Ziua Logo
  Nr. 4041 de sambata, 22 septembrie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Contractul Petrom rasucit
Agentia Nationala pentru Resurse Minerale va propune Guvernului sa elimine facilitatea acordata companiei Petrom la momentul privatizarii, prin care firma beneficiaza de mentinerea nivelului redeventei pana in 2014, a declarat, ieri, presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu, transmite Mediafax. Eliminarea facilitatii va fi prezentata Guvernului sub forma unei Ordonante de Urgenta, care vizeaza majorarea redeventele petroliere achitate de toate companiile, inclusiv Petrom. ANRM propune Guvernului sa abroge articolul din legea de privatizare a Petrom referitor la mentinerea, pe o perioada de zece ani de la data finalizarii privatizarii, respectiv in perioada 2004 - 2014, a nivelului procentual, a bazei si a modalitatii de calcul in cazul redeventelor datorate de companie conform contractelor individuale de concesiune. Presedintele ANRM a precizat ca introducerea noilor taxe si redevente petroliere va duce la incasarea unei sume de 1,9 miliarde de lei la bugetul de stat, fata de valoarea de 782,9 milioane lei de anul trecut. ANRM propune introducerea unor noi taxe pentru activitatile de prospectiune, explorare si exploatare. (G.M.)
Electroputere saudita
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis vanzarea a 62,82% din titlurile Electroputere catre firma saudita Al Arrab Contracting Company, aproband forma finala a contractului, care nu cuprinde scutiri de la plata datoriilor firmei romanesti la stat, se arata intr-un comunicat al Autoritatii. Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane euro, transmite Mediafax. Compania Al Arrab va plati statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro. Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5-61 milioane euro. (G.M.)
A r h i v a
  Afacerea pensia privata    2 comentarii
  Atentie, inflatie!    
 Top afisari / comentarii 
 Istoricii UE au descoperit un document secret de nimicire a Occidentului printr-un atac de proportii inspaimantatoare (3578 afisari)
 Dosarul "Anastasia" instrumentat la Bucuresti (3290 afisari)
 Manevra Geoana-Basescu (3204 afisari)
 "Basescu ne creeaza tuturor un sentiment de insecuritate" (2631 afisari)
 Romanul cu 800 de automobile (2544 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.