Ziua Logo
  Nr. 4044 de miercuri, 26 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Opt romani, jefuiti cu arma in Bulgaria
Opt studenti romani au fost atacati cu arme automate si jefuiti in Bulgaria, la 30 km de orasul Stara Zagora. Tinerii calatoreau cu un microbuz, avand destinatie Turcia. La un moment dat, aflandu-se pe drumul international Ruse-Stara Zagora-Capitan Andreevo, microbuzul a fost oprit de trei persoane mascate, imbracate in uniforme de politie. Doua dintre acestea erau inarmate cu automate Kalasnikov. Tinerii, sase baieti si doua fete, au fost somati sa coboare, iar, sub amenintarea armelor, talharii le-au luat toti banii (peste zece mii de dolari), telefoanele mobile, bijuteriile si actele de identitate. Talharii au abandonat masina la cativa kilometri de locul atacului si au incendiat-o. Consulul roman Sorin Catana s-a deplasat, ieri, la Stara Zagora pentru a lua legatura cu victimele. Nu este prima data cand se semnaleaza cazuri in care echipaje false de politie, costumate in salopete negre, cu cagule si inarmate, deplasandu-se cu autoturisme cu girofar, au oprit masini straine si apoi au jefuit calatorii. Potrivit MAE, Bulgaria este o tara cu un nivel mediu al criminalitatii. Infractiuni de tipul furtului de buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi). MAE recomanda ca deplasarile cu autoturismele sa se faca numai pe timpul zilei si pe artere rutiere principale (drumuri europene, autostrazi). (T.B.)
Inca un avion prabusit
Un avion de mici dimensiuni, de tip Diamond 42 cu patru locuri, s-a prabusit, ieri, in apropiere de Horezu, in muntii Capatani. Potrivit primelor informatii, o persoana a murit, cel mai probabil pilotul avionului, iar alte doua au fost ranite. Se pare ca avionul efectua activitati de fotometrie pentru o firma straina. Cei doi membri ai echipajului erau cetateni austrieci, iar fotograful, cea de a treia persoana de la bord, era cetatean roman. Purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, comisarul Marcel Sardaru, a declarat citat de Mediafax ca una dintre cele trei persoane aflate la bordul avionului a murit, iar starea celorlalti doi nu este cunoscuta deocamdata. Capitanul Cristian Turcu de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Valcea a precizat ca mesajul privind prabusirea avionului a fost primit la numarul de urgenta 112 de la un cetatean din comuna Vaideeni, care a vazut aparatul de zbor, iar apoi a auzit o explozie. De asemenea, avionul a fost observat si de reprezentanti ai Ocolului Silvic din zona, care au alertat autoritatile. (O.R.)
S-a sinucis in inchisoare
Barbatul care, la inceputul lunii, si-a ucis fiul de 13 ani, fosta sotie si socrul, in casa in care acestia locuiau intr-un cartier de la marginea Ploiestiului, s-a sinucis, ieri dimineata, in Penitenciarul din Ploiesti. Potrivit Mediafax, detinutul Traian Micu, care fusese arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de omor, a fost gasit mort in camera in care se afla, primele cercetari aratand ca barbatul si-a taiat venele cu o lama de ras. Trupul neinsufletit al lui barbatului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala Prahova pentru efectuarea necropsiei. Traian Micu fusese transferat luni, de la Spitalul Penitenciar Jilava, unde fusese internat din cauza unor afectiuni medicale, la Penitenciarul Ploiesti. (A.G.)
A r h i v a
  Videanu reclamat la DNA    1 comentariu
  Freedom House neaga acuzatiile lui Chiuariu    
  DNA i-a prezentat primarului Falca materialul de urmarire penala    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Derbedeul Mircea Mihaies (5087 afisari)
 Filosoful André Gorz si sotia sa s-au sinucis (3461 afisari)
 Facatura (3049 afisari)
 PD ii da cu flit lui Stolojan (2320 afisari)
 Romania, in menghina SUA pentru Kosovo (2265 afisari)
 Ciuvica a schimbat documentele (493 afisari)
 Cioroianu: Romania se teme pentru Transnistria, nu pentru Transilvania (306 afisari)
 Dunarea ascunde in adancuri un cimitir de mine (292 afisari)
 Incendiu la sediul Romtelecom din Timisoara (267 afisari)
 Uniunea Europeana incearca, din nou, abolirea pedepsei cu moartea (254 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00917 sec.