Ziua Logo
  Nr. 4050 de miercuri, 3 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Zenga crede in calificare
-- Dinamo a plecat aseara spre Suedia, pentru returul cu Elfsborg, dupa ce la Bucuresti "cainii" au pierdut cu 1-2
Walter Zenga ramane optimist in privinta sanselor de calificare ale lui Dinamo in grupele Cupei UEFA, in ciuda esecului surprinzator inregistrat acum aproape doua saptamani, cand echipa sa a pierdut cu 1-2 prima mansa a confruntarii cu Elfsborg. Antrenorul italian spune ca dupa acest rezultat, este "un pic" mai greu", dar ca elevii sai "au fata" de grupele competitiei. "Cainii" au plecat aseara spre Suedia decisi sa intoarca acest rezultat, iar tehnicianul italian se bazeaza pe revenirea de forma a elevilor sai, care s-a vazut in ultimele trei etape de campionat, cand Dinamo a castigat sapte puncte. La capitolul probleme ar fi diferenta de temperatura dintre Romania si Suedia, faptul ca meciul de maine seara se va juca pe teren sintetic, dar si unele accidentari.
"Avem probleme de lot si faptul ca jucam pe teren sintetic. Cristi Pulhac are o problema la glezna si mai avem alte trei probleme minore la alti fotbalisti, pe care sper sa le rezolvam in urmatoarele 48 de ore", a spus Zenga ieri, inaintea ultimului antrenament efectuat in Romania. Tehnicianul dinamovist a explicat ca, tocmai din cauza suprafetei de joc, echipa sa a plecat cu doua zile inainte de partida retur cu Elfsborg, programata maine seara, de la ora 20, in direct la Prima TV. "Mai avem doua zile de antrenament pe teren sintetic si trebuie sa ne adaptam mai ales ca acolo e frig. Incercam sa abordam meciul din perspectiva unei victorii. E un dezavantaj ca jucam pe teren sintetic, dar si in Liga Campionilor se joaca asa. E o diferenta pentru ca mingea trece mai repede, dar eu cred ca la un asemenea meci va conta mai mult cum se va aseza echipa decat terenul", a mai spus Zenga. Acesta a vorbit si despre sansele de calificare ale echipei sale. "Prima repriza s-a incheiat 2-1 pentru ei, sa vedem cum se va incheia acum repriza a doua. Eu cred ca am crescut mult in ultimele 15 zile, avem incredere in noi si sunt sanse de calificare. Normal, calificarea se va juca in meciul retur, dar si in cazul in care castigam la Bucuresti era acelasi lucru. Acum insa a devenit un pic mai greu pentru ca trebuie sa dam doua goluri, dar eu le-am spus baietilor ca au fata sa mearga mai departe", a adaugat antrenorul dinamovist. Zenga a afirmat ca nici nu vrea sa se gandeasca la faptul ca Dinamo nu se va califica.
"In cazul in care nu ne vom califica devine o problema pentru ca se va face o comparatie cu anul trecut, dar nici nu vreau sa ma gandesc la lucrul asta. Nu i-am subestimat pe suedezi, Dinamo nu subestimeaza pe nimeni, dar in ultima luna am avut vreme frumoasa, dar cand am jucat cu Elfsborg a fost frig", a completat Zenga, care a mentionat ca a glumit cu fotbalistii sai atunci cand s-a zvonit ca si-a dat demisia. Intrebat daca nu ii pare rau ca nu va vedea meciul Stelei cu Arsenal, din cadrul etapei a doua a grupei H a Ligii Campionilor, Zenga a raspuns: "Imi pare rau ca nu vad pe Inter cu PSV. Pe mine ma intereseaza doar jucatorii pe care i-am antrenat eu".
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Zenga: "Nu plec de la Dinamo!"    (Sport, 2007-11-13)
  Zenga vrea trei puncte la Tg. Jiu    (Sport, 2007-10-20)
  Interzis in Europa    (Sport, 2007-10-06)
  Zenga: "Am pierdut doua puncte!"    (Sport, 2007-10-02)
  Zenga: "Ne-am aratat valoarea!"    (Sport, 2007-09-29)
  UEFA a amendat Clubul Dinamo cu 50.000 de euro, in urma incidentelor de la meciul cu Slovan    (2009-08-25 15:46)
  Imagini care demonstreaza: Suporterii dinamovisti au fost provocati de fanii olandezi    (2008-09-19 21:12)
 Afisari: 215  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Balaci: "Craiova face 70 de milioane!"    
  Bornescu este tata!    
  Promisiuni pentru Pedrazzini    
  Grupa de foc pentru CSM Leonardo Oradea    
  Cate un Hover pentru campionii nostri olimpici    
  Stiri pe scurt    
  STEAUA - ARSENAL 0-1    4 comentarii
  Liga Campionilor    
  Carne de tun    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basescu l-a pus la zid pe Liiceanu (3613 afisari)
 Tiganii Europei (3236 afisari)
 Marea Tiganiada (2672 afisari)
 Marea epurare penala (1926 afisari)
 Videanu, prim-ministru (1897 afisari)
 Motiunea a cazut (736 afisari)
 Regina urma sa abdice, iar Lady Di trebuia eliminata (517 afisari)
 Parlamentarii decid astazi soarta Cabinetului Tariceanu (450 afisari)
 Kremlinul reabiliteaza stalinismul (269 afisari)
 Popularii europeni nu vor restrictii pentru imigrantii romani (239 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02148 sec.