Ziua Logo
  Nr. 4043 de marti, 25 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Piturca, alaturi de Hagi
-- Selectionerul a declarat ieri ca nu mai este prieten cu Gigi Becali si ca, in scandalul de la Steaua, este suta la suta de partea "Regelui"
Victor Piturca a fost singurul antrenor care i-a tinut piept lui Gigi Becali in Ghencea, iar la prima incercare de ingerinte in echipa a patronului si-a dat demisia fara sa clipeasca. "Tu sa nu te bagi la fotbal, ca nu te pricepi!", era adresarea cea mai curenta a lui Piti catre Becali pe vremea cand era la Steaua, recunoscuta chiar si de patron. Apoi, actualul selectioner a fost banuit mult timp ca face parte din grupul restrans de oameni care il influenteaza pe Gigi, mai ales dupa cateva declaratii ale boss-ului stelist, care afirma ca a luat cativa jucatori la sugestia lui Piti. Cunoscandu-se adversitatea dintre Hagi si Piturca, una care dainuieste din '99 incoace, multi au fost tentati sa creada ca selectionerul l-a sapat pe "Rege" la Steaua, exprimand in fata lui Becali pareri nu tocmai laudative despre jocul ros-albastrilor. Ieri, Piturca a negat vehement ca l-ar consilia pe Becali, declarandu-se "suta la suta de partea lui Hagi".
"Cu Gigi Becali vorbesc o data la patru-cinci-sase luni, cand ma suna el. Nu pot fi sfatuitorul lui Gigi Becali, al nimanui. N-am mai vorbit de cateva luni cu el. De ce sa-l sfatuiesc eu pe Gigi Becali, pentru ce as face-o? Am fost odata prieten cu el, nu mai sunt, s-a terminat, probabil n-o sa mai fim niciodata. Credeti ca mi-ar sta bine intr-o pozitie de acest gen? Am fost alaturi de Hagi suta la suta, ce s-a intamplat la Steaua vizavi de antrenor depaseste orice limita, insa fiecare antrenor cum isi asterne, asa doarme. Cu mine Gigi Becali nu facea absolut nimic. Cand a scapat din mana mea, i-a mers omului. Nu era atat de bogat atunci. Pai n-a incercat? Muncisem patru ani si, cu doua zile inainte de inceperea campionatului, cand sa culeg roadele, nu s-a putut, am plecat cand a vrut sa-l dea afara pe Paduretu, ca e el patron. Da? Atunci ia-ti alt antrenor, fa cu cine vrei!", a rememorat Piti demisia sa din Ghencea. Selectionerul a precizat ca exemplul sau ar trebui luat de toti antrenorii peste care se baga patronii. "Aia care spun ca poate sa faca si patronul (echipa - n.r.) nu sunt antrenori. Ce se scrie in contract trebuie sa fie foarte clar pentru fiecare. Cand te angajeaza, inseamna ca are incredere in tine. Daca si-o pierde dupa trei-patru meciuri, atunci discuta cu antrenorul, pune-ti lucrurile la punct. Hagi a facut ce a crezut ca e mai bine pentru el", a subliniat Piturca. El i-a luat apararea lui Ovidiu Petre, jucator acuzat de Ion Craciunescu ca l-ar fi barfit pe Hagi atat la conducerea lui Poli, cat si la cea a Stelei. "De ce e situatie tensionata la Steaua? La Steaua a fost tensiune tot timpul si probabil asa va fi mereu. La toate marile echipe e tensiune, mai exagerati si voi. Ovidiu Petre are un caracter foarte curat, a fost bagat la mijloc de Ion Craciunescu, pe care nu pot sa-l taxez fiindca e prietenul meu, dar nu poti vorbi de un jucator al echipei nationale in acest mod. Marian Iancu a fost clar, asa ca sa lasam in pace jucatorii echipei nationale si sa nu-i mai scoatem tapi ispasitori, cand stim foarte bine cine l-a schimbat pe Hagi", a spus Piturca. In discutie s-a bagat si Mircea Sandu: "Sa-l sfatuiesti pe Gigi? Poate sa-l sfatuiesti pe un alt George, Copos. Il vedeti pe Gigi Becali facandu-i echipa lui Piti?". Apoi si-a exprimat nedumerirea fata de felul in care Hagi a reactionat la ingerintele patronului. "Am fost surprins, personalitatea pe care o vazusem la Hagi cand era la echipa nationala n-am mai revazut-o acum ca antrenor la Steaua. Am discutat cu el inainte de meciurile cu BATE, incepuse deja actiunea. Ce a urmat e de neinteles. A cedat prea mult din personalitatea lui puternica. Va medita cu siguranta la ce s-a intamplat", a spus Mircea Sandu.
Bogdan GHEORGHE 
Alte articole
  Victor Piturca: "Hagi patat, Sandu vinovat!"    (Sport, 2007-10-24)
  Hagi-Becali, razboi penibil    (Sport, 2007-10-18)
  Hagi il face praf pe Gigi    (Sport, 2007-10-17)
  Pedrazzini promovat la Steaua    (Sport, 2007-09-22)
  Steaua forteaza cu Gigi!    (Sport, 2007-09-19)
  Gigi Becali: "Mi-a trecut in cap să-l sun pe Hagi"    (2009-09-19 14:13)
  Gigi Becali: Stiu ca se pregateste venirea lui Hagi la nationala, dar nu va fi antrenor niciodata    (2009-03-31 15:48)
  UPDATE 17:20 Dosarul Valiza: Gigi Becali, Pițurcă și Teia Sponte au fost trimiși in judecată de procurorii DNA    (2008-12-18 14:47)
  Victor Piturca intra in scandalul "Valiza"    (2008-05-24 17:06)
  Gigi Becali: Hagi colaboreaza cu serviciile de informatii    (2007-12-22 14:50)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
BECALI ASTA E BONLAV CU CAPU RAU........   de texanu
A r h i v a
  Supercampioanele Europei    
  Doua bronzuri pentru atlete la Finala GP IAAF    
  Antonin: "E interzis sa pierdem si cu Portugalia!"    
  Copos ameninta cu retragerea din UEFA!    
  Cupa Romaniei - 16-imi de finala    
  Rapid vrea amanare    
  LIGA I - ETAPA A 8-A    
 Top afisari / comentarii 
 Lovitura la ficat (6540 afisari)
 Papa Ioan Paul al II-lea a fost eutanasiat (3878 afisari)
 Detonatorul Kosovo in "Tinutul secuiesc" (3344 afisari)
 Formula sanilor ideali (2789 afisari)
 Monica 1, Macovei 2. Si pac, la anticipate! (2597 afisari)
 Chiuariu se discrediteaza si decredibilizeaza Guvernul si Justitia (280 afisari)
 150 de state cer reducerea la jumatate a emisiilor de gaze cu efect de sera (273 afisari)
 Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a ajuns la DNA (233 afisari)
 Paul Pacuraru nu s-a mai prezentat azi la DNA (195 afisari)
 Adriean Videanu, reclamat la DNA (179 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02178 sec.