Ziua Logo
  Nr. 4049 de marti, 2 octombrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Politist trimis in judecata
Seful Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta, comisarul Ioan Bucur, a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie, fiind acuzat de luare de mita. Potrivit DNA, din probele administrate in cadrul urmaririi penale a rezultat ca la data de 3 septembrie 2007, Ioan Bucur a pretins o mie de euro, cu titlu de mita, pe fondul unei cercetari disciplinare a denuntatorului, un ofiter de politie. In schimbul acestei sume, Bucur ar fi trebuit sa faciliteze aplicarea unei sanctiuni disciplinare mai blande si anume amanarea promovarii in gradul profesional urmator sau functii superioare, pe o perioada de un an. Potrivit Mediafax, denuntatorul era cercetat disciplinar ca urmare a unui articol publicat intr-un saptamanal in care se facea cunoscut faptul ca acesta a incercat sa o determine pe reprezentanta unei societati comerciale, care reclamase o posibila infractiune, sa intre in relatii de afaceri cu o persoana recomandata de el. Bucur a fost prins in flagrant delict dupa ce a primit de la denuntator suma de o mie de euro. (O.R.)
Exceptii invocate la instanta suprema
Instanta suprema va decide peste doua saptamani asupra unor exceptii de neconstitutionalitate invocate ieri, in procesul fostilor ofiteri SRI Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache si al fostului consilier prezidential Emil-Cico-Dumitrescu. In opinia avocatilor, procurorii militari ai DNA nu puteau sa cerceteze acest dosar deoarece nici macar Ovidiu Soare, care avusese calitatea de militar, nu o mai indeplinea la momentul inceperii anchetei deoarece fusese trecut in rezerva. Astfel, au sustinut aparatorii, procurorul militar trebuia sa decline cauza la o sectie civila. Pe de alta parte, potrivit Mediafax, avocatii au sustinut ca nici procurorul ierarhic superior care a semnat rechizitoriul nu si-ar fi indeplinit obligatia legala de verificare a dosarului, el semnand in aceeasi zi in care a fost intocmit actul de sesizare a instantei. Cei trei au fost trimisi in judecata in legatura cu primirea de bani si bunuri de la oameni de afaceri, in schimbul protectiei. (A.G.)
Dosar trimis instantei
Sase persoane au fost trimise in judecata de catre procurori pentru un prejudiciu de peste 60.000 de lei cauzat bugetului Comunitatii Europene si al Consiliului Judetean Dambovita. Directia Nationala Anticoruptie a precizat ca cele sase persoane sunt acuzate de participatie improprie la infractiuni impotriva Comunitatii Europene, fals intelectual si abuz in serviciu. Potrivit Rompres, in perioada 2004-2005, cand Consiliul Judetean Dambovita a implementat proiectul "Serviciu comunitar pentru familii aflate in dificultate", membrii echipei de implementare a proiectului au prezentat mai multe acte false si inexacte. Cinci din cei sase inculpati au functii de conducere in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Directiei Economice din Consiliul Judetean Dambovita. (O.R.)
Solicitare DNA in dosarul lui Avram Muresan
Dosarul in care fostul ministru al Agriculturii din perioada guvernarii CDR, Ioan Avram Muresan, a fost trimis in judecata de fostul PNA (actualul DNA) pentru deturnare de fonduri si abuz in serviciu, ar putea ajunge pentru solutionarea fondului la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La termenul de ieri de la Tribunalul Bucuresti, procurorul de sedinta al DNA a invocat exceptia necompetentei materiale, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale referitoare la raspunderea ministeriala. Decizie care stabilea ca, in cazul persoanelor mentionate, pentru infractiuni savarsite in exercitiul functiei, se aplica procedurile penale de drept comun. Procurorul a aratat ca, in aceste conditii, Tribunalul nu ar mai fi competent sa judece dosarul, solicitand trimiterea cauzei la instanta suprema. Exceptia va fi discutata de judecatorii Tribunalului Bucuresti la 29 octombrie. (A.G.)
A r h i v a
  Terminatorul Niculae pregateste o noua teapa    
  Dosarul lui DIP, inchis de Inalta Curte    4 comentarii
  Lupte de strada in capitala Baniei    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cartea pierduta a lui Nostradamus (7325 afisari)
 Scene fierbinti cu Eva Longoria pe Internet (3391 afisari)
 Sub "Pax americana" se pregateste o tragedie (3086 afisari)
 Intoxicarea (2541 afisari)
 Scenariul Putin-Basescu (2463 afisari)
 Viziunea lui Basescu post-motiunea PSD (315 afisari)
 Pimen si Calinic ar putea primi verdicte de politie politica (277 afisari)
 Viktor Ianukovici, aproape castigator in alegerile din Ucraina (202 afisari)
 Emil Boc: PD va vota pentru motiunea de cenzura (184 afisari)
 30.000 de euro ca sa bata pe Arsenal (181 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01026 sec.