Ziua Logo
  Nr. 4046 de vineri, 28 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Vicepresedinte roman la AEPC
Asociatia Europeana a Colegiilor de Politie (AEPC) ar putea avea in viitorul apropiat un vicepresedinte din Romania. Chestorul principal de politie, prof. univ. dr. Costica Voicu, rector al Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", a fost propus recent pentru aceasta functie de catre presedintele asociatiei, Maurice Petit. Mai mult, presedintele AEPC a mai propus ca secretariatul general al asociatiei, care a fost condus pana acum de Olanda, sa revina tarii noastre, prin intermediul Academiei de Politie din Bucuresti. (O.R.)
Lansare "Codul civil adnotat"
Editura Monitorul Oficial R.A. va lansa la sediul Baroului Bucuresti, in data de 5 octombrie, ora 12.00, lucrarea "Codul Civil Adnotat", autor fiind Florin Ciutacu. Cartea vine in sprijinul practicienilor, punand la dispozitie o bogata serie de adnotari legislative, jurisprudentiale si doctrinare. Printre altele, in lucrare se vor putea gasi decizii ale Curtii Constitutionale, comentarii de doctrina romana si straina, trimiteri la articolele corespondente din acelasi cod, la dispozitiile constitutionale si la actele normative speciale corespondente articolelor din cod, sau textele articolelor abrogate ale codului. Cartea va putea fi achizitionata de la centrul de vanzari si relatii cu publicul al Monitorului Oficial, sau din librarii. (A.G.)
Primar trimis in judecata
Primarul orasului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, fiind acuzat de abuz in serviciu, in legatura cu supraevaluarea unui imobil din localitate. Edilul ar fi prejudiciat bugetul administratiei municipale cu aproape 400.000 de euro. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada 2004 - iulie 2006, primarul ar fi determinat, cu incalcarea legii, achizitionarea de catre Primaria Baia Mare, la un pret supraevaluat, a unui imobil situat in aceeasi localitate, avand ca destinatie locuintele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 de euro. Cristian Anghel a declarat, citat de NewsIn, ca trimiterea sa in judecata este doar o comanda politica si ca se incearca doar discreditarea sa. (D.E.I.)
Perchezitii in 26 de locatii
Procurorii Parchetului General au facut ieri 26 de perchezitii pe raza a sase judete din estul tarii, la domicilii si societati comerciale apartinand mai multor persoane suspectate de spalare de bani, prin afaceri cu alcool contrafacut. In acest caz, anchetatorii au dispus, din 21 noiembrie 2006, inceperea urmaririi penale fata de Paul Banila, Claudiu Eugen Turcu, Teodor si Marisu Stan, pentru evaziune fiscala, apartenenta la un grup de crima organizata in vederea comiterii de infractiuni si spalare de bani, prejudiciul estimat fiind de 120 de miliarde de lei vechi. Potrivit Mediafax, cercetarile penale vizeaza cu modul in care, in perioada 2005-2007, cei patru invinuiti, in calitate de administratori ai unor societati comerciale din judetul Vrancea, au produs in mod nelegal si au comercializat bauturi alcoolice si vinuri falsificate improprii consumului uman direct. (A.G.)
A r h i v a
  Iorgulescu:"Raportul Bran, fara acoperire"    
  La un pas de un conflict armat    1 comentariu
  Campanie impotriva micii coruptii    
  Prinsi in flagrant    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Control fulger CIA (3614 afisari)
 Se-ntorc evreii... (3329 afisari)
 Fara presedinte si fara Guvern (3201 afisari)
 Nou-nascut de 7,75 kg (2745 afisari)
 Sa va lafaiti bine! (2357 afisari)
 Liberalii nu dau capul lui Tariceanu pe o intrare efemera la guvernare (313 afisari)
 Romania este pentru Kazahstan un Drum al Matasii (294 afisari)
 Bucurestiul, somat sa-si asume responsabilitatea pentru romanii din Italia (251 afisari)
 Emil Constantinescu: Basescu distruge spiritul Pietei Universitatii (199 afisari)
 CNSAS cere arhivele fostei Militii (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01066 sec.