinte ANI, legea prevede ca, in conditiile in care niciun candidat nu a castigat concursul pentru acest post, acesta sa se reia, cu aceleasi etape. (O.B.)
A r h i v a
  SRI recunoaste documentele lui Ciuvica    5 comentarii
  Boc la DNA    4 comentarii
  Reorganizarea Executivului, la Curte    
 Top afisari / comentarii 
 Asasinarea lui JFK - varianta Pacepa (5129 afisari)
 Basescu, alt esec (3831 afisari)
 Spioni de ultima generatie (3493 afisari)
 Jos vaginele, sus nebunii! (3073 afisari)
 Reteaua Bordei (2240 afisari)
 TVR a difuzat inregistrarea video cu Remes si Muresan (469 afisari)
 Razboiul vizelor dintre Moldova si Romania, in atentia organizatiilor internationale (424 afisari)
 Ucraina baga si electricitate pe Insula Serpilor (400 afisari)
 Viteze mai mari pe drumurile patriei (262 afisari)
 Intalnirea dintre Sarkozy si Putin, intre subiecte sensibile si destindere (242 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00979 sec.