Ziua Logo
  Nr. 4050 de miercuri, 3 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Finalisti Prometheus
Andrei Plesu (presedinte), Livius Ciocarlie (literatura), Dumitru Avakian (muzica), Aurelia Mocanu (arte vizuale) si Alexandru Dabija (artele spectacolului) i-au desemnat pe finalistii celei de a sasea editii a Marilor Premii Prometheus (acordate de Fundatia Anonimul unor artisti romani, pentru intreaga cariera si pentru debut, au o valoare neta de 100.000 RON, respectiv 10.000 RON) pentru Opera Omnia si Opera Prima. Finalistii pentru Opera Omnia sunt: Mircea Ivanescu (literatura), Horia Andreescu (muzica), Barbu Brezianu (arte vizuale), George Banu (artele spectacolului), iar la categoria debut: Vasile Ernu (literatura), Luiza Borac (muzica), Alexandru Radvan (arte vizuale) si Radu Alexandru Nica (artele spectacolului). Pe 17 octombrie, la orele 19.00, vor fi anuntati castigatorii. (L.D.)
Un an de la un soc mondial
Sergiu Matei, primul care a demonstrat crimele comise de granicerii chinezi asupra tibetanilor care merg spre Dalai Lama, a expus 65 dintre fotografiile sale din expeditia spre varful Cho Oyu in foaierul CinemaPRO. Abia intors de la New York, unde a participat la decernarea International Emmy Awards, el a inaugurat, pe 1 octombrie, o expozitie care sa marcheze un an de la momentul in care a filmat imaginile care au socat o lume intreaga. Invitat special la vernisaj a fost Horia Brenciu, protagonistul halucinatiilor lui Matei care a explicat: "La 6800 de metri, am inceput sa am halucinatii, l-am vazut pe Horia, intr-un costum mulat facand stretching pe un ghetar. Mi-am dat seama atunci ca am dezvoltat un edem pulmonar". Expozitia ramane deschisa pana pe 7 octombrie, ea fiind prezentata si * Londra, Paris si Bruxelles. (L.D.)
Director nou la CCF Iasi
Jose Maria Querios este noul director al Centrului Cultural Francez din Iasi. A ajuns aici pe 27 septembrie, dupa o misiune de patru ani in Brazilia si o serie de proiecte culturale in Franta si Africa. (L.I.)
A r h i v a
  "Pauza" pentru debut    
  Lumea in noua teme fotografice    
  Laborator de scriitura jurnalistica la Scoala Lauder    
  Incepe stagiunea la Opera clujeana    
  "Odessa in flacari" la Venetia    2 comentarii
  "Marafeturi de Bucuresti"    
  Anotimpurile lui Savel Stiopul    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu l-a pus la zid pe Liiceanu (3613 afisari)
 Tiganii Europei (3236 afisari)
 Marea Tiganiada (2672 afisari)
 Marea epurare penala (1926 afisari)
 Videanu, prim-ministru (1897 afisari)
 Motiunea a cazut (736 afisari)
 Regina urma sa abdice, iar Lady Di trebuia eliminata (517 afisari)
 Parlamentarii decid astazi soarta Cabinetului Tariceanu (450 afisari)
 Kremlinul reabiliteaza stalinismul (269 afisari)
 Popularii europeni nu vor restrictii pentru imigrantii romani (239 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.