Ziua Logo
  Nr. 4052 de vineri, 5 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
PCE la Sibiu
Aproximativ 100 de artisti, scriitori, filosofi si alte personalitati din 42 de tari europene se vor reuni la Sibiu (5 -7 octombrie) in cadrul celei de a sasea sesiuni a Parlamentului Cultural European (PCE). Sesiunea, organizata in noul sediul al Bibliotecii Astra, va avea ca tema "Europa - O realitate pentru europeni prin cultura" si dezbateri cu subiectele "Comunicarea Ideii Europene" si "Rolul Istoriei in Integrarea si Cooperarea Europeana". PCE, fondat in 2002, este singurul forum multidisciplinar al personalitatilor culturale de pe continent, avand peste 150 de membri. (L.I.)
Baba si Rosenthal la Anticari
La sfarsitul acestei saptamanio, la Targul Anticarilor organizat de Primaria Sectorului 2 in Parcul Obor si Galeria Dialog, pot fi gasite tablouri de Baba, Ion Popescu Negreni, Mihai Cismaru, portelanuri Rosenthal si mobilier
Art-Deco. De azi pana duminica, anticarii vor expune scrisori originale din secolul al XIX-lea, fotografii vechi, stampe, costume de epoca, gravuri despre Bucuresti, harti, Biblii, partituri muzicale etc. Targul se va incheia cu o parada de moda semnata Luiza Panait. (L.I.)
"Antrenament" de premiu
Filmul "Antrenamentul" de Florin Orezeanu si Alina Cosmoiu a castigat Premiul pentru "Cel mai bun documentar" in cadrul Festivalului International de Scurt-metraj de la Barcelona - Mecal 2007 -, desfasurat in perioada 15-23 septembrie. Filmul a fost selectat din cele 3000 de pelicule trimise, in finala intrand numai 17 scurt-metraje. Premiul a fost acordat in urma votului publicului. "Antrenamentul" este povestea a patru fetite din lotul de gimnastica de junioare al Constantei care spera sa ajunga campioane. (L.I.)
O cutie in stare latenta
"O prietena a mamei care stia ca fac fotografie i-a dat un aparat vechi pentru mine, cadou. Era o box-camera, o cutie mica din lemn imbracata in piele care seamana foarte mult cu trusele de doctor de pe timpuri numai ca e mult mai mica.
M-am bucurat ca l-am primit, insa nu sunt innebunit dupa aparatura veche, nu colectionez; totusi daca e folositor e foarte bun asa ca am luat-o ca pe o surpriza si atata tot. Cand l-am desfacut insa am observat ca avea film inauntru si din reflex l-am inchis imediat. Nu a durat decat cateva fractiuni de secunda. M-am dus cu aparatul in camera neagra, am scos filmul, care avea mosor din lemn (deci era un film vechi de 50 de ani) si l-am developat; am facut o solutie puternica si pe filmul ala au aparut intr-adevar doua imagini. Chestia asta m-a frapat, m-am gandit: cum au putut niste imagini sa existe intr-o stare latenta vreme de 40-50 de ani, undeva intre existenta si nonexistenta", povesteste Nicu Ilfoveanu. Noua sa expozitie - "Box Tengor" - va fi vernisata azi (orele 18.00), la Galeria Posibila, odata cu o carte dedicata artistului cuprinzand imagini din seria "steampunk autochrome" si un text realizat de catre Matei Caltia in dialog cu Nicu Ilfoveanu. (L.D.)
A r h i v a
  Parada desenelor    
  Enescu a recuperat cateva secole de muzica    
  "Candid" Tandarica    
 Top afisari / comentarii 
 Adevarul despre Cavalerii Templieri (4311 afisari)
 Armata se pregateste de razboi (3158 afisari)
 Pa, Mircea! (3061 afisari)
 Testamente memorabile (2877 afisari)
 Baconschi recidiveaza (2769 afisari)
 Basescu acuza Guvernul de abuz de putere (402 afisari)
 Funar sustine ca Geoana a votat, din greseala, impotriva motiunii (316 afisari)
 Gandaci de 11.000 de dolari bucata (263 afisari)
 I-au fost extirpati sanii dintr-o eroare medicala (207 afisari)
 Daily Mail: Romanii comit 85% din furturile din bancomate (137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01619 sec.