Ziua Logo
  Nr. 4046 de vineri, 28 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Campanie impotriva micii coruptii
-- Fundatia CONCEPT si Transparency International Romania au lansat ieri o campanie de informare si constientizare a tinerilor din mediul universitar, cu privire la fenomenul micii coruptii. Potrivit organizatorilor, campania va avea sloganul "Nu lua prima spaga!" si se va derula in perioada octombrie-decembrie 2007.
Ea se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, din mediul urban, care urmeaza cursurile unei facultati, viitori angajati in domenii predispuse micii coruptii, precum sanatate, justitie, politie si administratie. Campania se doreste una simpla, principala componenta fiind site-ul www.primaspaga.ro, unde tinerii pot accesa informatii despre fenomenul micii coruptii, existand si un forum de discutii. Web site-ul isi propune sa informeze, sa aduca un plus de cunostinte, sa ajute la intelegerea fenomenului, dar mai ales sa caute solutii si sa invite la dialog. Programul se adreseaza tinerilor care nu au fost confruntati cu mita, dar care se pot angaja intr-o institutie in care coruptia mica sa fie ceva obisnuit. "Este un subiect ingrat de abordat cu potentialii coruptibili, asa ca am decis ca nu e cazul sa tinem lectii sau sa infieram cu manie aceste practici. O invitatie la o discutie calma e de preferat. De aceea, in loc sa avem o campanie clasica prin care se livreaza o morala batuta in cuie, am preferat sa promovam o adresa de web unde lumea sa vina si sa discute deschis despre acest subiect delicat", a declarat directorul de creatie al campaniei, Serban Alexandrescu.
La randul sau, directorul executiv al Transparency International Romania, Victor Alistar, a subliniat ca, dupa ce ai luat prima spaga este mult mai greu sa o refuzi pe a doua. "Coruptia mica este mult mai periculoasa decat marea coruptie, din doua motive. Pe de o parte, altereaza comportamente, respectul de sine, nivelul de trai, cariere, iar pe de alta parte, odata ce ai luat mita, este usor sa fii santajat de seful tau. Nu mai ai libertate si nu mai esti propriul tau stapan. Independenta profesionala si stabilitatea locului de munca sunt periclitate de ciubucul primit", a spus Alistar. El a adaugat ca a fost realizat un clip, ce va fi difuzat la radio si televiziuni, in care tinerii sunt indemnati sa nu ia spaga. De asemenea, campania va fi promovata in mediul universitar, iar rezultatele vor fi facute publice. Bugetul proiectului este de 140.000 de euro, fiind finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE Societatea Civila 2004. (Andrei GHICIUSCA)
A r h i v a
  Iorgulescu:"Raportul Bran, fara acoperire"    
  La un pas de un conflict armat    1 comentariu
  Prinsi in flagrant    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Control fulger CIA (3614 afisari)
 Se-ntorc evreii... (3329 afisari)
 Fara presedinte si fara Guvern (3201 afisari)
 Nou-nascut de 7,75 kg (2745 afisari)
 Sa va lafaiti bine! (2357 afisari)
 Liberalii nu dau capul lui Tariceanu pe o intrare efemera la guvernare (313 afisari)
 Romania este pentru Kazahstan un Drum al Matasii (294 afisari)
 Bucurestiul, somat sa-si asume responsabilitatea pentru romanii din Italia (251 afisari)
 Emil Constantinescu: Basescu distruge spiritul Pietei Universitatii (199 afisari)
 CNSAS cere arhivele fostei Militii (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00788 sec.