Ziua Logo
  Nr. 4056 de miercuri, 10 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Lot complet pentru Piturca
-- Mutu (foto) s-a pregatit separat, iar Tamas si Chivu s-au antrenat normal si pot juca sambata cu Olanda
Atacantul de la Fiorentina s-a pregatit separat de colegii sai de la echipa nationala a Romaniei la primul antrenament efectuat inaintea intalnirii cu Olanda, din Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008 (sambata, ora 20,15, Constanta, Stadion "Farul"). La sedinta de pregatire de luni seara au participat si cei doi fundasi centrali cu probleme medicale, Tamas si Chivu.
Mutu a iesit pe teren odata cu restul coechipierilor, la ora 18.30, insa nu a efectuat turele de alergare din debutul sedintei de pregatire. El a inceput antrenamentul cu cateva suturi la poarta, iar apoi a discutat timp de aproximativ 20 de minute cu preparatorul fizic, sub comanda caruia a efectuat usoare miscari de stretching. "Briliantul" a parasit antrenamentul dupa 30 de minute si a mers la refacere. Tamas si Chivu, care au acuzat probleme medicale la meciurile disputate la sfarsitul saptamanii trecute la echipele de club, s-au pregatit cot la cot cu restul coechipierilor. Primul antrenament al Nationalei a fost unul lejer, cu alergari usoare, stretching si suturi la poarta. La incalzire a participat si directorul general al FRF, Ionut Lupescu. Dupa aproximativ o ora si 10 minute a parasit antrenamentul si Chivu, care s-a urcat direct intr-o masina a FRF si a parasit Stadionul "Farul", nu insa inainte de a se fotografia cu cativa copii care l-au asteptat la iesirea de la vestiare. Ultimii jucatori ramasi pe teren au fost portarul M. Popa si atacantii Marica si D. Niculae, ultimii doi sutand la poarta sub indrumarea selectionerului Victor Piturca si incheind antrenamentul in jurul orei 19,50. Antrenamentul condus de Piturca a durat aproximativ o ora si jumatate si la el au participat toti cei convocati, inclusiv Mutu si Codrea, sositi la Bucuresti dupa reunire, direct din Italia, dar care au fost adusi la Constanta de Lupescu. La finalul antrenamentului, fotbalistii au fost chemati de spectatori pentru autografe si fotografii, cel mai solicitat fiind Mutu. Nationala urma sa efectueze aseara inca un antrenament si are in program cate o sedinta de pregatire pe zi, toate fiind inchise, cu exceptia antrenamentului oficial de vineri, de la ora 11, ultimele 15 minute fiind deschise.
Schimbari de linii
Piturca are zece jucatori noi in lotul pentru meciul cu Olanda in comparatie cu meciul tur, scor 0-0 la Rotterdam, in timp ce batavii au convocat numai cinci fotbalisti neinclusi in echipa de la partida din luna martie. M. Popa, Ogararu, P. Marin, Chivu, M. Constantin, Ov. Petre, Margaritescu, N. Dica, Gh. Bucur si Fl. Bratu sunt jucatorii pe care Piturca i-a inclus in lotul pentru meciul cu Olanda de sambata, dar care n-au facut parte din partida cu nationala batava din aceleasi preliminarii, disputata in martie. De partea cealalta, Marco van Basten i-a inclus in lotul pentru meciul de sambata pe Melchiot, Ooijer, Maduro, Van Persie si Van Nistelrooy, jucatori care n-au fost selectionati pentru meciul din martie cu Romania. Chivu, N. Dica si Ov. Petre au fost indisponibili mentru meciul din martie, in timp ce Van Nistelrooy a revenit in august la echipa nationala a Olandei dupa ce in ianuarie 2007 a anuntat ca se retrage. In lotul Olandei se afla si Sneijder, dar acesta este suspendat pentru meciul cu Romania, iar prezenta portarului Van der Sar in teren este pusa sub semnul intrebarii din cauza unei accidentari. (MIG)
Alte articole
  Ce-am fost si ce-am ajuns!    (Sport, 2009-10-14)
  Romania pe 6 la CE de futsal    (Sport, 2007-11-23)
A r h i v a
  Rednic a semnat cu Rapid    
  Napoli, in probe la Craiova    
  Gigi Becali: "Lacatus va avea o sansa!"    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Prunea: "Dragomir sa taca!"    
 Top afisari / comentarii 
 Asasinarea lui JFK - varianta Pacepa (5129 afisari)
 Basescu, alt esec (3831 afisari)
 Spioni de ultima generatie (3493 afisari)
 Jos vaginele, sus nebunii! (3073 afisari)
 Reteaua Bordei (2240 afisari)
 TVR a difuzat inregistrarea video cu Remes si Muresan (469 afisari)
 Razboiul vizelor dintre Moldova si Romania, in atentia organizatiilor internationale (424 afisari)
 Ucraina baga si electricitate pe Insula Serpilor (400 afisari)
 Viteze mai mari pe drumurile patriei (262 afisari)
 Intalnirea dintre Sarkozy si Putin, intre subiecte sensibile si destindere (242 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01354 sec.