Ziua Logo
  Nr. 4052 de vineri, 5 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Reprezentanta CSA la Timisoara
"Doresc sa anunt intentia de a deschide o reprezentanta a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) la Timisoara in cursul anului viitor", a declarat ieri presedintele CSA, Angela Toncescu. Aceasta a fost prezenta la Timisoara la dezbaterea cu tema "Dialog si solutii pentru dezvoltarea pietei asigurarilor din Regiunea Vest", eveniment gazduit de CSA. Alaturi de conducerea Comisiei, dezbaterea a reunit reprezentanti ai pietei regionale de asigurari, ai asociatiilor profesionale din domeniu, ai Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, ai administratiei publice locale, precum si ai mediului de afaceri din regiunea de dezvoltare Vest. La dezbatere au luat parte si prefectul judetului Timis, Ovidiu Virgil Draganescu, alaturi de primarul municipiului de pe Bega, Gheorghe Ciuhandu. Acesta din urma a aratat ca Timisoara este un oras important in vestul tarii, care atrage multe investitii straine, fapt ce duce si la atragerea si dinamizarea pietei asigurarilor pe plan local. "Patrunzand in angrenajul economic al Europei, cautam sa facem din Timisoara un pol de atractie si pentru asigurari", a completat Ciuhandu. (C.T.)
Sport in Sectorul 3
Primarul Liviu Negoita a amenajat patru terenuri de sport si mai are in lucru trei din cele 24 programate sa le construiasca pana la sfarsitul anului in Sectorul 3 al Capitalei. Actiunea este cuprinsa in programul de modernizare a unitatilor de invatamant preuniversitar, iar terenurile finalizate sunt la scolile nr. 47, nr. 78, nr. 199 si la Liceul Decebal. Cele aflate in curs de amenajare sunt la scolile nr. 88, nr. 20 si la Colegiul National "Matei Basarab". Terenurile au urmatoarele caracteristici: suprafata 15x30 mp; doua porti multifunctionale prevazute cu cos baschet; inaltime totala de 3,75 m si lungime de 3,20 m, cu gard de imprejmuire; teren prevazut cu plasa pentru volei si tenis, cu o inaltime 2,60 m; gazon artificial.
Primaria Sectorului 3 a finalizat, recent, lucrarile de amenajare a patru terenuri de sport multifunctionale in parcurile Titan (intersectia Campia Libertatii - Liviu Rebreanu) si Al. I. Cuza (Liviu Rebreanu - Biserica de lemn). Spatiile au destinatie multipla, oferind conditii pentru practicarea de sporturi in aer liber - handbal, volei, fotbal, tenis sau baschet. (M.S.)
Proprietarii se revolta
Forumul Civic Romanesc va actiona in judecata statul roman si Agentia Nationala pentru Retrocedarea Proprietatilor, pentru a-i obliga la plata imediata a creantelor statului roman fata de proprietari, creante recunoscute prin eliberarea dispozitiilor de primar. "Nu putem accepta tergiversarea la infinit a despagubirilor, actuala procedura de extragere tip "6/49" a celor care urmeaza sa fie despagubiti fiind inacceptabila din punctul nostru de vedere. Prin aceasta procedura gandita de "specialisti" liberali, proprietarii care au dosarul la ANRP de 2 ani de zile ar putea ajunge sa fie "evaluati" peste 7-10 ani", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Forumul Civic Romanesc Proprietarii care nu sunt inca membri ai Forumului Civic Romanesc pot sa se alature acestui demers daca depun adeziuni de sustinere si reprezentare pana la data de 5 noiembrie, la sediul din Bd. Marasti nr. 61, et. 2, cam. 217, la telefon/fax 0311042084 sau pe pagina web www.forumulcivic.ro. (C.S.)
Asistentul de Mate
Unul dintre cele mai bune programe interactive de invatare pe calculator, creat special pentru a usura munca elevilor, a parintilor, dar si a dascalilor, Asistentul de Matematica este adus acum pe piata romaneasca de compania Wise Software, producatoare de softuri educationale. Programul a fost creat cu sprijinul unui fond european, si este menit sa ajute scolarii din clasele V-VI sa progreseze intr-un mod inovativ, oferind totodata posibilitatea parintelui si profesorului de a avea controlul asupra muncii invataceilor. Exercitiile Asistentului de Matematica sunt inepuizabile. Pentru a rula programul este nevoie de 64 MB RAM, procesor de 800 MHz, sistem de operare WindowsXP. Detalii la tel. 021.413.74.13. (M.S.)
A r h i v a
  Discriminarea persoanelor cu handicap    1 comentariu
  ANAT ne va recomanda ce sa alegem    
  Elevi navetisti fara microbuze    
  50 de ani de era spatiala    
  Sfaturi pentru munca in UE    
 Top afisari / comentarii 
 Adevarul despre Cavalerii Templieri (4311 afisari)
 Armata se pregateste de razboi (3158 afisari)
 Pa, Mircea! (3061 afisari)
 Testamente memorabile (2877 afisari)
 Baconschi recidiveaza (2769 afisari)
 Basescu acuza Guvernul de abuz de putere (402 afisari)
 Funar sustine ca Geoana a votat, din greseala, impotriva motiunii (316 afisari)
 Gandaci de 11.000 de dolari bucata (263 afisari)
 I-au fost extirpati sanii dintr-o eroare medicala (207 afisari)
 Daily Mail: Romanii comit 85% din furturile din bancomate (137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01868 sec.